Què és el podcasting?


Jo m’he subscrit a “El matí de Catalunya Ràdio”i en concret a una secció de programa “Alguna pregunta més”.

També he fet la subscripció a Vilaweb TV:

Afegint l’adreça http://www.vilaweb.tv/rss.php al teu lector d’RSS. El format més comú de RSS de vídeo és l’iTunes. Per subscriure-t’hi clica l’icona que acompanya cada vídeo i, si tens instal·lat iTunes, ja t’hi subscriurà i rebràs automàticament els vídeos de VilaWeb.

A la web de catràdio ho expliquen molt bé.

Què és el “podcasting”?
El “podcasting”és la nova manera de distribuir i descarregar els àudios d’internet per poder-los escoltar en qualsevol moment i des de qualsevol lloc amb un reproductor MP3. A través d’un sistema anomenat sindicació, els usuaris poden subscriure’s a un arxiu d’àudios per descarregar-los de manera automàtica, periòdica i ràpida. L’objectiu és poder escoltar els àudios preferits només clicant un botó, sense necessitat de visitar i reproduir cada arxiu.
Segons la majoria de fonts, la paraula “podcasting” té l’origen en la fusió de la paraula “pod” (beina o càpsula, tot i que ens molts casos s’associa a l’iPod, el reproductor d’MP3 més famós) i el terme anglès “broadcasting” (radiodifusió).

Què és un “podcast”?
Cada un d’aquests arxius de so per descarregar és un “podcast”.

Què necessito per escoltar un podcast?
Cal tenir connexió a internet por poder descarregar els àudios (millor si és de banda ampla) i un reproductor d’MP3 per poder-los escoltar. Es poden reproduir des de l’ordinador mateix o a través de qualsevol reproductor d’MP3: l’Ipod és el més conegut, però es pot fer servir qualsevol suport compatible amb el format MP3.També és molt recomanable tenir alguns dels programes gratuïts de podcasting que permeten descarregar automàticament a l’ordinador els podcasts als quals et vols subscriure.

Aquests són alguns d’aquests programes :
iTunes: http://www.apple.com/itunes
iPodder: http://ipodder.es/
Odeo: http://www.odeo.com/

Amb aquests programes només cal introduir l’adreça web identificada amb la icona en les opcions “Afegir podcast”, “Add podcast”, “Añadir feed” o similars. El programa s’encarregarà de descarregar al teu ordinador els àudios que vulguis, de manera automàtica i periòdica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà