1- Paisatge sonor

Hola a tot i totes!

En aquesta activitat tindrèu que fer primer un treball de camp. Consistirà en gravar sons característic de la vostra ciutat, Esplugues de Llobregat. Com pot ser: del tranvia, del metro, de la plaça dels ocells, del pas del bus, de la gent al mercat comprant, del vent, de l’entrada a l’institut, del soroll dels cotxes, etc.

Des de que Ptolomeo al segle II desprès de JC va realitzar el primer mapa, els mapes han sigut un instrument utilitzat per explicar, amb informació i detalls, com és el món que habitem.
Quan parlem dels mapes pensem institivament amb llocs; amb continents, països, comarques, ciutats, pobles o carrers. Ens imaginem com són els oceans, mars, rius o els llacs i podem somiar fent un recorregut visual i mental per els seus dibuixos.
Però, com es podem cartografiar els espais intangibles?, aquells que no són visuals; però si els podem experimentar, percebre i sentir quan ens desplacen per ells.
Nosaltres crearem, amb la petita aportació de tots, un mapa actual del sons d’un fragment de temps de les vostres vides. Serà dels sons característics que escolteu i sentiu cada dia per on camineu i viviu.
Mireu primer aquest exemples:
Primer el de l’obesrvatori del paisatge de Catalunya:
Per poder gravar els sons podeu utilitzar una gravadora o el vostre telèfon mòbil.
Seràn gravacions de 2 minuts com màxim cadascuna.