Final de curs

Demà, 23 de juny, acaba primer per als 53 alumnes que han cursat aquest curs, eriçons i crancs.

Les tutores, i de ben segur tot el personal que ha conviscut amb vosaltres, volem donar-vos una forta abraçada i desitjar-vos, primer un bon estiu, i després que tot allò que hem aprés al llarg del curs (solidaritat, responsabilitat, confiança, cooperació, respecte, estimació…) us acompanyi tota la vida.

Fins aviat.

Marta i Anna.

Sortida Marineland

El dijous, dia 14 de maig, els nens i nenes de 1er van anar Marineland.Vam estar a punt d’anul·lar la sortida ja que el servei meteorològic confirmava pluges arreu de bona part de Catalunya. Però vam estar de sort, ens va ploure ben poca estona. El viatge va anar bé, els nens i nenes estaven molt il·lusionats!

A l’arribar vam esmorzar, anar als serveis, i  seguidament vam assistir als diferents espectacles: El de les aus exòtiques, el dels lleons marins i finalment els dels dofins. Tots van estar força bé!

Va arribar l’hora de realitzar l’activitat educativa. Una classe va entrar dins d’un vaixell virtual, allí ens van explicar el viatge que va fer Darwin dalt el vaixell Beagle i com havia arribat a formalitzar la teoria de l’evolució de les espècies. Per tal que fos entenedor van  partir de l’evolució d’un mamífer marí, el dofí.

L’altre classe es va quedar el dofinari per veure d’aprop un dofí i aprendre més coses sobre aquest animal. Després les dues classes vam canviar l’activitat.

Vam dinar i poder jugar una bona estona en un parc on hi havia tubogans, gronxadors, barres per enfilar-se,…

Era ja l’hora de tornar, vam pujar a l’autocar una mica més savis, havent aprés i ampliat coneixements sobre els dofins i l’evolució de les espècies.  En fi, va ser una sortida profitosa que recordarem força temps!

Quina atenció!         dscn3640.JPG  dscn3651.JPG      cliqueu la foto per veure’n més.

N’hi ha de valents!dscn3647.JPG     Un lleó marí ballant  dscn3676.JPG

 En Jordi  dscn3697.JPG   Quin espectacle! dscn3689.JPG

Sortida Can Bon Vilà

El passat dia 24 d’abril, els alumnes de 1er, “Eriçons” i “Crancs”, varem anar a la sortida de Can Bon Vilà.L’Objectiu era aprendre coses sobre la natura i fauna que envolta la nostra ciutat. Varem observar al natural arbres (pins, roures, alzines), arbustos (ginesta, romaní, farigola, estepa blanca, …), flors (margarites, paperoles,….).També ens varen explicar com es reprodueixen les plantes i quins animals habiten en aquests indrets.La sortida ens ha anat molt bé per iniciar el projecte sobre les plantes.A més de tot el què varem aprendre, varem passar un dia fantàstic jugant i construint amb l’Òscar, una gran cabana. Tots varem treballar de valent i el resultat el podeu veure en les següents fotos.

dscn3384.JPG    dscn3416.JPG    dscn3430.JPG  

dscn3425.JPG    dscn3432.JPG    dscn3442.JPG

Animals i animalons.

Com ja sabeu hem començat a treballar el projecte dels animals. Els nens i nenes de primer estan molt motivats pels animals. Hem parlat de quin animal ens agradaria treballar, n’han sortit varis, els arguments donats pels nens i nenes han estat prou vàlids per acordar treballar-ne més d’un.Hem organitzat grups de treball tenint en compte els interessos dels nens i nenes.La tria ha estat la següent: 1er A: cavall, dofí, àguila, dinosaure i lleó.1er A: hàmster, tauró, conill, cranc, ós panda i abelles.Els nens i nenes han dit què els agradaria treballar de cada animal, la mestra ha ordenat les idees.En fi, estem molt interessats i pendents del bon desenvolupament del projecte.Els vostres nens i nenes tenen moltes idees, una és la de realitzar  petits contes on el protagonista fos l’animal que estudia cada grup. Hem començat i estan sortint uns contes molt graciosos!No volem córrer, cal escriure’ls bé i passar-los a net a l’ordinador, tenim feina,…..però estem molt il·lusionats. 

Pares i mares, esperem que per Sant Jordi podreu llegir-los tots!

Marta i Anna.

Projecte: El cos humà

Benvolgudes famílies: Durant el primer trimestre varem aprendre moltes coses sobre el cos humà. La veritat és que varem treballar força!Us explicarem com varem desenvolupar el projecte…L’Anna i
la Marta ens van demanar què és el que volíem saber sobre el cos. Cadascú de nosaltres va dir la seva. Llavors per grups  varem escriure les nostres preguntes. A cada grup hi havia un coordinador/a, que era l’encarregat de posar ordre i donar la paraula als diferents membres del grup i un secretari/a que s’encarregava d’escriure les preguntes que aquests feien.Llavors varem decidir buscar en llibres, pel·lícules, internet,… informació sobre el tema. Varem anar a
la Biblioteca del barri, varem aconseguir més informació,…Ja en teníem molta! En aquest moment era necessari organitzar-la de la millor manera a fi de que fos entenedora per a tots.Molts de nosaltres varem portar a l’escola radiografies, ecografies, ressonàncies magnètiques,…. nostres o dels germans, pares, tiets, avis,…Com que tothom ja tenia uns coneixements previs sobre el tema varem decidir triar 6 apartants relacionats amb el cos humà que donessin resposta a les nostres expectatives.Els temes triats varen ser: L’aparell digestiu, l’aparell respiratori, l’aparell circulatori, els sentits, els ossos i els músculs.Cadascú de nosaltres varem portar a l’escola informació del tema triat. Aquesta informació va ser necessari treballar-la a casa amb l’ajuda dels pares, ja que durant els següents dies, ens va tocar explicar-la als nostres companys i companyes d’aula.Va arribar el moment de tornar-nos a reunir en petit grup i explicar la informació aportada, primer als companys de grup i una vegada entesa per tots, preparar-la bé, amb ajuda de la mestra, per exposar-la convenientment a tota la classe. Així, uns podríem aprendre dels altres!Va arribar  l’hora de les ponències! A cada sessió un grup era  l’encarregat d’exposar el tema a la resta de companys/es.El grup sortia fora de l’aula, mentre preparàvem  la classe adequadament, tots ens posàvem en rotllana, davant de la pissarra posàvem les 4 cadires pels ponents.Era hora de fer silenci, obrir la porta de l’aula, i que entressin els ponents, seien i es presentaven com a grup.Cada membre del grup parlava d’una part del tema. Una vegada acabada l’exposició, el grup classe fèiem una valoració del què ens havien explicat. Teníem en compte l’entonació, el to de veu, la claredat a l’hora d’exposar les idees,…Els ponents també feien una autocrítica de la seva actuació i ens van explicar com s’havien sentit.Després, per parelles o petit grup, vam realitzar una fitxa sobre el que havíem après del que ens havien explicat a la ponència.En fi, el treball va ser força enriquidor i interessant,…Tots vam aprendre i gaudir treballant d’aquesta manera !

dscn2463.png  dscn2549.png

Un bon esmorzar!

La setmana passada vam tenir a l’escola unes monitores-enfermeres de l’IMSABS per fer-nos un taller d’esmorzar saludable.

Ens van explicar els diferents tipus d’esmorzar que podem fer per tal que siguin equilibrats en tot allò que ens és beneficiós per nosaltres.

Després vam preparar-nos l’esmorzar i finalment ens ho vam menjar amb molta gana.

Algunes de les receptes que vam fer són senzilles i les podem elaborar a casa nosaltres mateixos:

-Pa amb tomàquet i pernil

-Pa amb paté

-Pa amb mantega i confitura

-Suc de taronja (natural, clar! sense sucre ni colat!)

-Llet amb cereals (dels de muesli)

-Iogur amb fruita que vam pelar i tallar a trossos petits.

La veritat és que vam sortir al pati amb molta energia i ganes de córrer!

img_0020.png  img_0021.png img_0022.png img_0023.png  img_0024.png img_0025.png img_0026.png  img_0027.png img_0028.png img_0029.png

Sortides primera setmana de novembre

El passat dimarts dia 4 de novembre vam realitzar una sortida a la Biblioteca del barri on ens van ensenyar el funcionament, l’estructuració, la tipologia de llibres i la funcionalitat de la bilioteca entre d’altres temes. Amb aquesta activitat volem engrescar els alumnes a llegir, a tenir un recurs més on anar a extreure informació per als projectes i a descobrir un espai de tranquilitat i harmonia on poder llegir i endinsar-se en la fantasia i aventures que ens proporcionen els libres.
I el divendres 7 van anar a la fundació Miró on vam descobrir l’obra de l’artista.

Receptes de panallets

S’acosta la Castanyada i com sabeu, us estem demanant receptes de panallets que portarem a les classes de P-4.

Estem molt contents perque ens heu ajudat molt amb la vostra participació i implicació. Quedaran uns panalletes molt bons!

Si voleu compartir les vostres receptes podeu penjar-les en aquest bloc. 

Moltes gràcies i fins aviat.

Marta i Anna.