L’Evolució des del punt de vista del creacionisme

Primer de tot, deixar clar que cap de les proves que s’anomenen aquí són vertaderes ja que realment no estan demostrades sinó que s’han fet com unes hipòtesis per tal de intentar saber i comprendre d’on venim i d’on hem sorgit tots nosaltres recorrent només a explicacions materialistes.
Les proves de l’evolució es dividirien en dos apartats:
– Els fòssils.
Els fòssils segons diuen és una evidència de l’existència d’un organisme que va viure en el passat. Els fòssils serveixen per extreure informació de la seva morfologia i de l’estructura interna. Gràcies a conèixer (o pensar conèixer) un número de fòssils determinat, es diu que es pot traçar una línia evolutiva (tenint en compte, que com ja hem avisat al principi, només són hipòtesis, no hi ha res demostrat), i amb algunes espècies que constitueixen el pont entre tipus diversos. Tot això depèn molt de la interpretació que s’aplica als fòssils des del punt de vista evolutiu.
– La biologia molecular.
La uniformitat que presenten les estructures moleculars, segons diuen, revela l’existència d’avantpassats comuns per a tots els organismes.Parlant d’estructures moleculars, durant les últimes dècades em fet grans descobriments al nivell de les estructures moleculars. Aquí podem veure la gran complexitat d’una petita part dels sistemes moleculars que s’ha anat descobrint al llarg dels últims 50 anys:

El flagel bacterià

Font de la imatge:  http://www.nsf.gov/news/news_images.jsp?cntn_id=111737&org=NSF
La teoria de l’evolució que va establir Darwin, que diu que els ésser vius s’han anat formant i diversificant més diferents i més complexos per modificació i selecció natural. El mateix Darwin va preveure una possible refutació de la seva teoria, tot i que estava convençut que no es donaria el cas: “Si es pogués demostrar que ha existit un òrgan complex que no pot haver sigut format per numeroses i lleugeres modificacions successives, la meva teoria fracassaria per complet.” (L’origen de les espècies).
Conclusió:
Aquests descobriments presenten una gran dificultat per la teoria clàssica de Darwin, els investigadors biòlegs evolutius actuals tenen l’esperança de trobar-ne l’explicació mitjançant mecanismes d’atzar i selecció natural en les línies generals que va proposar Darwin.

Elisabeth Miró, 1r Batxillerat A

5 thoughts on “L’Evolució des del punt de vista del creacionisme

 1. Elisabeth Miró Morillas

  Ostres aquest article m’es familiar…xDD
  La veritat es que va ser interessant buscar informació sobre els diferents temes, així s’apren una mica més de tot.

  Per cert, això de la postaleta, si aconsegueixò passar de curs no ho oblidaré ^^.

 2. Judith Miró Morillas

  Hola!! veig que has posat el text de l’evolució de la Eli, jaja, ja en podries haver posat d’un altre tipus no? jaja
  bé, et voldria demanar si demà dilluns o dimarts o quan vegis el missatge em podries portar el cd que et vaig deixar de “El origen de la vida”, ja que a mi me l’han deixat i potser l’hauria de tornar, si encara no l’has vist tot no m’importa deixar-te’l un temps més però era simplement per saber quan li podré tornar ok? merci!! fins demà!

 3. Alba 1BtxA

  Sant tornem-hi!

  Durant aquestes vacances de Nadal, he pensat: doncs, mira, el creacionisme té el seu puntet… Sense aquesta visió del món, mai no haguès existit el Nadal, i no haguès pogut sopar i dinar amb tota la famila plena d’il·lusió, amb la meva germana menjant-se les ungles perquè aquells tres reis mags que van arribar a Betlem a veure el fill de Déu, es passarien aquella nit per la nostra casa, i li deixarien tot allò que ella desitjava. Jo sincerament els hi dono un deu a aquestes festes en honor al Mesies, però ja està, és il·lusió. Els éssers humans necessitem viure amb il·lusió, si aquesta s’acaba estem ben fotuts, i crec que potser aquesta és la raó principal per creure en el creacionisme, res no es basa en la lògica, perquè no hi ha proves, només tenim l’opció de creure, de tenir il·lusió i esperança, perquè així d’alguna manera creiem que les coses són com són per alguna raó, que quan la vida s’apagui res no haurà finalitzat que ens trobarem amb una altra vida, que si estem en aquest planeta és perquè hi tenim un destí, perquè algú, el gran Déu ho ha vulgut així i ens hem de conformar i punt(postura conformista, és clar)…
  Refutar l’evolució, doncs tothom està en ple dret, igual que jo penso que el creacionisme, i tant que és una història fantàstica com ja he dit moltes vegades, però, com sempre dic, igual que hi ha persones que creuen en un llibre, jo puc creure en Matrix.

 4. Judith Miró Morillas

  Home Alba, però tampoc l’evolucionisme està totalment demostrat; ni hem vist mai un mico tornar-se home ni tampoc em sabut realment com es va passar d’una cèl·lula senzilla a una complexa (per què realment només es basa en teories, igual que el creacionisme). Normalment, com és natural la matèria tendeix a desordenar-se i no pas a ordenar-se i molt menys encara més complexament… No sé, és la meva opinió, el meu punt de vista.
  Bé, marxo Bye!

 5. Pere Salamó Formiga

  Ei Holaa!
  Ara acabo de llegir el que la Judith li ha dit a l’Alba i que deia que l’evolucionisme no està totalment demostrat, pot ser que encara no estigui totalment demostrat, però hi a fets, hi ha fòssils hi ha proves i evidències que el demostren, en canvi la visió del creacionisme, jo des del meu punt de vista encara em proposa més interrogants ja que no en tinc cap fet ni cap prova. No hi ha cap fòssil que m’ho demostri ni cap teoria que la verifiqui, a no ser que parlem del Gènesi de la Bíblia, un llibre escrit fa milers d’anys en una societat que no tenia cap dels coneixements que es tenen avui dia i una societat. I per l’evolució jo ho relaciono molt amb la genètica ja que els éssers vius pateixen mutacions i modificacions i aquestes modificacions si tenen un efecte positiu fan que l’individu es reproduexixi i hi hagi un punt on hi hagi molts individus amb aquesta mutació que suposen un avantatge que acabaran substituïnt a la resta. Si no hagués passat això des dels inicis encara estariem al principi amb una cèl·lula simple no creieu? I l’explicació de que l’home passés del mico a convertir-se en humà és gràcies a aquests canvis que han acabat per crear una nova espècie.
  Per tant no es pot negar l’evolució perquè és present continuament. Perquè en el cas del creacionisme per exemple, com s’explica que hi hagi espècies que s’extingeixin? S’extigenixen perquè hi ha algú que arbitràriament diu tu si, tu no o perquè potser aquella espècie no ha pogut adaptar-se al medi i als canvis que viu i despareix en depriment d’una altra que si que hi està adaptada i que pot haver patit alguns canvis respecte aquella?

  Que vagi molt bé!

  Tot son opinions i punts de vista.

Comments are closed.