FEM TRENCACLOSQUES CONFEGINT PARAULES DE TARDOR

castanyeraA les portes de la castanyada, us presento un material d’elaboració pròpia l’objectiu del qual és confegir paraules de tardor amb un element motivador afegit: l’elaboració d’un trencaclosques ja que, quan s’acaba de confegir la paraula per mitjà de les seves grafies, apareix la imatge corresponent.

En aquest cas, es basa amb l’estació de la tardor però que la idea es pot adaptar a altres temes o centres d’interès que es treballin a l’aula.

ventEl recurs consta de 20 imatges ideal per treballar racons de lectura o per jugar a l’aula. Us recomano plastificar-les i retallar-les per les línies verticals,  guardar-les en una capseta ben bonica i… ja està! A gaudir-ne! Fins i tot, també es pot treballar l’escriptura de paraules fent que, un cop acabada l’activitat, s’hagin d’escriure les paraules resultants dins d’una graella de seguiment on hi hagi el dibuix i, al costat, l’espai per escriure la paraula corresponent.

El material és senzill d’elaborar i el resultat…un material motivador que combina la motricitat fina, la lectura, la consciència fonològica, el coneixement del medi i, fins i tot, l’escriptura.

DESCÀRREGA I IMPRESSIÓ DEL MATERIAL A TRAVÉS DEL GOOGLE DRIVE DEL BLOC clicant sobre una de les fotografies dels treballs elaborats per un grup d’alumnes de Cicle Inicial de l’Escola Lluçanès (Prats de Lluçanès):

20161020_093153_hdr 20161020_093217_hdr 20161020_093251_hdr 20161020_093403_hdrPEDRO ANTONIO FABREGA coordinador d’informàtica i mestre d’Educació Especial de l’escola Agnès Armengol de Sabadell ha creat nous trencaclosques de tardor que també ha volgut compartir amb nosaltres:

Si us animeu a crear nous materials amb altres temes diferents, compartiu-los i així ens ajudarem mútuament! Ens voleu donar a conèixer la vostra opinió? Qualsevol comentari és molt benvingut!!! Gràcies!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Jocs, Lectura, Llengua, Materials, Motricitat, Tardor, Vocabulari i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a FEM TRENCACLOSQUES CONFEGINT PARAULES DE TARDOR

  1. Magda diu:

    Genial Yolanda aquest material.
    M’anirà perfecte per l’aula d’acollida.
    Com sempre molt bona feina.
    Un petonet i ens llegim.

Els comentaris estan tancats.