Ja s’acosta el dia de Tots Sants

Hola amics i amigues, 

    La tardor ja està entre nosaltres malgrat que aquests dies calorosos ens vulguin despistar i ens puguin fer pensar que estem en una altra època de l’any. La natura tenyida de colors marronosos, groguencs i ataronjats ens ho deixa prou clar.

   Enguany per la Castanyada no farem panellets. Després de fer-ne tants anys ja tenim la fòrmula apresa així que per canviar, farem una boníssima COCA DE TARDOR per menjarnos-la després tots plegats.

  Recordeu que per fer-la heu de portar com a molt tard dijous vinent: un DAVANTAL i un DRAP DE CUINA!!! per convertir-nos en autèntics cuiners i cuineres.

 Per si la voleu fer també a casa, aquí en teniu la recepta! 

INGREDIENTS
–         300 grams de sucre
–         300 grams de farina
–         3 ous
–         La pela d’una llimona ratllada
–         Un got ple d’oli d’oliva
–         Mig got de llet
–         Un sobre de llevat en pols
–         50 grams de pinyons
–         50 grams d’ametlles ratllades 
ESTRIS     
–         Un bol
–         Un batedor
–         Safata de llauna
–         Paper d’alumini
–         Un forn
–         Un ganivet 

PREPARACIÓ 

  1. Per començar a preparar la pasta barregeu dins d’un bol els ous i el sucre fins que quedi espumós.
  2. Després poseu-hi la llet, l’oli i la pela ratllada de la llimona. Remeneu-ho tot bé amb un batedor.
  3. Finalment afegiu la farina i el llevat en pols. Seguiu remenant fins que la pasta estigui ben barrejada.
  4. Tot seguit col·loqueu la pasta en una safata de llauna revestida en el seu interior de paper d’alumini i poseu-la a coure al forn ja calent.
  5. Al cap de 10 minuts, traieu la safata del forn i escampeu els pinyons i les ametlles per damunt de la coca.
  6. Uns vint minuts més tard retireu la safata del forn, després de comprovar que la coca ja és cuita introduïu en la pasta un ganivet i veieu que surt net.
  7. Un cop freda ja us la podeu menjar. Bon profit!!

13 thoughts on “Ja s’acosta el dia de Tots Sants

  1. Albert Perez Costa

    Nosatres farem la coca de tardor a casa. Las col·lonies em van agradar molt tambe em agradar la poesia d la Fageda d’en Jorda I les professores son molt agradables i molt divertides

  2. stintore Post author

    Quan hagis fet la coca de tardor no dubtis a explicar-nos si t’ha sortir bona! M’alegro que us ho passessiu tan bé a les colònies.

    Susana

  3. Laia Farrés Cabús

    Em van agradar molt les colonies, els professors son divertits com que es pot anar amb la familia nosaltres potser hi anirem. Nosaltres tambe farem panellets i coca de tardor, cada any ho fem.

  4. Albert Perez Costa

    M’han agradat molt aquestes col·lonies han sigut molt divertides i els volans el de santa Margarida va ser molt xulo i el del Croscat suposo que tambe pero no el vaig verue tambe va ser bastant xula la Fageda

  5. stintore Post author

    Estic encantada que us hagueu animat a entrar al bloc i a escriure els vostres pensaments i sentiments.
    – Laia, si aneu amb la família, fes-nos-ho saber. Espero que els panellets i la coca us surtin ben bons!!
    – Albert, ja ets un veterà del bloc! … i ara ja tens una excusa per tornar a la Garrotxa! El Croscat t’està esperant, només cal que engresquis a la família i us animeu tots plegats a continuar explorant aquesta comarca tan plena de racons insòlits!

    Bon cap de setmana als dos!

    Susana

  6. Laia Farrés Cabús

    Jo quan vaig anar a les colonies m’ho vaig passar pipa hi havia un monitor una mica marrano, pero al cap i a la fi son les millors colonies que he passat. Quan vem anar al volca de santa Margarida i al croscat hem vaig cansar una mica pero va ser molt divertit.

    Laia

  7. Alan

    Hola,
    Avui hem fet una coca de tardor. que divertit ha sigut.La coca de tardor ens la menjarem dema.

    La meva professora es diu Susana i el meu professor de la tarda es diu Rafel perque la Susana te un fill i ha de cuidarlo.I els meus millors amics son l’Ivan i el Pol i el David. La Susana es molt divertida i el Rafel també. Quina sort hem tingut amb els professors.

    Jo porto 4 anys a Catalunya i tinc 10 anys en la meva vida. Tinc molts amics quina sort he tigut que siguin tan bons!

    Alan

  8. Laia i Miryam

    Som la Miryam i la Laia.
    Avui 30 d’octubre hem fet una coca de tardor a la classe. Encara no esta llesta, peró segur que estarà molt bona. Demà dia 31 d’octubre, dia de HALLOWEN, ens menjarem per la tarda la coca a la classe. Els de 1r i 2n han fet panellets, i també s’els menjaran demà a la tarda. Et desitgem un bon HALLOWEN, i que li doneu un bom ensurt a algú!

    ADÉUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Laia i Miryam.

  9. diego

    Hola, avui hem fet una coca de tardor amb tota la classe.A mi m’ha tocat portar-la al menjador. Hi havia panellets d’altres companys d’altres cursos més petits que els han fet també avui. L’he portat amb la Miryam, la Montse i la Marina. Estic molt nerviós perque arribi dema, perque ens la menjarem.

    Diego

  10. Laia Farrés Cabús

    Avui a casa hem fet la coca de tardor i ens l’hem menjat hi esta molt bona el any que ve en farem una altre, la meva germana i jo hem fet panellets de moniato estavan tan bons!!
    Si poguesim cada dia fer panellets i coca jo ho faria!!

    Adeu!

    Laia

  11. stintore Post author

    És fantàstic que t’hagis animat a fer la recepta i encara més que escriguis al bloc!

    Un petonàs,

    Susana

  12. stintore Post author

    M’ha agradat molt la recepta de l’AMANIDA CAMPESTRE encara que en Pol no hagi acceptat les meves idees. m’estic pensant fer l’amanida CAMPESTRE a casa, encara que no me la menjaria, doncs no m’agrada gaire la enciam, el cogombre, etc.

    !La coca de Tardor estaba boniiiiiiiiiiiiiiiiiiisima¡¡¡¡¡¡ La he fet a casa i ha quedat molt més bona que a l’escola¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    ANA HERNÁNDEZ

  13. Albert Perez Costa

    Elsviedos dels cometes han sigut molt divertits sobretot el primer que explicaba que el cometa halei gira al voltant del sol o algu aixi deia, eran molt xulos els videos
    Adeu Albert Perez costa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *