Valoració personal

Molta gent diu que els treballs de recerca no són útils, que fan perdre el temps… Jo dic que no, que serveixen per fer-nos pensar, crear i desenvolupar temes que ens apassionen, com ha estat, naturalment, el meu cas.

En aquest cas, la competència digital adquirida durant aquests dos anys m’ha ajudat a fer recerca i desenvolupar-me en un món virtual com si fos escrit en paper. Durant les classes de llatí i de grec he après a treballar amb el Moodle, a escriure articles als blocs i a fer qüestionaris en línia, per exemple. Sense aquests coneixements hauria estat molt més complicat i difícil arribar a aquest resultat.

Fa uns cinc anys que estic en contacte directe amb la reconstrucció històrica, i, després de dubtes inicials, vaig saber que aquest seria un bon tema per aprofundir, el que em va ajudar a decidir-me va ser el fet que és (i continua sent, a excepció del bloc d’un servidor) un “territori” poc treballat a la Catalunya internauta.

Pel que fa a la meva pròpia experiència, haig de dir que fer tota aquesta feina m’ha proporcionat una quantitat d’informació molt important, proporcionada tant pels entrevistats, tots un pou de ciència (o més aviat d’humanitats…), com per mi mateix. Es podria dir que he patit una espècie de procés maièutic, com dirien Plató i Sòcrates, ja que he acumulat nombrosos coneixements que no sabia que tenia dins, com els diferents grups i festivals, les parts d’una armadura romana o diferents llatinismes que he utilitzat als diferents articles.

A més, a diferència dels meus companys, jo m’he divertit fent el treball, perquè he pogut tenir converses amb gent amb qui sempre havia volgut parlar (com en Magí Seritjol, a tall d’exemple), que m’han tractat com un igual, i cada un ha estat amable a la seva manera, ja sigui regalant-me llibres escrits per ells mateixos, fent-me una visita guiada pel jaciment arqueològic o museu del qual tenen cura o simplement donant-me una bona conversa sobre temes molt interessants per ambdós.

Per acabar, vull denotar que, a més dels beneficis subjectius de fer el treball, també n’hi ha d’objectius: en entrar en contacte amb gent d’èxit en el seu camp, he fet contactes que em podrien servir en un futur a l’hora de traçar nous projectes relacionats amb la reconstrucció històrica o, simplement trobar feina, cosa difícil en aquests dies si no es tenen contactes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top