Quina fórmula té, com s’obté, per a què s’utilitza, quins perills comporta, altre(s) coses dignes de comentari.
-
Articles recents
Comentaris recents
- Millan i Toló en ROSA PARKS
- Millan i Toló en ROSA PARKS
- Flors Oliva Albert en SALFUMANT
- Martí en ROSA PARKS
- Laia i Andreu en LLEIXIU
Arxius
Categories
Meta
Hola! Aquest apartat el farem l’Elsa i la Maria.
AMONÍAC.
Fórmula: NH3
Com s’obté? l’amoníac es produeix naturalment en la descomposició de la matèria orgànica i també es produeix a nivell industrial.
Natural: es produeix per bacteris que es troben al terra, i que degraden la matèria orgànica que prové de restes animals i plantes i animals morts.
Industrial: es produeix a les fàbriques en grans quantitats.
Per a què s’utilitza? : s’utilitza a la producció de fertilitzants i en menor proporció en productes de neteja, refrigerants,aliments i begudes entre d’altres.
Perills:
Inhalació: l’amoníac pot causar des de irritació de gola fins a un edema pulmonar. Els símptomes depenen de la quantitat inhalada.
Contacte cutani: pot causar irritació i cremadures a la pell.
Ingestió: pot destruir la mucosa gàstrica provocant severes patologies i inclús la mort.
Ulls: pot causar danys permanents per la irritació.
Curiositats: Aquests últims anys s’ha detectat amoníac a Mart.
Els peixos, s’hidraten a si mateixos, necessiten un altre sistema per regular la temperatura del seu cos i ho fan utilitzant la seva pròpia orina. Es per aquest motiu que els peixos fan olor a amoníac un cop s’han tornat aliment.