Canvi climàtic i …. CHAMPIONS!!!!!!

champions_league_trophy1.jpg

Un canvi climàtic és qualsevol variació global del clima de la Terra ja sigui per causes naturals o humanes influint sobre tots els paràmetres climàtics.
El clima del nostre planeta Terra, pot fer grans canvis en els pròxims anys. Des que la Terra existeix, hi han hagut molts canvis climàtics al planeta, fins i tot es diu que els dinosaures es van extingir pels efectes d’un canvi brusc de clima, però no crec que la Terra estigui preparada per suportar un canvi provocat artificialment.
Entre aquestes variacions anormals si inclouen l’augment de les temperatures, precipitacions i vents i canvis en la freqüència i intensitat de determinats processos meteorològics naturals com els huracans o els períodes de sequera.
El diòxid de carboni (CO2), el metà (CH4), l’òxid nitrós(N2O), vapor d’aigua, l’ozó i els halocarbURs contribueixen en l’efecte hivernacle. Aquest efecte consisteix en l’absorció de la radiació infraroja, impedint que part d’aquesta radiació s’escapi de la Terra i es difongui a l’espai exterior.
El problema actual és que l’alliberament de gasos amb efecte hivernacle a l’atmosfera ha produït un sobreescalfament del planeta. Tot i que molts científics consideren que el canvi climàtic no és un perill per a la vida perquè aquesta s’hi adaptarà, com ho ha fet a altres canvis i catàstrofes globals, l’impacte s’ha convertit en un risc ja que aquestes varies alteracions estan posant en perill el desenvolupament econòmic i social i el benestar de la humanitat.
Aquests canvis ja s’estan manifestant en forces llocs del planeta i es comencen a fer forces previsions sobre el futur del nostre planeta.
Si la temperatura mitjana dels oceans segueix augmentant, el nivell del mar pujarà i platges deltes aiguamolls illes quedaran afectades o fins i tot desapareixeran.
En algunes regions del món, com ara Catalunya, el canvi climàtic disminuirà les precipitacions i la disponibilitat de l’aigua. Això afectarà el nivell de vida, la producció d’aliments i també a la producció d’energia hidroelèctrica. Fins i tot pot fer que moltes malalties tropicals s’estenguin a regions que n’estaven protegides.
Per a poder relentitzar el canvi climàtic i disminuir-ne les conseqüències cal buscar solucions com ara il·luminació de baix consum, utilització d’aparells energèticament eficients, tria i selecció de la brossa a casa, climatització de baix consum, moure’s en bicicleta o en transports col·lectius, conduir eficientment, fer un consum local, habitatges aïllats, augmentar les superfícies vegetals ja que absorbeixen CO2, les indústries consumidores d’energia han d’optimitzar el seus processos per a augmentar la seva eficàcia…
Totes aquestes accions han estat proposades pel protocol de Kioto amb la finalitat d’estabilitzar els nivells de CO2, evitant que les concentracions en l’atmosfera continuïn creixent.
El canvi climàtic ha estat produït per l’home a causa del seu consum excessiu sobre els recursos naturals, per tant, cal que aquest busqui les millors solucions.
Carla Prior, 1r Batxillerat B

4 thoughts on “Canvi climàtic i …. CHAMPIONS!!!!!!

 1. Judith

  Hola! aquest article com ja ens vas dir és molt fàcil d’entendre i està molt bén explicat.

 2. Maria Torrent Fontanellas, 1BATX A

  Pues sí, com diu el comentari de més amunt i ens vas dir tu, és un article de fàcil comprensió on s’enten el canvi climàtic i tot el que comporta.

  Meritxell tinc una qüestió, els paper que ens has penjat avui a classe, posava que no havia entregat el pòster ni l’article, i t’ho vaig enviar. Ho has rebut? o ha estat un error del paper?

 3. Sara

  Hola!
  M’he llegit l’article de la Carla sobre el canvi climàtic i l’efecte hivernacle i m’ha ajudat per tal d’aclarir alguns dubtes que tenia. Sens dubte el canvi climàtic és un problema que ens afecta a tots i, en part, nosaltres n’hem estat els principals responsables. Crec que hem de trobar una solució a aquest greu problema.
  Adéu.

 4. Alba

  Doncs res, dir que com ja han dit, veritablement s’entèn molt bé l’article, i el vídeo de QueQuiCom, també és força entenedor.
  He de dir que el tema, realment no m’agrada gens, però ja se sap que coneixements mai en sobren.
  La veritat, que crec que pinten molt tràgic tot plegat del canvi climàtic, però si sempre han existit, no crec que aquesta vegada sigui un desastre.
  Passant al tema del protocol de Kyoto simplement penso que fa pena, una vegada més s’ha demostrat que tenim clar quin són els problemes, com solucionar-los, però és clar com que no interesa per motius econòmics, doncs ja se sap….

  En fi res més a dir, s’acaba el curs, i aquesta matèria pel que sembla…

Comments are closed.