Quina fórmula té, com s’obté, per a què s’utilitza, quins perills comporta, altre(s) coses dignes de comentari.
-
Articles recents
Comentaris recents
- Millan i Toló en ROSA PARKS
- Millan i Toló en ROSA PARKS
- Flors Oliva Albert en SALFUMANT
- Martí en ROSA PARKS
- Laia i Andreu en LLEIXIU
Arxius
Categories
Meta
Hola som l’Adrià Puyol i l’Ivan Lópezde 4t ESO.
Vinagre o àcid acètic.
Fórmula: CH3 – COOH
Obtenció: Es produeix com un subproducte del final de la fermentació en transformar part de l’alcohol etílic causa de l’acció de les Acetobacter, un gènere de bacteris aeròbics, que transformen l’etanol primer en acetaldehid i després en àcid acètic.Avui en dia, la via natural d’obtenció industrial d’àcid acètic es realitza a través de la carbonilació (reacció amb CO) de metanol. Anterioremente s’obtenia per oxidació d’etilè en acetaldehid i posterior oxidació d’aquest a àcid acètic.
Aplicacions i usos: L’àcid fòrmic i l’àcid acètic són els principals productes químics industrials del grup dels àcids monocarboxílics saturats.L’àcid acètic serveix de producte químic intermedi, agent descalcificant en l’adobat del cuir, dissolvent i acidificant de pous de petroli. A més s’utilitza com a additiu en diferents aliments i en el vidriat i com a catalitzador i agent d’acabat en les indústries de colorants i teixits.L’àcid acètic és utilitzat com un conservant prevenint el creixement dels bacteris i els fongs. Així mateix, és agregat a la maionesa per incrementar l’efecte d’inactivació contra la salmonel · la. Mostra la seva major activitat a nivells baixos de pH. Addicionalment, pot ser utilitzat com a substància amortidora o ‘buffer’ als aliments àcids, o com un component aromàtic en alguns productesEn apicultura és utilitzat per al control de les larves i ous de les arnes de la cera, malaltia anomenada Galleriosis, que destrueixen les bresques de cera que les abelles mel · líferes obren per criar o acumular la mel.Les seves aplicacions en la indústria química van molt lligades a les seves sals aniòniques, com són l’acetat de vinil o l’acetat de cel · lulosa (base per a la fabricació de raió, cel · lofana, etc.)Resultat de l’oxidació de l’alcohol etílic a àcid o fermentació acètica. La seva fórmula és: CH3CO2H.
Perills: Alta acidesa Vinagre de poma està fet de fermentació el procés en el qual microorganismes conversió alcohol en àcid acètic. Com a resultat, el vinagre de poma té un alt contingut d’àcid i potencialment podria causar irritació dels teixits amb ús estès. A més, acidesa del vinagre pot exacerbar les condicions tals com acidesa estomacal, indigestió i úlceres.Interaccions de drogues Vinagre de poma, quan es pren en dosis superiors a les que s’utilitzen per cuinar, pot interactuar negativament amb alguns medicaments. Possibles efectes secundaris: La manca d’informació científica sobre els possibles riscos i beneficis de vinagre de poma fa els seus efectes secundaris difícils d’identificar. No obstant això, una llista de possibles efectes secundaris, poden ser mal de coll sever, faves, inflamació de la boca o gola i dificultat per respirar. Ha de prendre el vinagre de poma causar efectes adversos, buscar ajuda mèdica immediatament.
Altres: El vinagre és essencialment una solució diluïda d’àcid acètic amb sabor agre, fet per fermentació, a la qual se li afegeixen sals i extractes d’altres matèries.Conté una concentració que va del 3% al 5% d’àcid acètic en aigua. Els vinagres naturals també contenen petites quantitats d’àcid tartàric i àcid cítric.Donada la seva gran acidesa és un líquid que posseeix altes propietats antisèptiques el que el converteix en un excel · lent conservant natural.A causa que el vinagre talla el greix, s’utilitza per a la neteja de molts materials. La indústria química el fa servir per exemple com a ingredient per elaborar netejadors líquids de vidre.