10 thoughts on “Malària: camí cap a la vacuna

 1. Alba

  Doncs, comento ara ràpidament en aquest video, només per dir el que realment em va impactar, que no es va comentar a classe, i és aquells números que van sortint durant tota l’estona. Jo els veia i pensava que no tenien cap mena de lògica allà enmig, fins al final, quan va sortir un altre número (no recordo ben bé quin, diria que 18… no sé) i a baix posava que eren els nens morts per malària durant l’estona que durava el video… Sincerament en aquell moment pràcticament em vaig quedar sense alè… És tan fort, i veure que és tan poca la gent que realment es dedica a investigar…HORRIBLE.

 2. cpg1462

  hola!!
  Sóc la Carlaa! ja tinc la contrasenya de l’Edu365!

  Estic d’acord amb l’Alba, e trobat el video molt interessant, i la vritat es una pena que es dediqi poca gent
  a l’estudi d’aquesta malaltia, i més, si els afectats són tants nens inocents.
  A part, e trobat impresionant la questió dels números, qe són els nens que moren en el moment que es reprodeix
  el vidio, IMPRSIONANT!

 3. agm2712

  Hola soc l’Aleix Gubern

  Per a mi el més fort a estat els números que han anat surtin durant el vídeo que quan ho veies et feien pensar en que era. Un cop ha acabat el vídeo hi ha sortit que durant el rato del vídeo han mort unes 18 persones m’ha posat la pell de gallina i llavors ja he lligat el que volien dir els números. També sembla mentida que hi hagi tant poca gent investigant sobre aquesta malaltia però com han dit fins que aquests països no disposin de diners no canviarà es molt dur dir-ho però a les empreses farmacèutiques una gran majoria i alguns metges els interessa més viure bé ells i deixar morir gent indefensa que investiga sobre una de les malalties de major mortalitat.

 4. Pere Salamó

  Holaaa!
  Doncs una vegada he vist el video, encara estic sorprès per les dades el principi força xocant i per l’última que diu que durant el reportatge han mort 18 nens, però només es parla dels nens, i no dels adults que també en seran un bon nombre més. M’ha impactat molt el que ha dit el presentador del reportatge sobre les mosquiteres, ja que diu que o bé per falta de diners o per ignorància, la gent de l’Àfrica i els paisos on hi ha malària no poden protegir-se amb una simple mosquitera. Això si que m’ha impactat i em fa a l’hora molta ràbia, una cosa tan simple que podria fer tant de bé, ni tant sols la gent d’allà ho coneix. Però és que a part de la malària a la gent del tercer món li afecten moltes altres malalties i els recursos són insuficients, no em puc ni imaginar com es pot viure allà exposat contínuament a malalties tant mortíferes com la malaria. I que els paisos desenvolupats facin tant poc per evitar-ho. I el que m’ha agradat és que si més no es pot ser una mica optimista amb les vacunes que s’estan provant ja que pot ser la salvació per molts infants innocents.

 5. mtr1294

  Hola!

  El que més m’ha impactat del vídeo, igual que a alguns dels meus companys, ha estat els números que han sortit al principi, aquelles igualtats que deien el que equivalen els morts de malària durant un any a atemptats com el de l’11 de Setembre, o a tsunamis, nounats a Espanya…etc. També m’ha impactat la dada del final, que deia que durant aquest vídeo de tan sols 10 minuts han mort 18 nens. Penso que aquestes dades ens ajuden a adonar-nos de la gravetat de la malaltia.
  Per altra banda, també m’ha agradat veure que hi ha gent que està investigant contínuament per a trobar la solució a aquest problema, i que hi ha esperança per al futur, tot i que, com s’ha dit al reportatge, és molt difícil acabar amb la malaltia degut als pocs recursos i al nivell de vida dels països afectats. La part positiva que en podem treure, però, és que hi ha esperança.

  Maria Tusell

 6. atd1059

  Holaa!

  Potse semblara una mica repetitiu però després de veure el video recoenixo que la part més impressionant és el nombre de nens inocents que han mort durant aquets deu minuts de res. Com pot ser que mentres nosaltres estavem a classe miran i descobrin que significava aquesta malaltia al tercer món hagin mort tantes persones.
  Aquest fet fa pensar en que les principals empreses farmaceutiques podrien encara que fos intentar descobrir alguna incidencia per ajudar aquets pobres nens que no arriben a descobrir que es la vida perque es queden pel camí.
  Però per altre part veus a les persones que s’interesen per les afectades i que intenten que pateixen ho mínim. Només per aquesta solidaritat la gent que té i li sobren tan els diners podrien donar recursos a aquesta gent per disminuir encara que fos un sol cas de malària.

  Esperem que aquesta solució i aquests recursos arriben aviat!

  Àngela Torné

 7. Meritxell Post author

  comentari de la Sara:

  El vídeo que hem vist a classe sobre la malària m’ha cridat molt l’atenció. Sempre he sentit a parlar sobre la malària com una malaltia més, com també sento a parlar del sida i el càncer. Però després de veure el vídeo m’he adonat de les repercussions que té i de la gravetat del tema. Al començament surten una sèrie de dades sobre la malaltia, quantes persones moren en determinades situacions i com n’és de greu. És sorprenent. Quan ho vaig veure hem va cridar molt l’atenció, com pot ser que la gent permeti que nens morin a causa de la malària?

  Amb el vídeo ens adonem que aquesta malaltia es transmet a causa d’uns mosquits que posen els ous a l’aigua estancada. La picada d’aquests mosquits és realment dolorosa i és la causant de la malaltia. Es per això que es remarca la idea de les mosquiteres. El reportatge diu que en aquesta zona de l’Àfrica es necessiten unes mosquiteres especials conta els mosquits, una simple mosquitera no serviria. Aquestes mosquiteres especials tenen un preu més elevat. Com que la majoria de la gent que viu en aquesta zona és pobre, no poden comprar-les i no disposen d’aquesta eina per tal de protegir-se. Està clar que es tracta d’una zona pobre, sense recursos ni eines per garantir , encara que sigui mínima, condicions per viure.

  Crec que s’hauria de fer alguna cosa més, ajudar tot el possible a aquesta gent que ho necessita. M’ha agradat la idea de que s’estigui investigant el tema i fent possibles propostes, crec que això és el començament i que en un futur podrà ajudar (tot i que no s’aconsegueixi eliminar del tot la malaltia).

 8. Carlos

  Hola!
  Doncs a mi el video també em va impactar bastant… amb lo malament que està la situació a l’Àfrica. Els paisos desenvolupats podriem fer alguna cosa per a millorar la vida d’aquestes persones, de fet ja ho estem fent però ens em d’implicar encara més ja que em d’aprofitar els notres coneixements científics per a descobrir nous fàrmarcs, noves vacunes per a curar la malaria. Es veu que de tota l’aigua que tenim a la Terra, només el 3% es dolça, i d’aquesta només la meitat es potable ( d’aquesta potable, molta es troba en aigues subterranies també), així que em sobta molt que tinguem tanta poca aigua potable a la Terra. Molta mortalitat infantil també trobem a l’Àfrica, és una llàstima la situació que trobem… A Europa, com ja deia abans, hi haurien d’haver-hi més mesures sanitàries pel control de l’aigua i poder subminitrar-lis l’aigua en bon estat. Però per desgràcia la gent no hi colabora. Com seria si fòssim els Europeus els que no tinguèssim prou aigua i la poca que tinguèssim estigués contaminada? Ja prendrien més mesura els governs, però s’ha de veure un en la situació per a veure el que realment hi ha, o sinó que li diguin a qualsevol persona que ha viatjat a l’Àfrica o no fa falta, solament mirar aquests videos ja veiem el que és el que passa. Espero que la situació no empitjori i que s’investiguin noves vacunes per a enfermetats de l’Àfrica.

  Fins demà 😉

 9. Elisabeth Miró Morillas

  Doncs jo no puc veure el video i em sap greu, pels comentaris he pogut deduir que és molt interessant…

 10. Estefi

  aquest video és molt interesant perque parla sobre una enfermetat que aqui no és gaire frequent pero que en altres països com l’africa, moren molta gent per culpa de aquesta enfermetat i que seria bo que la gente s’interessaria mès en aquesta enfermetat i que trobessin una solució per aquest virus.
  a l’ultim part del video m’agradat saber que alguns cièntifics ès preocupa per aquesta gent i esta investigant sobre aquesta malatia i esta fent recerca sobre aquesta enfermetat .
  i seria bo que trobessin una solució per aquesta enfermetat.

Comments are closed.