Candidats d’última hora

Aquí arriben els dos darrers candidats, malgrat els problemes tècnics i la tardança, us recomano que els hi doneu un cop d’ull…

 Comentari 11

L’astrologia és la ciència que estudia la posició dels astres a l’Univers. En l’antiguitat va tenir molt de valor, ja que es creia que la personalitat, i fins i tot el físic, depenia de la influència de certs astres en el moment de naixement. Els astròlegs, com ja hem dit anteriorment, estudiaven la posició dels astres al cel, i van posar noms a 12 constel·lacions anomenats signes del zodíac. D’altre banda, l’astronomia és una ciència que estudia els planetes i l’Univers, d’aquesta manera, com que la ciència evoluciona amb el pas del temps, en el moment que es va descobrir que el teorema geocèntric de Ptolemeu era fals, es va separar de l’astrologia.Personalment, creiem que els horòscops no són fiables. Només cal comparar dos horòscops de dos diaris el mateix dia, per veure que no tenen res en comú.  Els signes del zodíac són 12, igual que els mesos que té un any, però a diferència d’aquests, estan distribuïts de diferent manera. Per exemple, el signe d’Aquari va del 20 de gener al 18 de febrer, o bé el signe Càncer va del 22 de juny al 22 de juliol. Els astròlegs creien que el signe del zodíac influïa en la manera de ser de cadascú, però, creiem que aquesta teoria és absolutament errònia, ja que dues persones poden haver nascut el mateix dia, i per tant, pertànyer al mateix horòscop, i no tenir cap mena de semblança. Possiblement, els astròlegs creien que tenien una base sòlida sobre el que ells deien, ja que es basaven en que
La Terra era el centre de l’Univers, però ha resultat que
La Terra és una minúscula part d’aquest, i que gira al voltant del Sol. I, per si fos poc, hi hem de sumar l’expansió de l’Univers, que provoca el distanciament de planetes i galàxies, i per tant, afecta a la forma de les constel·lacions.

Per últim, només ens queda dir que tot i que a vegades mirem els horòscops per curiositat, no els tenim en compte per res. Si alguna vegada endevinen algun fet, és cosa de casualitat.

Comentari 12

Entre el grup hem intentat buscar arguments que afavoríssin la fiabilitat dels horòscops i d’altres que n’exposessin en contra. Confesem que no hem trobat gaires a favor, però hem fet el que hem pogut. 

Parlant en termes generals, cap de nosaltres està d’acord amb la veritat que amagan, es a dir, pensem que com a font de cultura i coneixement estàn bé, però que creguem que sigui cert el que expliquen, no ho veiem clar. Ara exposarem els arguments que fan la nostra opinió viable: 

Per començar, si agaféssim dos diaris completament diferents, però que tots dos tinguin una secció d’horòscop, veuríem que alguns dels símbols et diuen coses que et passarán o que hauries de fer totalment diferents. Per exemple: agafem el 29 d’octubre el símbol balança del diari Avui: “Aquest día us sentireu part d’un mecanisme integrador que us fará sentir equànimes i conciliadors mentre els altres estiguin més inquiets. Sigueu pioners i marqueu el camí”. Ara veiem la versió de El Periódico, Del mateix día, i el signe balança: “Les petites crisis afectives et passaràn factura. No facis res ara que impliqui disposar d’una gran força moral.”Clarament no tenen res a veure, mentre un et diu que siguis un guía, que “marquis el camí“, l’altre et diu que no intentis res que requereixi “força moral”. 

A més, una altra raó per la cual no creiem que siguin fiables es que a tothom li passen coses diferents, es a dir, que no tots els que siguin àries tindràn un día igual, ni tan sols semblants.  

Nosaltres creiem que pot ser una excel·lent manera d’entretenir-se, o d’aprendre astrología, però d’allà a creure-hi cegament ho veiem força subjectiu, es a dir com una mena de religió, que nos es pot demostrar la seva certesa.