Pep Prats, director de la Cantata 2010

Josep Prats

Nascut a Sant Feliu de Llobregat l’any 1953, Josep Prats va estudiar als conservatoris de Barcelona i Badalona, i direcció amb Antoni Ros Marbà. També ha seguit cursos de direcció coral amb Jordi Casas, Erwin List, Laszlo Heltay, Pierre Cao i Michel Corboz.
Més enllà de diverses agrupacions corals que ha dirigit aquests darrers anys, actualment es fa càrrec de la Coral Cantiga (Barcelona) i del Cor Ciutat de Tarragona (Tarragona). Ha estat professor de l’Institut del Teatre i del Conservatori Superior de Musica del Liceu, director associat del “Coro de Radiotelevisión Española” (Madrid) i director convidat a nombrosos cors, tant amateurs com professionals (Capella de Sta. Maria del Mar, Cor Nacional d’Homes d’ Estònia…). Josep Prats és director del programa “Cantània” que organitza tots els anys el Servei Pedagògic de l’Auditori Nacional.
Ha treballat en nombrosos festivals corals de relleu nacional i internacional celebrats a França, Bèlgica, Anglaterra, l’Argentina, Xile, Alemanya i Portugal i en les darreres edicions dels prestigiosos festivals Europa Cantat, a Linz (Àustria), Nevers (França) i Barcelona. També ha estat membre de jurats de competicions corals d’abast nacional i internacional (a Tolosa, Trelew, Amiens, Riva del Garda, Des Moines, Maasmechelen…), i sovint imparteix cursos de direcció coral a Catalunya, Espanya, França, Holanda, Portugal, Xile, el Brasil i l’Argentina. Responsable tècnic de la Federació Catalana d’Entitats Corals en dos períodes, també ha format part del Permanent Music Committee de la Federació Europea de Corals Joves-Europa Cantat. Ha estat director musical dels Cursos Internacionals de Lleida i actualment assumeix la responsabilitat artística de la Setmana Cantant de Tarragona.

Més enllà de diversos compromisos artístics a la geografia espanyola, en els propers mesos Josep Prats està convidat a dirigir a Xile, Bèlgica, Alemanya, Israel i Argentina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *