7 thoughts on “SIDA i VIH

 1. Laura Gallardo

  Què guay! El nostre power point ^^

  Bueno, afegeixo alguns punts que vas dir que eren importants i que no els vam posar.

  ·Seropositiu és la persona que presenta a la sang anticossos que, quan es sotmeten a la prova diagnòstica apropiada, proven la presència d’un determinat agent infecciós.
  El terme seropositiu s’aplica a una condició immunològica, caracteritzada per la presència d’anticòs específic en la sang, creat davant d’un antigen que pot provenir des de un agent infecciós o davant un agent no infecciós.
  Menys del 5 per cent dels seropositius del món reben tractament vint anys després d’esclatar l’epidèmia, i no hi ha cap vacuna, ni curativa ni preventiva.

  [Hi ha una cosa que no acabo d’entendre, perquè la societat rebutja a la gent amb aquesta enfermetat? La malatia és com una altra. Si dius que tens sida, la gent et mira amb cara de fàstig i no ho veig normal.]

  · Relació entre la Tuberculosi (TB) i el Sida/VIH: En les persones infectades pel VIH existeix una alta incidència de TB ja sigui per la reactivació d’una infecció TB prèvia o per una infecció TB primària.
  En les persones infectades pel VIH, la TB presenta característiques clíniques atípiques amb predomini de les seves formes extrapulmonars.
  En les persones infectades pel VIH existeix un baix nivell de cumplimentació del tractament el que afavoreix l’aparició de resistències adquirides a les drogues antituberculoses.

  [Aquest punt no l’acabo de entendre massa, sobretot paraules =/]

  I…crec que ja està.

  Fins demà 🙂

  (Sóc la Laura)

 2. Meritxell Post author

  Gràcies pels aclariments Laura, només vull concretar un parell de punts i de pas mirar de resoldre els dubtes que exposes:

  Els seropositius tenen el virus al cos, però no han desenvolupat la malaltia. Si prenen la medicació antiretroviral, poden dur una vida perfectament normal durant molts anys i amb qualitat de vida.

  Per què la gent els rebutja? No ho sé, però a mi em fa pensar que, malgrat la informació existent, en general, es vol creure que “a mi això no em pot passar” i que, per tant, “això li haurà passat per alguna cosa…”. Penso que no han canviat gaire les coses des què es considerava la lepra (una altra malaltia infecciosa) un càstig diví… Una llàstima, com bé dius, és una malaltia com una altra.

  Pel que fa a la tuberculosi i la relació amb la SIDA, aquest text tan complicat senzillament vol dir que, en els malalts de SIDA la tuberculosi pot donar símptomes no molt comuns i no relacionats amb els pulmons. Tot això es veu agreujat pel fet que molts infectats pel VIH no realitzen el tractament de forma adequada, cosa que provoca l’aparició de resistències a antibiòtics.

 3. Jose camacho

  Que rapida es la meva companya que se m’ha adelantat.. io també vulia posar el que ens avia faltat dels seropositius i la diferencia entre el sida i la tuberculosi.. i ja crec que no falta res més, això es el que vam dir que faltava a classe i ja més no es pot posar.

  ens veiem:)!

 4. Lidia Sardà

  Doncs no!Hos heu oblidat una cosa! La Patrícia a classe ens va preguntar sobre els símptomes del sida, i aquí hos mostro una petita informació que he trobat.
  Els símptomas del VIH i del SIDA varian segons l’etapa de l’infecció. Quan una persona és infectada per primera vegada per VIH, es probable que no es presenti cap símptoma, encara que es més comú presentar grip o un quadre gripal o les dues coses al cap de dues o sis setmanes d’haver sigut infectat.
  Però, a part dels signes y símptomes d’una infecció inicial (els quals inclueixen febre, mal de cap, mal de coll, glàndules linfàticas inflamades i erupcions) que son similars a una gran varietat de malalties, no es donaran compte de que ha sigut infectat pel VIH.
  Però això no vol dir que el virus no es pugui transmetre! Encara que no es presentin símptomes de la malaltia, es pot transmetre el virus a altres persones. Una vegada que el virus a entrar al cos, el sistema inmunologic actuarà. El virus es multiplica en els limfocits i comença a destruir les cèl·lules T, glòbuls blancs que coordinan el sistema inmunologic.
  La persona infectada probablement estarà lliure dels símptomes duran vuit o nou anys, inclús més. Pero com que el virus continúa multiplicant-se i destruïnt les seves cèl·lules inmunològicas, es segur que desenvolupi lleus infeccions o símptomes cronics com:
  -Lleus punchades (normalment un dels primers signes de la infecció del VIH.)
  -Diarreas.
  -Pèrdua de pes.
  -Febre.
  -Tos, i dificultats per respirar.

  Espero que amb això quedi una mica més aclarit tot, i si hi ha algún dubte deixeu un comentari i hos el contestarem l’ho abans possible.
  Meritxell si hi ha algu que no es correcte deixa un comentari com el de la Laura siusplau, i així ho aclarim. Gràcies!

Comments are closed.