Un president contra l’Alzheimer

Inciem el bloc de salut i estils de vida amb un vídeo molt interessant. En ell seguirem Pasqual Maragall, antic President de la Generalitat, qui ens farà de guia per a descobrir, no només què és l’Alzheimer, sinó com afecta els pacients i les seves famílies, com es diagnostica, com es tracta i quins tractaments s’estan assajant en l’actualitat.
Dura 34 minuts, però val la pena ja que les explicacions que es fan són molt senzilles i entenedores i es parla de l’Alzheimer des de tots els punts de vista.
Un president contra l’Alzheimer

Us cal el Real Player per a poder visualitzar-lo correctament, sinó no us el podeu descarregar, premeu aquí.

Gairebé me n’oblido, després de veure el programa, hauríeu de contestar 4 preguntes de no res i entregar-me-les la setmana vinent a classe en format paper.

1. Quin són els primers símptomes de la malaltia?

2. Raona la rellevància del nivell intelectual o de coneixements de la persona afectada en el diagnòstic i seguiment de l’evolució de la malaltia.

3. Quins són els efectes dels tractaments actuals?

4. Quins nous tractaments s’estan investigant? En què consisteix la immunoteràpia?

5. Després del què heu vist, que penseu de l’experimentació amb animals?

6. Comenta el fragment del vídeo que més t’ha impactat.

(Si disposeu d’identificador de l’edu 365, podeu deixar la vostra opinió als comentaris. Recordeu que primer cal registrar-vos aquí.)

PS: Anèm per la enèssima reedició. Veig que cada cop sou més els que trobeu l’identificador de l’edu365. Només una cosa, recordeu signar els vostres comentaris amb el nom de pila que despres recordar qui és xvjf456 és difícil. Alguns companys han trobat la manera de canviar el nick i segur que ens comentaran com s’ha de fer). Gràcies.

6 thoughts on “Un president contra l’Alzheimer

 1. emm1569

  Hola Meritxell!!!!
  Finalment si que puc enviar comentaris, me n’he ensortit! xDD

 2. Pere Salamó

  Hola!
  Ara acabo de veure tot el vídeo sencer i de veritat m’ha agradat molt, jo tenia un avi amb alzheimer i m’ha servit per entendre perquè feia el que feia, perquè deia el que deia i perquè de tant tenia canvis d’humor sobtats i cops que ni se’n recordava ni de qui era jo. I també m’ha agradat veure que s’està investigant i d’alguna manera els resultats són optimistes i potser d’aqui uns anys, tots nosaltres podem estalviar-nos de patir aquesta malaltia.
  Que vagi bé!

 3. atd1059

  Per fiiii, he pogut iniciar sessió!

  Respecte aquest petit documental que ens has deixat per veure, IMPRESSIONA!
  M’ha fet veure que significa realment aquesta paraula, perque encara que en
  parlem sobre aquesta malaltia no sabia realment que era i aquest video m’ha permés
  descobrir certes coses que costen d’entendre!
  M’ha fet emocionar ja que els casos reals que han sortit impacten!

  Fins demaa!!

  Àngela Torné

 4. mtr1294

  Hola!
  Per fi he pogut iniciar la sessió.

  Pel que fa al vídeo el que més m’ha impactat ha sigut el testimoni d’en Luis Dueñas, la manera com s’enfronta a la malaltia i la positivitat amb la què veu el seu futur. Penso que si et diagnostiquen una malaltia així s’ha de ser una persona molt forta per a poder-hi fer front com aquest home, amb l’esperança i la confiança que té en què es trobarà una cura.
  M’ha agradat la seva forma de pensar, sobre que s’ha de seguir endevant i que no es pot quedar sense fer res.
  Penso que la manera com afronta la seva malaltia és un exemple a seguir.

  Maria Tusell

 5. Carlos

  Hola!

  Està molt bé el video. Com s’ha de sentir una persona quan li diagnostiquen l’alzheimer… Luis Dueñas fins i tot es va parar a pensar els anys que tenia en aquell moment, i es que fins al moment en que t’informen que ets portador de la malaltia, l’únic que notes són els símptomes. Pots oblidar-te per exemple de les claus de casa o d’anar a buscar qualsevol cosa, però aquesta enfermetat va cada cop a més, fins al punt de que en el cas del senyor Dueñas diu que en aquell moment estàven a l’any 1984, això m’ha impactat molt, i com s’ha de sentir la familia també, amb impotència per no poder recòrrer als metges per curar la malaltia. Una de les coses que han dit al video es que es pot implantar unes estructures, unes cel·lules, per a minimitzar els simptomes, esperem que arribi alguna medicació que curi finalment l’alzheimer. Però la part que m’ha sobtat més del video – i ara si que responc a la pregunta 6 – són els ratolins. Les investigacions que han fet alterant el seu cervell per a que tinguèssin una cosa que equivaldria més o menys a l’alzheimer de les persones. Després se li aplica el tractament, i reacciona d’una manera en que se li redueixen molt els simptomes d’alzheimer (potser un 80 % pràcticament), en l’experiment va directament cap a la plataforma, mentres que un ratolí que no hagués li haguéssin aplicat el tractament, evidentment no hi aniria.Doncs aquest tractament de moment només és efectiu en ratolins, així que si fos en una persona, aquest podria viure amb la malaltia fent vida normal. Tant de bo es descobrís un dia un fàrmac que acabés amb la malaltia.

  Fins demà! 😉

 6. jmm2148

  Hola Meritxell sóc la Judith!
  Aquest video m’ha semblat molt interessant! m’ha quedat molt clar el tema de l’Alzheimer, crec que si les classes es fessin d’aquesta manera tant visuals 😀 …

Comments are closed.