LA CURA DE LA SIDA?!

Hores d’ara tothom sap més o menys que la SIDA és el síndrome de immunodeficiència adquirida causat pel virus VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana). La SIDA es caracteritza per ser una malaltia que destrueix molt ràpidament el cos humà ja que afecta el sistema immunitari i impedeix combatre altres malalties, per aquesta raó les persones afectades sovint pateixen malalties estranyes, ja que qualsevol microorganisme els pot causar una malaltia.
Com qualsevol altre malaltia vírica la SIDA no té tractament per curar-la, ja que actuar contra el virus és actuar contra les pròpies cèl·lules del sistema immunitari, a més pel fet de la seva ràpida multiplicació i la seva alta taxa de mutació fa que sigui impossible trobar cap vacuna o tractament per prevenir-la o curar-la. Això sí, s’administren tractaments per allargar la vida i per millorar la qualitat de vida dels pacients, encara que aquests medicaments són molt cars i sovint no tots els afectats poden tenir accés.
Així doncs, us vull mostrar les següents notícies extretes d’internet:

“Viernes, 10 de febrero del 2006
Se cree que se ha encontrado la cura del SIDA
En lo que sería el anuncio contra el SIDA más importante en toda su historia, científicos americanos creen haber dado con la cura definitiva contra tal mortal enfermedad.”
http://eliax.com/index.php?/archives/788-Se-cree-que-se-ha-encontrado-la-cura-del-SIDA.html

“05/02/2007
Ahmadinejad tiene la cura para el SIDA
El Presidente iraní, Mahmoud Ahmadinejad, manifestó que Irán dará a conocer en los próximos días una serie de avances tecnológicos muy importantes en su país y especialmente el descubrimiento de un nuevo medicamento que cura el SIDA y el cual ha sido desarrollado con la colaboración de médicos cubanos, según reportó hoy la Agencia Ynet News.”

 http://www.noticias24.com

Médico dominicano afirma haber descubierto cura del SIDA
Una comisión médica gubernamental se reunirá hoy con el médico-siquiatra José Ramón Báez Acosta, quien anunció el descubrimiento de la cura del Sida, con la cual alega haber sanado a 52 personas.”
http://jarabacoanews.blogspot.com/2007/07/mdico-dominicano-afirma-haber.html

“Posible cura para el SIDA
El SIDA podría ser curado en pacientes que presenten una carga viral muy pequeña, mediante una agresiva terapia de un año de duración, empleando una nueva droga presentada por Roche Holding AG y Merck & Co.”
http://www.neoteo.com/

“Un hombre se cura del sida sin medicinas
INSÓLITO • Tras comprobarse que los análisis son correctos, es el primer caso así en el mundo. Un británico de 28 años, declarado seropositivo hace tres años, podría ser la primera persona del mundo en haberse curado natural y espontáneamente, sin ayuda de la medicina, del virus del sida, según publicó este domingo el semanario News of the World.”
http://www.frihost.com/forums/vt-16150.html
Noticia extreta de un diari Bolivià

Sembla increïble però sí, són un munt les noticies d’aquest caire: gent que diu que ha trobat la cura per la SIDA, gent que diu que directament ha curat afectats, gent que diu que s’ha curat per medis naturals…
Nord Amèrica, la República Dominicana, Iran… no importa el país, de fet segur que a cada país hi hagut algú que ha dit que ell era qui havia descobert el gran tractament per curar la SIDA. Però la meva pregunta és: per què? Per què hi ha gent capaç de jugar amb una malaltia tan greu i que afecta a tantíssimes persones de tot el món? Per què són capaços de jugar amb la sensibilitat de la gent? Com s’ha de sentir aquella persona que la pateix que sent que la seva salut minva minut a minut, o els familiars d’una persona que ha mort a causa de la malaltia, com es deu sentir aquesta gent en llegir coses com aquestes, que qualsevol persona sap que són mentides publicades qui sap per quins interessos?

Personalment penso que són infàmies, mai no s’ha de jugar amb aquests temes, publicar noticies així en internet o a on sigui, que no són certes i juguen amb els sentiments de la gent hauria de ser motiu de denúncia social, però pel que sembla ningú no fa res.

 

Alba Mudarra, 1r Batxillerat A

8 thoughts on “LA CURA DE LA SIDA?!

 1. Elisabeth Miró Morillas

  Què fort…
  Doncs sí que és greu això, no tan sols juguen amb els sentiments de les persones sinó que a més s’enriuen d’elles, és penós.

 2. Sara Alcantarilla Mena, 4A

  La veritat és que aquest article m’ha cridat realment l’atenció. Estava fent una ullada al bloc quan de sobte m’he trobat amb aquest article, la cura del sida.
  La sida és una malaltia molt greu, causada pel virus VIH i, com tots sabem, que no té cura. Crec que tots coneixem, encara que sigui de forma no gaire precisa, el que és la malaltia de la sida i els seus greus trastorns. Sabent això, com pot ser que es publiquin articles informant d’una cura per la sida? Això és el que m’ha cridat l’atenció. Crec que les persones que escriuen aquestes coses, que les pensen i les diuen juguen greument amb els sentiments de la gent, tant de les persones que pateixen la malaltia com dels seus familiars com de tots nosaltres. Jo al llegir aquestes coses em sorprenc, i no entenc com algú pot ser capaç de fer-ho, de donar esperances a algú altre quan, en realitat, no en té.
  Tot i que queda clar que aquests articles i noticies que es publiquen ressaltant aquestes infàmies no m’agraden, vull remarcar que no deixo de banda la opció de llegir en un futur (espero que no gaire llunyà) algun d’aquests mateixos titulars, tot i que en aquests cassos, que siguin de veritat. Crec que el dia que succeeixi això esdevindrà un gran avenç científic i una gran oportunitat per totes aquestes persones que pateixen la sida.
  Espero que aquest dia arribi i que es deixin de publicar totes aquestes bestieses.

 3. David Franco

  Hola!
  Bé, jo no comento gaire sovint els blogs, però tot-hi així comntaré per sobre aquest petit però xocant article.
  Per començar, penso que aquesta gent que s’aprofita d’una malaltia mortal per a beneficis propis s’hauria de multar, de castigar d’lguna manera. Com a mínim fer una llei en la que digui que no es pot declarar el coneixement de la cura d’una malaltia sene estar segur al 100% de que es cert. A més, en el cas de les persones que ho fan per a benefici propi, jo hem pregunto; que en treuen? Cridar l’atenció?
  D’altra banda, tampoc s’ha d’arribar al punt en que totes aquestes notíies siguin ignorades, ja que, i si alguna fos certa?
  Bé, no tnc gaire més a afegir, així que tanco aquest comentari.
  Apa, adéu!

 4. Pere Salamó Formiga

  Hola!!
  A mi primer de tot m’agraderia destacar certs trets amb els quals no estic del tot d’acord amb l’Alba (ei bon rotllo!). No estic del tot d’acord amb el que ha dit l’Alba que el virus de la SIDA destrueixi el cos humà, crec que no ho ha dit del tot exacte, el virus destrueix el sistema immunitari del cos. Al final, si que pot ser que el pacient mori degut a les malalties oportunistes que aprofiten les baixes defenses del cos per causar greus danys. I l’altre aspecte que crec que està una mica equivocat és el que diu: “Com qualsevol altre malaltia vírica la SIDA no té tractament per curar-la” hi ha malalties víriques que si que es curen, la grip pot curar-se i a més crec que hi ha vacunes antivíriques per altres malalties víriques.
  I em sembla molt bé la recerca de noticies que ha fet l’Alba, ja que els titulars criden molt l’atenció perquè parlem de cures sobre la SIDA. Un cop me les he mirat he vist que no tot era tant maco com semblava ja que primer de tot els portals i les webs no són de massa confiança, si realment hi hagués un gran avenç, grans revistes i grans webs divulgadores i conegudes serien les que donarien les noticies, per tant crec que les noticies són força dubtoses. Però hi ha una notícia que m’ha fet força gràcia i que no li trobo el sentit enlloc. Aquesta notícia és la que parla del president d’Iran que diu que amb la col·laboració d’uns metges cubans ha trobat la cura a la Sida gràcies a les plantes medicinals. No se quin tipus de plantes medicinals hauràn investigat però costa de creure que a aquestes altures d’investigacions es publiquin notícies així. I el que encara trobo més estrany és que un president que inverteix gran part dels diners d’Iran en armes nuclears que s’oposa a l’ONU i a molts països que li demanen que pari de fabricar armes nuclears, sigui l’home que presisament trobi una solució a la sida. A mi aquesta notícia m’ha fet força gràcia. La resta de notícies no crec que valgui la pena de comentar ja que penso que no tenen cap base científica sòlida on recolzar-se.

  Que vagi molt bé!

 5. Alba

  Ie Pere!
  Primer de tot, cal dir que ja he dit que “destrueix molt ràpidament el cos humà ja que afecta el sistema immunitari i impedeix combatre altres malalties,” i contraposant-lo al que has dit tu:”el virus destrueix el sistema immunitari del cos. Al final, si que pot ser que el pacient mori degut a les malalties oportunistes que aprofiten les baixes defenses del cos per causar greus danys”
  Jo personalment no sé que haig de dir…

  Pel que fa al tema de “com qualsevol malaltia vírica no té tractament per curar-la”, dius que la grip si que es pot curar, i és cert, però no hi ha un “tractament” per fer fora el virus, sinó que és el nostre propi organisme que es desfà de la grip.
  Si anem al metge el que ens recepten si tenim grip és “ibuprofeno” que serveix per alleugerar els símptomes i no per fer fora la grip o qualsevol altre malaltia vírica, sí que hi ha vacunes però això és un mètode per que el nostre cos pugui aconseguir combatre la malaltia fàcilment, cap dels dos casos són tractaments directes contra el virus, vull dir, que no és com quan et prens un antibiòtic que el que fa és matar el agent infecciós o no deixar-lo crèixer.
  Pel que fa a les notícies, sí Pere, aquesta és la qüestió, que es dediquen a penjar per internet notícies sense cap mena de base científica, a les quals qualsevol persona té accés, malalts i familiars de malalts inclosos.

 6. jenniffer

  Hola 🙂
  En primer lloc, crec que és imperdonable el que s’inventin aquestes falses cures per a les malalties, és una gran falta de respecte als malalts, si volen aconseguir patents, fama i diners, que s’ho “currin” una mica més i trobin realment la cura.
  I en segon lloc, estic d’acord amb l’Alba sobre que les malalties víriques no tenen tractament per curar-les, el que prenem per exemple quan tenim la grip només alleugera els símptomes, però no elimina el virus, qui l’elimina és el sistema immunitari.

  Jenniffer Muñoz 1r Batx A

 7. Meritxell Post author

  Res a afegir, estic d’acord amb les puntualitzacions que us heu anat fent, que bàsicament, d’això es tracta 🙂

 8. Carlos Garcia

  Hola!!
  M’agrada aquest article ja que ens em pogut adonar de les estafes i la poa vergonya que tenen aquesta gent de publicar notícies falses només ja sigui per aconseguir prestigi o per alguna cosa semblant… no ho trobo gaire just ja que ens trobem amb científics que estan esforçant-se i investigant anys una cura per la SiDA, una cura dificil de trobar ja que ha de ser molt precisa.
  Amb el tema de la malaltia vírica i de la grip. Com diu l’Alba, medicaments com l’ibuprofeno o aquest l’unic que fan es alleujar la malaltia, no la curen directament. El que es recomana en cas de grip és repòs, estar al llit i esperar que el cos se la carregui. El que si que també és recomanable és menjar fruita, beure molta aigua…. La gent pensa que els antibiòtics fan curar la grip, i si tornen a agafar la grip, van al metge a que els receptin els antibiotics ja que creuen que gràcies als antibiotics que siguin, la grip ha passat, solament ésque fa coincidir el fet de prendre antibiotics amb la desaparicio de la grip. També alguns experts diuen que es deu al efecte ”placeu” és a dir un aspecte més proper a la sugestió que a la curació., molt més compicat del que sembla no?

  Vinga fins aviat

  Per cert, la setmana que ve, dimecres t’enviare el meu article.

Comments are closed.