Metodologia
Els tutors dels treballs de recerca tenen una gran influència, com és obvi, en el resultat d’aquests, però en el meu cas, la meva tutora, Margalida Capellà, aquesta característica despunta encara més. El tret distintiu dels treballs de recerca de Grec i Llatí, i en general, de la metodologia de classe, és el format en què estan presentats aquests. A més, està demostrat que aquest format és exitós, ja que altres blocs d’exalumnes han rebut premis, com Tòpics horacians arreu, guardonat amb la baldufa platejada dels premis Espiral Edublogs a nivell estatal.
El bloc és una eina interactiva i en constant canvi que permet tenir a la disposició del públic una quantitat d’informació presentada de manera atractiva i visual, cosa que facilita la seva comprensió. A més, si s’organitza adeqüadament, el bloc es pot dividir en diferents apartats, que ajuden a classificar els coneixements. Un altre benefici pot ser que el treball en xarxa permet inserir enllaços, imatges, vídeos i altres documents, que atorguen vitalitat i augmenten la informació donada sense fer-se massa “espessa”.
Per acabar, els antics ja deien: “Verba volant, scripta manent”. I és ben cert, ja que tot queda a la xarxa, mentre que en format paper de seguida queda oblidat i desfasat. D’altra banda, la funció principal dels treballs de recerca és aportar alguna cosa nova al conjunt de la societat, no només fer una simple activitat de classe. Per tant, és important, segons la meva opinió, que la feina s’entregui en un format que quedi a la vista de tots i que perduri en aquest estat “per saecula saeculorum”.
Deixa un comentari