Apilo

El Pompeu s’anima moltíssim amb el reciclatge. En la reunió de delegats del curs anterior, vam decidir que quan fos possible, ens apuntariem al concurs Apilo 2018. Vam reflexionar què podíem fer per millorar el medi ambient, ja que, després de reis, ens adonem que estem envoltats d’aparells de tot tipus que utilitzen piles com a font d’energia. Quan aquestes piles s’esgoten, aquestes substàncies químiques i materials poden fer malbé el medi ambient. Si les reciclem, el protegirem i també estalviarem molts recursos.

Esperem que us agradi la iniciativa i us animeu a portar piles que tingueu per casa.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Exposició de joguines reciclades

Els nens i les nenes, amb les seves famílies, van construir joguines creatives amb materials reciclats i/o sostenibles. El resultat fou molt positiu, i vam realitzar una exposició en els passadissos de l’escola. Ens vam quedar tots molt sorpresos dels artistes que tenim a l’escola, i de la gran quantitat de joguines que van portar.


Publicat dins de General | Deixa un comentari

Recordem l’essència de l’escola verda

El curs anterior vam renovar la certificació d’Escola Verda. Com que ja fa molts anys que ho som, en una reunió de delegats d’Escola Verda, va sorgir la idea de renovar els valors que ens defineixen. Vam decidir doncs, que per classes, confeccionessin murals partint del tema “Escola Verda i Reciclatge”. Aquests murals decoren les parets de l’escola, i ens recorden la importància en la conscienciació del respecte al Medi Ambient.


Publicat dins de General | Deixa un comentari

A peu al Pompeu… també al Novembre!!

Hola caminadors i caminadores!

Avui, 27 de novembre, hem portat a terme la segona jornada d’anar a peu al Pompeu. Tal i com s’exposa en el mural d’Escola Verda del vestíbul, vam exposar una gràfica representativa de la participació de la primera jornada i així hem comprovat que són molts els que ja estan gaudint d’aquest bon hàbit. Agraïm als que han participat de l’experiència i els encoratgem a continuar-la sempre que es pugui.

Gràcies!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Preparats per caminar.. A peu al Pompeu! (9-10-15)

Què tal?

Des de la Comissió d’Escola Verda esperem que tothom recuperi els bons hàbits saludables que ja fa temps  intentem desenvolupar des del nostre centre. Un d’ells com sabeu és la jornada d’anar a peu al Pompeu… La veritat és que val la pena ser tossut i insistir, doncs ahir va haver una gran quantitat d’alumnat que va venir caminant a peu o, si més no, va fer l’esforç de caminar un bocí del seu trajecte.. Tot és vàlid, tot ens ha de servir per conscienciar a les noves generacions que, en la mesura del possible, s’ha de caminar, s’ha d’anar amb bicicleta…

Bé, ja us anirem informant al llarg del curs d’aquestes jornades però des d’ara us diem que enguany en farem una al mes, procurant que sigui l’últim divendres, si les inclemències del temps ho permeten.

Gràcies a totes i a tots per la vostra col·laboració.

La Comissió d’Escola Verda.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELS NOSTRES ARBRES CREIXEN!!

Avui hem anat a regar els nostres arbres i no ens hem pogut resistir de fer fotos, per nosaltres, molt interessants perquè són els arbres que hem plantat i cuidat des del curs passat……. Quina grata sorpresa quan veiem que alguns ja ens deixen veure els seus fruits!!

Mireu, mireu…

Quan les haureu vist entendreu perquè del nostre afany per continuar aquesta tasca d’apadrinament, de cura i de creixement d’aquest bonic indret de la nostra escola.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROJECTE ELS ARBRES

Durant el primer trimestre d’aquest curs hem fet un petit recull d’activitats que cada cicle va realitzar l’any passat quan vàrem treballar el projecte dels arbres. Aquí en teniu el resultat.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DECÀLEG MEDIAMBIENTAL

Què tal? Com prova el nou curs? Esperem que molt bé!

Des de la comissió d’Escola Verda ens plau informar-vos que, enguany hem iniciat la posada en marxa del decàleg mediambiental. Des de l’any passat els delegats i delegades (alumnes de tots els nivells del centre) van idear uns eslògans que fessin referència a accions sostenibles que podem mantenir al nostre centre (diem mantenir perquè, moltes d’aquestes accions ja són conegudes i es porten a terme a l’escola); tal vegada el que volem aconseguir ara és optimitzar el nivell d’èxit d’aquestes accions.

10 mesos, 10 accions… És a dir, cada mes implantem una acció saludable que respon a l’eslògan que el curs passat els alumnes de cada nivell van idear.

Setembre: Cuidem els arbres, són la nostra vida

Octubre: Un bosc, un arbre, un tronc …. Què hem de fer?

                 No malgastar paper!!

Novembre: El aluminio evitarás

i la fiambrera utilizarás!

Intentem també fomentar la convivència entre les tres llengües que aprenen els nostres alumnes: català, castellà i anglès. La frase del proper mes de desembre serà en anglès.

Us animem a que mireu les fotos que us mostrem a continuació però si ho voleu observar amb més deteniment podeu veure’l a l’entrada principal del nostre centre.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

1ª Jornada d’anar a peu al Pompeu d’aquest curs

Què tal?

El curs ja fa dies que ha començat i així també totes les activitats que ens caracteritzen com a escola. Una d’aquestes és la jornada d’anar a peu al Pompeu que es dinamitza des de la comissió d’Escola Verda. Enguany, hem decidit organitzar-la un cop al trimestre i, aquest primer (dia 10 d’octubre) ha coincidit amb el dia mundial d’anar a peu.

Un cop més som model d’activitat saludable i, prova d’això són les fotos següents:

Certament, agraïm la col·laboració de tots i totes els que heu participat i us encoratgem a continuar caminant de valent  la següent jornada al segon trimestre.

Atentament,

Comissió d’Escola Verda

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DARRERA JORNADA D’ANAR A PEU AL POMPEU

Aquest divendres 13 de juny ha estat la darrera vegada que, aquest curs 2013-14, potenciàvem venir a peu a l’escola.

Com sempre diem, comprenem que no totes i tots podeu venir caminant, amb bicicleta…, però mentre hi hagi gent que s’esforci  en donar exemple de valors d’ajuda i sostenibilitat pel medi ambient, nosaltres ja estarem contents per haver complert el nostre objectiu: ser models de petites accions que ajuden a mantenir el nostre entorn més saludable. Hi ha nens que s’han fet acompanyar per mares que venen caminant al centre, monitores que venen fent cames des de Fondarella, o tot i que han de fer encàrrecs i no poden prescindir del cotxe, l’han deixat lluny per arribar caminant al Pompeu: aquests alumnes aprendran que sempre que es pugui ens hem d’esforçar per caminar més.

Gràcies a totes i a tots per la vostra col·laboració i/o comprensió.

Fins el proper curs!!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari