Àgora: l’abast real de la grip A

Aquí podeu veure el programa emès el passat 21 de setembre sobre la grip A. Feu-li una ullada i deixeu les vostres impressions als comentaris:

11 thoughts on “Àgora: l’abast real de la grip A

 1. Andrea Domènech

  Aquest vídeo ens aporta molta informació per l’informe i és molt interessant. Una de les coses que més m’ha cridat l’atenció és que en principi hi haurà més o menys els mateixos contagis que la grip estacional, d’aquí podem treure una bona conclusió.
  M’ha hauria agradat que haguessin parlat més de quins són els majors beneficiaris d’aquesta pandèmia.
  Sóc la Andrea.

 2. Judit Domènech

  El vídeo que has penjat trobo que és molt interessant i ens ajudarà a acabar de realitzar l’informe, després de veure el vídeo s’ha afirmat la meva opinió i es que trobo molt exagerada la situació.
  Sóc la Judit.

 3. Judit Domènech

  Després de llegir aquest article hem vist diferents punts de vista, trobem que si hem d’estar preparats i mentalitzats en cas de possibles complicacions però també s’ha exagerat aquesta alarma perquè el virus és nou; també pensem que per això han volgut treure un benefici.
  Andrea i Judit

 4. joan Carbonell

  hola, crec que aquest vídeo ens aporta molta informació, tot i que ja el vaig veure el trobo molt interessant.
  es demostra que les persones que “entenen” del virus tenen un altre punt de vista sobre el que pensa el poble.

  sóc en Joan carbonell

 5. Laura Gallardo

  El vídeo que has penjat, el trobo, també, molt interessant i ple d’informació. Gràcies a ell els meus dubtes, sobre si la Grip A és un risc real o una alarma social, s’han aclarit, i la veritat és que ho considero una reacció exagerada, però no del tot, ja que existeix el grup de gent amb complicacions si agafen la pandèmia i llavors, per aquesta gent si que seria un problema greu.
  També, aclareix que la Grip A és bàsicament com la grip estacional, la diferència és només que la Grip A és una barreja de dos virus (la grip porcina i la grip humana) i que si tens una bona higiene, estàs envoltada d’una població correcta amb els seus métodes de higiene i tot, no té per que ser la Grip A un greu problema. Ja que, els símptomes són una mica més forts que en la grip estacional. Pero clar, la salud humana no es igual a tots els llocs del món i l’abasteixement de medicines, vacunes i antivírics tampoc i crec que això fa que es desenvolupi aquesta gran alarma social, dels qual molts s’aprofiten.

  Bueno, fins aquí el meu comentari :).

 6. Meritxell Post author

  Andrea i Judit, veig que heu ampliat amb l’article d’en Macip. Ja tinc ganes de veure el vostre informe 😉

  Joan, dius “es demostra que les persones que “entenen” del virus tenen un altre punt de vista sobre el que pensa el poble.”, què és el que pensa el poble?? No creus que els experts són responsables d’informar la població sobre certs temes per tal que se’n puguin fer una idea clara? D’altra banda, el “poble” confia en l’opinió d’aquests experts?

  Laura, quina capacitat de síntesi i d’equilibri!

 7. Patricia Pavón

  Molt bon vídeo Meritxell! Trobo que ens serà molt útil pel nostre informe però sobretot també per algun dubte i per tenir més informació sobre la grip nova. He trobat molt interessant les preguntes que formula el presentador als experts, ja que algunes d’elles també les havia pensat jo i ara ja tinc la resposta. Estic molt d’acord amb el que expliquen. Sobretot el que més m’ha agradat a sigut la publicitat del final: “ No besis, no donis la mà, només digues hola” ja que el meu grup i jo també l’havíem posat a l’informe i la resposta que dona l’expert és molt similar a la nostra.

 8. Álvaro Rivas

  Hola, el video m’ha semblat interessant, és la primera vegada que puc entrar al bloc sense problemes de connexió a Internet. Aquest bloc està bastant currat.
  Ens veiem a classe!

 9. Meritxell Post author

  M’estic imaginant que dimecres tindrem la classe polaritzada en dos fronts: a favor dels expets d’àgora i a favor de la monja… 😛

  “aquest bloc està bastant currat”… gràcies (crec ;-))
  fins dimecres

Comments are closed.