Roald Dahl i la fàbrica de contes

0

[youtube]https://youtu.be/YGRB5FhfG1Q[/youtube]Molt pocs autors tenen el privilegi de ser tan respectats i estimats pels seus lectors com Roald Dahl. El secret, com ell afirmava, és posar-se sempre del costat de les nenes i els nens. Sense moralitats i amb grans dosis de màgia, els seus protagonistes s’enfronten a les trampes dels adults i sempre vencen.
Dahl no només té una veu narrativa poderosa, també domina l’ofici d’escriure. El seu estil és directe, preval la frase curta i el verb sempre s’imposa a la descripció. Utilitza com ningú l’acció i sap mantenir aquesta tensió pròpia dels bons artefactes narratius. En els seus relats tot importa, cada paraula, cada imatge … juntes conformen una estructura sòlida que se sosté sobre dos pilars: la fantasia i la ironia.
A finals dels anys setanta, les aventures que Dahl imagina i escriu comencen a ser il·lustrades per Quentin Blake. El seu traç, aparentment senzill i acuradament descurat, aconsegueix crear personatges tendres i molt divertits. Blake utilitza el llapis com un mag, aconsegueix que un pla suggereixi altres, tots els que necessiti la fantasia. De vegades, empra el color i pinta amb suaus aquarel·les. La seva obra és inconfusible, té el segell de l’extraordinari.

roald dalh

Visita la pàgina de Roald Dalh

Hola!

0

Ja sóc aquí!

Mini tutorial de wordpress

1

[scribd id=59285316 key=key-1vnx7g7qgiujtz34cqob mode=list]

Go to Top