Entrevistes

Durant el transcurs del treball he tingut el plaer de parlar amb persones enteses en el tema de la reconstrucció històrica, que m’han donat impagables coneixements que jo, tot i conèixer la matèria de primera mà, no tenia. A continuació teniu les entrevistes, una per una, seguides de la llista de reproducció de Youtube on són tots els vídeos:

 

[youtube]http://www.youtube.com/playlist?list=PLkENseU-vq6w-7DDvOyfzbHosRTDpxqkK[/youtube]

Com a valoració, i a part del que he après, he pogut veure que existeix més homogeneïtat d’opinions del que creia, sobretot pel que fa a les característiques que ha de tenir la reconstrucció històrica: ha de ser rigorosa pel que fa a la documentació i s’ha de servir per passar-ho bé però sobretot per ensenyar. Com a afegit, tot i que alguns dels entrevistats no hi tenen contacte directe, estaven molt ben informats al respecte, fet del qual puc treure la conclusió que la recreació històrica té força difusió, tant entre gent d’humanitats com entre el públic en general.

A més, tots veuen que també pot ser una bona eina per divulgar la història, gràcies al seu component visual i a les explicacions de persones que en saben molt i que ho fan de  manera desinteressada, un altre dels factors en què gairebé tots els entrevistats coincideixen. És a causa de la seva fórmula atractiva que la reconstrucció històrica s’està consolidant a casa nostra, tot i els inconvenients econòmics, punt en el qual tots coincideixen. També fa una gran funció de divulgació de jaciments (o conjunts de jaciments) històrics i, malgrat l’opinió contraria d’algun entrevistat, és força normal trobar un grup que recrea l’època històrica que correspon a un jaciment arqueològic de la seva mateixa localitat.

A part de donar la seva opinió sobre el tema del treball que ens ocupa, cada entrevistat va parlar dels seus projectes professionals i laborals, que d’alguna manera hi tenen a veure, tot i que l’interessant és veure que la gent que es dedica a la reconstrucció històrica té molt poc temps lliure (no considerant aquesta com a tal) entre la seva feina i la seva afició, cosa que diu molt de les ganes que un hi posa en les coses que l’apassionen.

Com a detall curiós, he descobert que l’empatia, tot i ser un factor present en la gent que s’hi dedica, no és un motiu primordial a l’hora d’iniciar-se en la matèria. Malgrat això, jo sí que crec que és una part important, però  la gent no se’l planteja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top