Pollastre al forn
Ingredients
- Un pollastre de quilo i mig, a dos quilos
- Dues llimones, tallades a quarts
- Dotze alls pelats
- Tres fulles de llorer
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Aigua
- Una pastilla de concentrat, de pollastre
- Conyac
- Ví blanc
- Oli d’oliva
4 pers.
Elaboració
Primer de tot, agafem el pollastre, el buidem, i tallem el coll, ben arran.
Tot seguit, el posem de cap per vall, i a dintre hi posem: dos quarts de llimona, dues fulles de llorer, tres alls aixafats, un polsim de sal, un polsim de pebre, un polsim d’herbes provençals, i un raig de ví blanc. Seguidament, el posem ben plà a la safata per anar al forn, i hi posem: la resta de la llimona, els alls, el llorer, i tot seguit l’espolsem amb: sal, pebre negre, i herbes provençals.
A continuació, ho reguem amb: oli d’oliva, ví blanc, i conyac.
A part, fem un brou amb la pastilla de concentrat, i un mica d’aigua, i un cop fet, en posem uns dos dits, a la safata amb el pollastre.
Ho posem tot plegat en el forn a 180º, fins que és cuit.
Com a guarnició, podem posar una patata al forn en papillot, que hi ha a les meves receptes.
60 min.






