Resultats obtinguts

Un cop acabat el treball, aquí mostro que he obtingut:

  • Un bloc entenedor, visual i ordenat: El fet d’haver de seguir una pauta i una estructura concretes ha fet que el bloc disposi d’un índex amb tots els articles inventariats, fàcils de trobar i classificats segons la seva tipologia i tema tractat. Això és un aspecte positiu de cara al visitant que busca alguna cosa en concret i alhora per al que busca els articles més recents, de manera que satisfà totes les necessitats que poguessin sorgir respecte l’ordenació dels escrits.
  • Un lloc on la gent pot trobar informació sobre grups i festivals de reconstrucció històrica a Catalunya: El fet que no existís cap lloc així a Catalunya ha fet que si s’escriu “reconstrucció històrica” al cercador de Google aquest lloc web sigui la primera entrada, per davant de les webs d’importants grups del sector i fins i tot de la Viquipèdia. A la secció “la reconstrucció històrica”  es pot trobar una relació dels grups, festivals i entitats culturals que tenen a veure amb el tema que ens ocupa, cada una amb una fitxa i una descripció, majoritàriament basades en informació de primera mà (dels seus creadors o de les seves webs).
  • Un espai on explico la meva experiència personal: Com a membre d’un grup que recrea l’època romana, Barcino Oriens, he viscut en la meva pròpia pell el fet de vestir-se de soldat, de civil i d’esclau, he hagut de fer formacions de combat amb trenta quilos a sobre, representar com es feia el reclutament en el temps dels romans i també he visitat altres esdeveniments on jo no hi participava activament. Tot això està relatat a la secció “Intervencions pràctiques“, on cada experiència té un article i cada acció hi és reflectida. Aquesta part és, per mi, la més important, ja que el meu testimoni pot animar altra gent a dedicar-se a aquest apassionant món.
  • Una experiència didàctica sense precendents: Durant aquest temps he realitzat diverses activitats relacionades amb la reconstrucció històrica, concretament dues. La primera, durant la qual vaig explicar l’escriptura grega en temps dels romans, a més de l’educació i els suports d’escriptura del moment. La segona va tractar el meu treball de recerca, i va tenir la particularitat que els alumnes es van poder emprovar una armadura romana, que em van cedir molt amablement des de Barcino Oriens. El primer taller, més comú i ja practicat per l’Institut abans de la meva arribada, va tenir força bona acceptació i va agradar als alumnes, mentre que el segon va tenir un èxit més moderat, tot i que és molt difícil organitzar una activitat com aquesta, i es poden comptar amb els dits de la mà el nombre de tallers d’aquest tipus que es fan a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top