Hipòtesi del treball

Abans de fer el gruix del treball, em plantejo un conjunt d’hipòtesis, que espero poder refutar o confirmar un cop ja hagi realitzat les tasques que m’he plantejat a fer al llarg dels mesos que estaré treballant:

  • La reconstrucció històrica es troba en un bon moment: la reconstrucció històrica està creiexent a Catalunya, tant en grups i festivals com en consciència social.
  • Tot i la seva situació, la reconstrucció històrica a la península encara és poc valorada: A tall d’opinió (mentre no ho pugui demostrar), l’administració, tot i la mala situació econòmica, li dóna poc suport, tant econòmic com institucional, i encara hi ha molta gent que la veu com una “festa de disfresses”.
  • Els orígens de la reconstrucció històrica a Catalunya no són coneguts per la gent ni treballats des de la comunitat intel·lectual/informàtica: Probablement a causa del poc recorregut que té a Catalunya, la reconstrucció històrica  no és un tema gaire tractat, ja sigui per la comunitat intel·lectual com pels usuaris d’Internet, ja que els primers la veuen amb recel i els segons no tenen prou recorregut per donar la seva opinió ni reflectir la seva experiència.
  • Hi ha diferents maneres de veure-la: Com en totes les coses, hi ha diversitat d’opinions entre els que s’hi dediquen pel que fa a la funcionalitat i l’statu quo de la reconstrucció històrica.
  • En alguns casos, la part de la documentació falla: Alguns grups i festivals cometen errors de vestuari, vocabulari i actuació, probablement per la manca d’experiència en el món acadèmic, on la documentació i la citació de les fonts és  imprescindible.
  • La principal funció de la RH és la divulgació: La majoria dels grups que s’hi dediquen tenen com a objectiu últim ensenyar història a la gent de manera diferent a la convencional, a través dels sentits.
  • La RH neix com a diversió, només des de l’àmbit lúdic: En general, gairebé tota la gent que hi dedica el seu temps ho fa de manera totalment gratuïta i “per amor a l’art”, tot i que hi ha gent que, en aquests temps difícils, ha sabut treure’n benefici econòmic.
  • La reconstrucció històrica parteix de l’empatia: En gran part, molta de la gent esmentada anteriorment és aficionada a la història, de manera que la recreació històrica és una manera d’estar una mica més a prop dels habitants d’un temps anterior al qual els ha tocat viure.
  • Hi ha més reconstrucció històrica d’època romana que grega: És possible que sigui així perquè l’època romana és més extensa, té molta més presència a casa nostra i en tenim molta més informació, tot i que els grecs eren un poble tant o més interessant que els romans en l’aspecte militar, per exemple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top