Primera revista per a entusiastes de la Raspberry Pi. Ja porten 8 números. Molt orientada a l’entorn escolar, amb seccions de programació i usos curiosos del dispositiu
La podeu consultar gratuïtament a www.themagpi.com.
Primera revista per a entusiastes de la Raspberry Pi. Ja porten 8 números. Molt orientada a l’entorn escolar, amb seccions de programació i usos curiosos del dispositiu
La podeu consultar gratuïtament a www.themagpi.com.
Per a instal·lar una distribució neta a la Raspberry Pi necessitem una tarjeta SD, preferentment de 8 a 32 GB. Amb 4GB fem, però després no queda molt espai lliure pels fitxers. Hem de comprar una tarja compatible i que sigui suficientment ràpida. Mireu aquesta pàgina de perifèrics SD per a Raspberry Pi. La formatem en FAT32.
Visitem la pàgina de descàrregues de Raspberry i trieu la distribució que us interessi. La distribució actualment recomanada és la Raspbian “wheezy”, carregada l’octubre de 2012. La descarreguem i descomprimim. El resultat és un fitxer .img, que és el que haurem de passar a la tarja SD.
Explico la forma de fer aquesta càrrega en sistemes mac. Els usuaris de Linux o Windows poden seguir les instruccions d’aquesta pàgina.
Ara inserim la SD a la Raspberry Pi, fem totes les connexions. Com a mínim necessitem una font d’alimentació -jo l’alimento amb el cable i transformador del Kindle-, un teclat usb i un monitor. Si li punxem un cable de xarxa, millor. Enxufem i l’ordinador es posa en marxa.
Es primer cop que entrem ens salta un menú de configuració Raspi-config. A través d’aquesta eina ajustarem algunes coses força importants. Comencem amb les particions.
Un cop hem modificat tots aquests paràmetres, triem ‘Finish’ i deixem que es reinicïi el sistema
Raspberry Pi Model-B
A l’instal·lar Debian a la Raspberry Pi, la configuració de teclat, missatges i interfície per defecte és en anglès. Per a catalanitzar-la hem de fer:
1) Canviar la codificació de l’idioma:
Obrim una consola -usuari pi, contrasenya raspberry-
Executem la comanda sudo dpkg-reconfigure locales
. Ens salta una finestra que ens mostra la llista de locales existents. Hem de buscar catala (ca_ES) amb codificació UTF-8. Quan la localitzem la triem amb la barra espaiadora. Podem mantenir també locales en anglès i espanyol. Piquem intro i es generen els locales.
2) Ara el teclat:
Obrim una consola i executem la comanda sudo dpkg-reconfigure keyboard-configuration
. Podem triar el teclat genèric de 105 tecles i la disposició Espanya-Variant catalana amb L amb punt volat. La resta de qüestions deixem les que ens suggereix per defecte.
3) La zona horària
Piquem a la consola sudo dpkg-reconfigure tzdata
. Triem Europa i després Madrid.
4) Reiniciem amb sudo reboot