TASQUES PEL CONFINAMENT

Benvolgudes famílies, 

Com esteu? Com porteu tots plegats el fet d’haver d’estar a casa? Malgrat haguem d’estar tancats, us hem volgut preparar un document per a cada cicle amb un seguit d’explicacions i recomanacions de possibles tasques a fer d’algunes matèries. També us volem donar alguns suggeriments per aquests dies:

  1. És molt important que us marqueu, entre tots, un horari de rutina diària. El famós educador i psiquiatre austríac Rudolf Dreikurs afirmava que “les rutines diàries són pels nens el que les parets són per una casa, els dóna fronteres i dimensió a la vida. Cap nen es sent còmode en una situació en la que no sap què esperar. La rutina dóna una sensació de seguretat i un sentit d’ordre del qual neix la llibertat”.  Us animem doncs a elaborar, un horari el qual el podeu fer entre tots, deixar-lo escrit i penjat en algun lloc de la casa visible. 
  2. Aquests dies són molt bon moment perquè tots els membres de la família ajudin en les tasques domèstiques: fer el llit, omplir i buidar el rentaplats, passar l’aspiradora, treure la pols, posar una rentadora, estendre la roba, plegar la roba, endreçar la casa (armaris, estanteries, calaixos…), cuinar, etc. Podem dedicar una estona diària a fer aquestes feines i és un moment idoni per aprendre-les a fer i a donar-los responsabilitats. 
  3. Som conscients que l’ús de les pantalles (mòbil, tablets, videojocs, ordinador…) són un recurs molt fàcil on tenim els nostres fills i filles quiets i distrets molta estona. Tot i així, ens agradaria remarcar la importància de deixar-los-hi jugar el mínim possible. Segons l’Acadèmia Americana de Pediatria recomanen com a molt passar una hora al dia davant les pantalles en infants d’entre 7 i 12 anys, sempre amb un adult davant i mai durant els àpats. 

Per últim, us enviem molts ànims per aconseguir, entre tots, passar la situació que estem vivint i una cançó per recordar-nos que TOT ANIRÀ BÉ

Una abraçada a tots/es, 

Les tutores. 

EL SAC D’EMOCIONS

Aquest divendres 6 de març a l’aula de CI ens va venir a visitar la pallassa Bleda i vam fer una activitat molt divertida per treballar la gestió d’emocions.

Ens ho vam passar molt i molt bé i vam riure moltíssim.

Gràcies Bleda!

TALLERS SIGUES TU A CM I A CS

El passat dilluns 10 de febrer va venir a l’escola la Laura, per fer-nos uns tallers relacionats amb l’Aventura de la Vida. Prèviament, a l’aula havíem creat el racó de les paraules boniques on cadascú de nosaltres va escriure una paraula que li semblés agradable i bonica.

A Cicle Superior va realitzar la dinàmica “Per tu i per totes” fent-nos reflexionar i pensar com ens afecten les coses bones i no tan bones que ens diuen els altres.

A Cicle Mitjà va dur a terme “La banqueta” on els alumnes van poder comprovar que abans de fer una acció cal pensar-la i reflexionar-la. Vam treballar l’empatia arribant a la conclusió que no només hem de pensar en nosaltres mateixos, sinó que també cal pensar amb els altres.

La Laura ens va convidar a fer créixer el racó de les paraules boniques i convertir les que no ens agraden en paraules amables.

Entre tots ens ho vam passar molt bé i vam reflexionar!!

Moltes gràcies!