Racó Tic migra a Blogger!!

Després d’una temporada llarga amb molt poca activitat en el meu bloc, per falta d’inspiració i especialment amb poc temps disponible de dedicació, ha arribat el moment de fer canvis i de renovacions. El servei de BlocsXtec, tot i certa actualització, se m’h queda limitat i amb poques possibilitats de fer canvis. També, i això és cert, noto molta lentitud tant en l’edició com després en la pròpia navegació del bloc. Això últim, m’ha acabat de decidir a fer la migració a un servei que ofereix molt millor servei, com és BLOGGER. No obstant, per aquells que feu blocs d’aula i de centre, penso que cal continuar fent-ho dintre de BLOCSXTEC.

Espero i desitjo que tots els que m’heu anat seguint ho continueu fent en el meu nou espai:

http://racotic.blogspot.com/

Gràcies a totes i totes!!! 😉

raco

“Todo va a cambiar” Tecnologia i evolució: Adaptar-se o desaparèixer

Todo va a cambiar és un llibre fàcil de llegir, interessant i amè, jo diria que enganxa. És una guia per entendre millor la societat de la informació i els imparables canvis tecnològics que estem vivim.

Aplega explicacions, experiències, i fets per intentar entendre els canvis que la tecnologia està provocant en tres àmbits diferents: les persones, les empreses i la societat, però amb una major incidència pel que fa a les persones. Relata com les diferents generacions assumeixen aquests canvis tecnològics, exemplificant-ho amb la  pròpia família de l’autor (el seu pare, ell mateix i les seves filles).

El llibre explica, a més, com Internet ha canviat alguns models de negoci del món de l’oci i de la cultura (la música, la premsa, la comunicació o el sector editorial) i què han de fer les empreses per adaptar-se als canvis i no perdre competitivitat.

Analitza més o menys extensament molts temes: les diferents etapes d’Internet, els drets d’autor i la pirateria, l’expansió de l’imperi Google, l’auge i caiguda de Microsoft, l’èxit de Youtube, la difusió dels blocs, la informàtica en núvol, el web 2.0 i la societat hiperconnectada.

L’he llegit en format ebook  i realment és molt interessant.

Librosparaiphone.com App Store.

Font: http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/gestioconeixement/?p=2147

Racó Tic estrena Moodle amb un Curs d’Eines per PDI

A partir del servidor Key To School, he creat un nou espai de Moodle personal. En ell hi podeu trobar, en aquests moments, un curs sobre Eines de pissarres digitals. També hi aniré afegint els cursos complerts que actualment estem elaborant en el Moodle de la meva escola.

moodle

Espero que us agradi i que us sigui de molta utilitat.

Key To School, allotjament Moodle gratuït

Si volem tenir el nostre  propi espai Moodle , per tenir els nostres cursos fora d’ Agora, ja que  és un espai de centre i no d’ús personal, tenim la solució a Key To School.

keytoschool

Key to school, és un hosting gratuït en el qual es pot tenir una plataforma Moodle. Amb Key to School et pots oblidar de les tasques d’administrador/a i centrar-te en la feina de professor/a, que ja és prou.

Key to school proporciona un espai Moodle gratuït amb 2,5 GB de disc i un límit de 2500 usuaris, cosa amb la qual n’hi ha de sobres per començar.

Un petit manual per registrar-se:

I podeu també mirar en aquesta web: http://seticpa.wik.is/Eines_TIC-TAC/Campus_Virtuals/Key_To_School

Font: http://blocs.xtec.cat/ticb7/2010/01/17/key-to-school-allotjament-moodle-gratuit/

http://jpadros.blogspot.com/2010/03/key-to-school.html

Un divertit anunci

Una curiositat que està causant sensació. És l’últim anunci de Tipp-Ex, penjat a Youtube fa ben poc, i tracta d’un caçador que, sorprès per un ós, dubta entre matar-lo o no. El lector pot triar què vol fer, però, sorprenentment, el caçador surt de la pantalla, agafa el producte anunciat i esborra l’opció “disparar o no”. A partir d’aquí podem escriure l’acció que nosaltres vulguem, en anglès, i l’ós i el caçador ho faran: jugar a futbol, menjar, veure la tele, ballar, declarar-se, lluitar. Ho poden provar gairebé amb qualsevol acció. Si es demana res gaire complicat, els protagonistes es declararan en vaga, i si se sol·liciten pràctiques només per a adults, les faran, però amb un gran cartell d’advertència que ho tapa… Una manera diferent, divertida i interactiva de fer publicitat!

Seguir recuperant el correu de Xtec dintre de Gmail

Molts de nosaltres rebíem el correu de Xtec dintre de Gmail. Amb el canvi del correu Xtec a google, vam deixar de rebre’l a gmail.

Xafardejant i revisant vaig aconseguir tornar a rebre’l. Seguiu les instruccions que teniu a sota.

En general, cal que torneu a configurar la connexió del correu Xtec a gmail.

1.- Aneu a configuració i feu clic dins de la pestanya de “Comptes” a
2.- Ompliu la casella amb la bústia de correu de la xtec, per exemple:
3.- Seguiu endavant i ara, configureu AMB CALMA aquesta finestra:
gmail
Cal també escriure la vostra contrasenya de la bústia xtec a la casella indicada .
4.- Automàticament apareixerà a la vostra configuració que tot està correcte i ja està funcionant:
5.- Aquest pas sempre es pot desfer i esborrar l’opció , des de la dreta a “suprimeix”. Recordeu igualment que Gmail comprova el correu en períodes de cada 15-20 minuts, no és un procés instantani. Si teniu necessitat de llegir un correu entrant a la xtec, que sabeu que j està a la safata d’entrada de la xtec i no del compte gmail, sempre poder forçar el procés fent clic a “Comprova ara si hi ha correu”.
6.- Aquesta operació la podríeu fer des de 5 bústies externes, de forma i manera que des d’una sola podeu controlar tot el que passa a 5 gestors de correu extern. Etiquetant tot de forma escrupulosa podeu tenir un control bàsic amb menys esforç i sense necessitat d’anar saltant per planes, correus, programes, llàpis de memòria, etc.
H.2- Escriure missatges des de Gmail com si esteu a la Xtec
Anem a veure ara com enviar missatges des de Gmail com si esteu treballant des de la vostra bústia Xtec . Som-hi, us mostrarem les passes per veure com fer-ho, per si us interessa.
1.- Aneu a “Configuració” a la part de dalt a la dreta a la pestanya de “comptes”. Marqueu l’opció de “Afegeix una altra adreça electrònica”
2.- Us demanarà el nom i usuari/a del compte de correu de la xtec ( o de qualsevol altre que es vulgui, és clar )
3.- Un cop determinades les dades us avisarà que es lliurarà a la bústia xtec corresponent un missatge per tal que s’autoritzi a que gmal pugui entrar i escriure en nom d’aquesta bústia
4.- Finalment, rebreu un correu al vostre compte de la Xtec que heu indicat , on us Gmail demanarà que feu clic a un enllaç per a verificar que això és així, o bé copieu un codi de confirmació que cal que enganxeu a la finestra que us demanarà al pas següent del que estaveu realitzant.
A la xtec rebreu un missatge similar a aquest i cal fer clic a l’enllaç que us proposen

Palringo: Missatgeria instantània gratuïta en el teu mòbil

Palringo és un excel·lent client de Missatgeria Instantània per a telèfons mòbils i ordinadors.

Ara pots xatejar amb els teus amics i contactes, sense importar quin IM, tot des d’una Missatgeria Instantània universal

  • Windows Live Messenger ® (MSN)
  • AOL ® Instant Messenger (AIM)
  • Yahoo! ® Messenger
  • Google Talk ™
  • ICQ ®
  • Jabber ®
  • iChat® / MobileMe ®
  • Gadu-Gadu ®
  • Facebook Chat (Alpha)

Et permet localitzar els teus contactes, fer grups de conversa, memoritzar converses antigues, enviar fotos, enviar veu i és d’allò més fàcil de fer servir. Tot això pel mòdic preu de 0€!

Jo el tinc en el meu mòbil  i va molt i molt bé.

Gpanion: Pàgina d’inici d’aplicacions de Google Apps

Si esteu acostumats a llegir el correu electrònic amb Gmail, gestionar els esdeveniments amb Google Calendar, veure vídeos a Youtube, crear blocs en Blogger, llegir feeds a Google Reader, descobrir el món en Google Maps i Panoramio i utilitzar els motors de recerca de Google per tot, feu un cop d’ull a Gpanion. Es tracta d’una pàgina d’inici que mostra totes les aplicacions de Google Apps amb seccions per usar els diferents cercadors que Google ofereix. Encara que de moment només sigui una pàgina d’inici recopilant enllaços, he de reconèixer que el resultat és bastant professional.

Font: http://programariweb.blogspot.com/2010/05/gpanion-tot-google-al-teu-abast.html