Prospectiva

Tot i l’extensió del treball, tant en espai com en temps, han quedat sense fer algunes activitats que m’agradaria realitzar en un futur, per iniciativa personal i ja pràcticament fora del marc d’aquest treball de recerca:

  • Organitzar una celebració del caire dels festivals de reconstrucció històrica portat a terme pels alumnes de 1r d’ESO d’aquest any en el marc del seu treball de síntesi, que tractarà la romanització. Aquest projecte, encara en estat embrionari, intentaria fer que cada grup d’alumnes treballés un aspecte de la vida romana per més tard desenvolupar-lo al claustre de l’edifici Serra de Marina, de manera que al final quedaria una espècie d’espai expositiu on els mateixos alumnes podrien experimentar les activitats proposades pels seus companys.
  • A més, i això a títol personal, tinc la intenció de continuar editant el bloc de manera que el pugui convertir en un lloc de referència per a tot aquell que desitgi informació sobre els diferents aspectes de la reconstrucció històrica, ja siguin grups, festivals o la meva pròpia experiència personal. Crec que per parlar de les coses se n’ha de saber, a més de tenir-hi contacte directe, més lluny de la teoria que es troba a la xarxa o als llibres. El meu projecte és tenir un bloc amb informació de totes les èpoques històriques en uns dos o tres anys, tenint en compte que vull continuar els meus estudis, cosa que limitaria la meva “productivitat”.
  • Un altre dels projectes que tinc en ment és el de millorar l’article de la Viquipèdia que tracta la reconstrucció històrica, ja que l’actual té moltes deficiències. Tinc la intenció de fer-ho amb tota la rigorositat possible i amb l’ajuda d’un llicenciat en història de l’art participant en el mateix grup de recreació històrica que jo, de manera que espero un bon resultat.
  • Per acabar, vull continuar fent servir la reconstrucció històrica per a tasques didàctiques, com per exemple utilitzar-la per il·lustrar un text que els alumnes de quart de llatí han de llegir, de manera que, en lloc de trobar-se un document en format PDF es trobin un vídeo animat on s’escoltin persones llegint el text amb la correcta pronúncia i imatges del que es va dient per facilitar-ne la comprensió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top