Què cal fer per no perdre lectors del teu bloc?

Gràcies al bloc Ciberprensa m’he assabentat dels factors que determinen la baixada de lectors o de qualitat que pot tenir el nostre bloc. Us convido a analitzar aquests factors i si voleu en podeu opinar afegint els vostres comentaris.

 • Escrius poc: Si no mantens una freqüència raonable d’escriptura de nous articles, es possible que el teu bloc aparegui com un espai mort i això fa que els teus lectors poc a poc vagin “oblidant” passar pel teu espai.
 • Escrius massa: Curiosament, el fet contrari, produeix el mateix efecte, pèrdua de lectors. I això és degut a que diàriament hi ha molts blocs per llegir, i amb molt poc temps que perdre. Si tens massa escrits i són excessivament llargs o escrius molts articles a diari, aconseguiràs que els teus lectors no puguin seguir el teu ritme i busquin alguna cosa que sigui més “digerible”.
 • Escrius malament: L’ortografia i la gramàtica cal revisar-la detingudament abans de publicar qualsevol article en el bloc. Actualment el navegador Firefox ja incorpora un boníssim corrector que et permet no haver d’escriure prèviament el text en un programa d’editor de textos. No escriure mai en llenguatge SMS.
 • Contingut de baixa qualitat: Pot ser que al començar el teu bloc tinguis molt contingut i bo, però pot ser calgui mantenir un cert nivell en tot moment. No passa res si escrius amb un “perfil baix” en un moment donat, però si els teu articles perden profunditat, interès, qualitat… també perdràs lectors.
 • Canvi de temàtica/ personalitat: Això, potser que mai t’ho hagis plantejat, és un mal bastant comú. Precisament per la pressió, sobrevinguda o buscada, d’escriure per l’audiència es produeixen inseguretats respecte a la temàtica o punts de vista.
 • Temàtica massa variada: Intentar que el teu bloc tracti de temes que dominis, en el que marquis diferències, donant la teva personalitat social i cultural, la teva singularitat com a persona i professional resalten sobre la generalitat. I per aconseguir aquesta personalitat pròpia, és important centrar els teus objectius, no pretendre ser mestre de tot.
 • Autopromoció: Està bé reconèixer els propis èxits i compartir-los amb els teus lectors però procura sempre que el teu reconeixement, premis o el que sigui no arribi a ser part important del que escrius. Alguns blogger, en quan comencen a ser coneguts van caien en aquest vici. Cal recordar que els lectors estan pel que escrius no pel que ets.
 • Generar falsas expectatives: Això és aplicable al contingut general del teu bloc com a cada article en concret. Tant dolent és prometre grans continguts en el teu mitjà com aventurar un gran article a l’extracte i després no satisfer l’interès generat. T’asseguro que perdràs lectors… per sempre.
 • Escriure per obligació: Si en algun moment sents que no tens ganes d’escriure és millor que no ho facis. Si aquesta sensació persisteix és millor que et prenguis un temps, avisant, per tornar amb forces i inspiració renovada a perdre lectors per sempre.

3 thoughts on “Què cal fer per no perdre lectors del teu bloc?

 1. Eloy

  M’ha encantat l’article, com gairebé sempre. A més a més , així he conegut un bloc que no coneixia, Ciberprensa, m’ha interessat molt.

 2. Pingback: L’esborrador » Arxiu del bloc » Flash-afegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà