VERITAT O MENTIDA? UN JOC D’EXPRESSIÓ ESCRITA PER EXPLICAR LES VACANCES D’ESTIU

Quantes vegades hem demanat als nostres alumnes que expliquessin i fessin una redacció sobre les vacances d’estiu intentant buscar la motivació i l’interès dels alumnes envers l’escriptura?

Us proposem una activitat que pensem que us permetrà treballar l’expressió escrita d’una manera divertida, motivadora i intrigant pels nostres alumnes buscant generar emoció ja que això ens garantirà l’aprenentatge significatiu. Es tracta que els alumnes escriguin diferents coses que han fet o els han passat durant les vacances d’estiu fent una mica de trampa intentant “colar” dins de les seves explicacions algunes mentides per tal de descobrir si els seus companys/es són capaços de descobrir-les.

Un cop les hagin escrit es repartiran els fulls demanera aleatòria entre els alumnes de manera que cadascú haurà d’intentar esbrinar si les afirmacions del seu company/a són certes o falses encerclant la icona corresponent.

Al final de l’activitat es proposa fer un exercici d’expressió oral i comunicació fent que els alumnes es trobin i comentin la “jugada” entre ells mateixos per tal de veure quines frases han aconseguit endevinar i quines no esbrinant així si han pogut convertir-se en tots uns experts mentiders.

  • SERAN CAPAÇOS D’ENGANYAR ELS SEUS COMPANYS/ES?
  • ACONSEGUIRAN DESCOBRIR SI EL SEU COMPANY/A HA DIT REALMENT LA VERITAT?

Al començament caldrà posar-hi una mica de “salsa” per tal d’intentar engrescar els alumnes i motivar-los envers l’escriptura.

Ens faria molta il·lusió rebre els COMENTARIS sobre com l’heu aplicat a l’aula i com ha funcionat. Ens ho voleu explicar?

Per descarregar-vos l’activitat podeu accedir-hi clicant sobre les imatges que acompanyen aquest article.

Aquesta dinàmica d’aula està inspirada en les orientacions i reflexions llegides al llibre “Enseñar como un pirata” de Dave Burgess.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Materials i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *