AMONÍAC

Quina fórmula té, com s’obté, per a què s’utilitza, quins perills comporta, altre(s) coses dignes de comentari.

2 respostes a AMONÍAC

  1. Maria diu:

    Hola! Aquest apartat el farem l’Elsa i la Maria.

  2. Maria i Elsa diu:

    AMONÍAC.

    Fórmula: NH3

    Com s’obté? l’amoníac es produeix naturalment en la descomposició de la matèria orgànica i també es produeix a nivell industrial.
    Natural: es produeix per bacteris que es troben al terra, i que degraden la matèria orgànica que prové de restes animals i plantes i animals morts.
    Industrial: es produeix a les fàbriques en grans quantitats.

    Per a què s’utilitza? : s’utilitza a la producció de fertilitzants i en menor proporció en productes de neteja, refrigerants,aliments i begudes entre d’altres.

    Perills:
    Inhalació: l’amoníac pot causar des de irritació de gola fins a un edema pulmonar. Els símptomes depenen de la quantitat inhalada.
    Contacte cutani: pot causar irritació i cremadures a la pell.
    Ingestió: pot destruir la mucosa gàstrica provocant severes patologies i inclús la mort.
    Ulls: pot causar danys permanents per la irritació.

    Curiositats: Aquests últims anys s’ha detectat amoníac a Mart.
    Els peixos, s’hidraten a si mateixos, necessiten un altre sistema per regular la temperatura del seu cos i ho fan utilitzant la seva pròpia orina. Es per aquest motiu que els peixos fan olor a amoníac un cop s’han tornat aliment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *