JOC PER L’APRENENTATGE DE LA LLENGUA CASTELLANA

David Berengueras, un mestre de l’Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès, ha creat un joc per aprofundir en l’aprenentatge de la llengua oral i el vocabulari en llengua castellana.

Es titula “Tira el Dado” i segons explica el mateix autor, es juga en diversos grups de pocs alumnes. Dins de cada grup cada alumne pot tenir diferents rols (portaveu, tirador de dau i lector que és qui llegeix les preguntes). Si els grups són més grans de tres es pot afegir l’actor que serà l’encarregar de fer les proves.

Hi ha tot tipus de proves. Veureu que hi ha paraules en català i, per tant, quan caiguin en aquestes caselles, hauran de traduir la paraula en castellà per seguir tirant. També hi ha caselles amb el signe ?? que es tracta d’una pregunta (la pot pensar el mestre o que se les facin entre grups) i d’altres caselles que hi ha un llapis que és una prova de dibuix on, abans de 40 segons, cal endevinar el dibuix del nen del seu grup.

Si el grup ho va encertant tot, ha d’anar tirant (màxim 3 tirades). Si falla per el torn.

PER DESCARREGAR-LO EN FORMAT PDF podeu clicar sobre la imatge del tauler de joc que acompanya aquest article.

Es tracta d’una activitat bastant TRANSVERSAL ja que els alumnes han de cantar, imitar, dibuixar, fer preguntes, expressar-se de manera fluïda, practicar els camps semàntics…

Segons en David pot ser molt útil per Cicle Inicial, Cicle Mitjà i es podria adaptar per EI5 (molt pautat i llegit pel mestre/a).

Ell ho ha aplicat a l’aula de 1r i realment ha sigut un èxit.

MOTES GRÀCIES DAVID PER PERMETRE COMPARTIR-LO EN AQUEST BLOC i FELICITATS!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Materials i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a JOC PER L’APRENENTATGE DE LA LLENGUA CASTELLANA

  1. Ay nos encanta el material! Nos ha dado una idea buenísima para una sesión con nuestros peques. Muchísimas gracias!!

  2. Mònica diu:

    Perfecte per les nostres estacions de treball. Moltíssimes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *