Xerrada sobre hàbits d’ higiene postural

El 4 de març, dues mares de l’ escola, l’Eva Martínez i l’ Imma Campabadal, van fer una xerrada sobre hàbits d’ higiene postural, a 5è curs. Va ser una activitat molt interessant on tots els alumnes van poder gaudir d’ una xerrada molt útil i pràctica per a ells.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Xerrada sobre astronomia

Durant la setmana del Calendari Matemàtic, celebrada del 2 al 5 de març, en Jordi Prat, mestre de ciències de secundària i ex-alumne de l’ escola, va fer una xerrada al Cicle Superior sobre l’ astronomia. Va ser una activitat molt interessant i enriquidora on els alumnes van poder, en acabar, fer preguntes a en Jordi sobre els aspectes que més els interessaven.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Collage sobre planetes inventats!

Els alumnes de 5è han confeccionat un collage per parelles. Han fet veritables obres d’ art!!!Felicitats a tots!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

6è HA ANAT AL MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

Hem vist com ha evolucionat la tecnologia al llarg del temps, des del Neolític al segle XXI.

Publicat dins de General | 3 comentaris

Participació de 6è al Carnestoltes de l’ escola!!!

Des de fa anys, l’ escola Pérez Sala té el costum de celebrar el Carnestoltes amb la col·laboració expressa dels nens i nenes de 6è què, amb l’ ajut dels tutors/es, elaboren des del pregó de benvinguda (ple de rodolins referents a cada classe i a tota la diada) fins al testament, interpretant personatges tan importants com el propi Carnestoltes o la Vella Quaresma. És una feina molt interessant que fan des de l’ àrea de llengua i on també treballen la memorització, la interpretació i l’ entonació. Així, els grans de l’ escola, es senten els veritables protagonistes de la festa.

Publicat dins de General | 10 comentaris

SI AVUI ÉS DIJOUS GRAS, AIXÒ ÉS EL BERENAR DE C. SUPERIOR

D’aquesta manera hem celebrat el Dijous Gras els i les alumnes de Cicle Superior.

Publicat dins de General | 5 comentaris

Receptari a Llengua Castellana

Durant tot el primer trimestre i part del segon, els alumnes de 5è a l’ àrea de llengua castellana han anat elaborant un receptari. Alguns dels alumnes van provar de cuinar les receptes i les van dur a la classe per provar-les amb els companys. Han estat unes classes de llengua d’ allò més gustoses…

Aquí us mostrem algunes de les receptes per si, des de casa vostra, voleu fer pràctiques de cuina. També podeu veure algunes fotos per a inspirar-vos…
Bon profit!!!!

 

______________________________________________________________________

       BROWNI DE CHOCOLATE

 

Para 5-10pers.

-150gr.de chocolate.

-100gr. Mantequilla.

-3 huevos.

-150gr. Azúcar moreno.

-50gr. de harina.

-Piel de media naranja rallada.

-20 nueces o frutos secos o trocitos de chocolate blanco o negro.

 

1. Calentar al horno a 180º.

2. Fundir el chocolate con mantequilla en un pote.

3. Batir los huevos.

4. Mezclar con chocolate, la piel de naranja, el azúcar y añadir la harina poco a poco y finalmente los frutos secos.

5. Pones mantequilla al molde o papel vegetal a lo ondo. Lo echas todo.

6. Lo dejas 30 minutos al horno a 180º.

7.Dejas que se enfríe. ¡Y el browni ya esta listo para comer!

 

 

 

                                                                  Laia Baños Navarro

                                                                                   

_______________________________________________________________________

                                  MADALENAS

 

 

UTENSILIOS:                                         INGREDIENTES:

Cuenco para mezclar                                  125Gg. De mantequilla

Cuchara de madera                                    (reblandecida con el

Tamiz                                                         ambiente)

Cuchara para medir                                   125g. de azúcar

Molde para madalenas                                extra fino

12 capsulas de papel                                  2 huevos batidos

Cuchara de postre                                     125g. de harina y 2 cucharadas de leche

Rejilla                                                  

Cuenco pequeño                                        

Exprimidor

 

                                    PASOS:

1-Precalienta el horno a 190 C. Mezcla la mantequilla y el azúcar con la cuchara de madera hasta que quede suave y esponjosa.

2-Incorpora los huevos poco a poco, batiendo bien cada vez.Tamiza la harina sobre el cuenco y ve mezclándolo todo con la cuchara.

3-Añade la leche, removiendo, hasta que la mezcla quede homogénea y cubra la cuchara. Repártela entre las capsulas (dentro del molde).

4-Hornea las madalenas de 15 a 20 minutos, hasta que la masa suba y se dore. Saca el molde del horno y pasa las madalenas por una rejilla.

5-Tamiza el azúcar glas en el cuenco pequeño añadiéndole el zumo y el agua y remueve hasta conseguir una mezcla perfecta y sin grumos. 

 

________________________________________________________________________

 MINI EMPANADILLAS 4 QUESOS

 

 

 

 

Ingredientes: 4 quesos: filadelfia, parmesano, emental y gouda. 2 huevos, 2 paquetes de tapas de empanadillas y semillas de sésamo.

 

 

            Preparación:

 

Poner en un bol los quesos en  filato . Agregar el huevo y mezclar . Encima  de las masas rellenar con una cucharada. Doblarla en dos i darle forma de empanadilla . Con el otro huevo pincelar cada  empanadilla y por último poner las semillas de sésamo por arriba .

Hornear 15 minutos.

 

 

Natalia Tepper

__________________________________________ 

 

 

 

 

PATATAS BRAVAS

 

Nº de personas: 2

 

Ingredientes: patatas, Ligeresa, Tabasco, pimentón picante y sal.

 

1-    Pelar las patatas y hacerlas en tacos.

2-  Meterlas en agua hirviendo durante 8 minutos con un poco de sal.

3-  Meterlas en el microondas durante 4 minutos, a máxima potencia.

4-  Meter en un bol 4 cucharadas de Ligeresa, 8 gotas de Tabasco, y pimentón picante, remover un rato.

5-  Meter la salsa en las patatas y comer.

 

 

 

Joan Simó

 

____________________________________________

 

 BOMBONES

PERSONAS:4 personas aproximadamente

 

INGREDIENTES:

 

-1 caja de cereales de arroz hinchado de chocolate.

-1 tableta de chocolate.

-1 hoja de papel vegetal.

 

 

PREPARACIÓN:

 

1-Romper la tableta de chocolate en un plato hondo

2-Poner la tableta de chocolate en el microondas

3-Mezclar muy bien el chocolate hasta que se quede desecho.

4-Añadir al chocolate desecho 3 o 4 cucharadas grandes de cereales y remover hasta que quede completamente desecho.

5-Con dos cucharadas  pequeñas formar bolitas y depositarlas en la  hoja de papel vegetal.

6-Degarlo reposar en el frigorífico 3 o 4 horas.

 

CLAUDIA MAS

 

            

__________________________________________________

 

COC DE YOGURT CON CHOCOLATE

 

INGREDIENTES:

 

3 huevos

1 yogurt natural

3 medidas de yogurt de azucar

3 medidas de yogurt de harina

½ medida d e yogurt de aceite

1 royal

1 limon

1 tableta de chocolate nestle de reposteria

 

PREPARACIÓN:

 

Se ponen todos los ingredientes en un bol, se mezclan con el turmix hasta que quede una pasta cremosa. Ponemos la pasta en una plata y la ponemos en el horno a 180º.

 

______________________________________________________

 

GALLETAS

 

INGREDIENTES:

-250g de azúcar

-125g de mantequilla

-500g de harina

-2 huevos

-piel rayada de limón

-y un poquito de sal

 

RECETA:

1-Mezcla en un recipiente los huevos la sal y el azúcar.

2-Añadir la harina, la piel rayada de limón y la mantequilla.

3-Cuando la pasta esté bien ligada, se estira con un rodillo.

4-Cortar con los moldes la pasta de las galletas.

5-Solo queda cocerlo en el horno bien caliente 10 minutos.

 

 

MARTA SOLER

________________________________________________________________

 

MIGAS DE PAN

 

 

 

Para 2 personas. Ingredientes: media barra de pan, aceite, un ajo, una cebolla y 400g picadillo de pollo.

 

1-    Cortar en migas el pan, mientras tanto poner en una sartén el aceite.

2-   Cuando ya has cortaado el pan ponerlo en la sartén y añadirle también ajo y cebolla.

3-   Esperar 15 minutos y poner los 400g de picadillo de pollo.

4-   Esperar 15 minutos más y listo

 

Juan Díaz

 

___________________________________________________

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Hem fet la dissecció d’ una sardina!

No us perdeu les fotos de l’ experiment de 5è:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELS DE 6è HEM ANAT A LA GARROTXA

El 16 de novembre, vam anar a veure la zona volcànica de la Garrotxa. Primer vam veure El Croscat, el volcà d’erupció més recent de tota la Península Ibèrica (només fa 11.500 anys) i ens van explicar que el seu aspecte es deu a l’explotació de les gredes que es feia fins fa pocs anys. Després vam anar a veure la Fageda d’en Jordà, un bosc de faig atípic perquè està a poca alçada i al damunt del riu de lava de l’erupció del Croscat. Els colors de la tardor eren fantàstics. Els monitors, combinaven les explicacions amb els trucs de màgia d’en Nani. Va ser una excursió molt xula.

Publicat dins de General | 15 comentaris

Excursió al Montseny de 5è

Quin dia més meravellós vam tenir!

Publicat dins de General | 2 comentaris