Període electoral: els candidats (1)

Comentari 1:

Partint del punt de vista de que l’astrologia és dedica a predir aspectes personals i fets importants de la vida, trobem la primera raó per no creure plenament en ella, ja que és una disciplina poc fiable perquè no hi ha res demostrat i, de fet, és un estudi  que mai ha evolucionat.Des d’un punt de vista científic, encara es conserven les teories de fa milers d’anys, ja que malgrat el canvi de posició de les estrelles, els signes del zodíac continuen essent els mateixos, curiós oi?. Per altra banda, és bàsicament impossible que ens afecti la posició o la gravetat de Mart des del moment que naixem, ja que aquest es troba massa lluny de nosaltres. Un motiu també destacable és el de persones que pertanyen al mateix horòscop i tenen caràcters i destins completament oposats. Ben mirat, com pot ser que els astròlegs sàpiguen del tot segur el que diuen? I com és que la gent malgrat tot, hi creu?Són preguntes sense resposta clau, però del que sense dubte som conscients és del fet de que com a persones, ens comportem com creiem que la gent s’espera de nosaltres.

Cal destacar que seguim pensant que de tant en tant és curiós llegir el que diuen sobre nosaltres, d’alguna manera creiem que és bastant màgic pensar que en les estrelles s’hi reflecteix el nostre destí. Però sabem que únicament són prediccions de futur de les quals mai sabrem si són del tot certes.

Comentari 2: 

L’astrologia és un tema que en el nostre grup pensem que és mentida perqué el fet de donar la predicció d’un futur a través dels astres no ho veiem massa correcte ja que cadascú té un destí depenent dels seus actes i la sort.Les prediccions són molt generals i es poden utilitzar per a qualsevol persona del mateix horòscop i així potser no s’arrisquen a fallar amb les seves ‘deduccions’.Per una altre banda pensem que hi ha curiositat de mirar-ho per saber que et pots trobar al llarg del mes, si ho plantejem d’aquesta manera seria com una mena de joc i entreteniment.Els horòscops segons l’astrologia ens expliquen diferents temes com amor o treball a partir de les posicions i situació entre els astres. Unes dades agafades de l’ARP consideren que el 41 % de les persones creuen que hi ha alguna cosa certa en l’astrologia. 

L’astrologia es molt imprecisa perqué creiem que hi ha molts farsants que diuen que saben llegir el futur a partir dels astres, com em dit anteriorment. D’aquesta manera qualsevol persona podria fer les seves falses prediccions.Però els hi agrada saber el seu futur.A més a més si fòssin certes les prediccions la majoria de cops no coincideix amb el que passa després, o si? L’astrologia és molt dubtosa.Un exemple seria un dels membres del grup es balança, a l’horòscop del mes passat diu sobre salut que lluiti contra els kilos de més. La persona no està pas grassa. Diu que possiblement farà un viatge que mai oblidarà, no ha viatjat…Això demostra que els horòscops és un entreteniment, alguna cosa diferent perquè la gent es fassi ilusions i si creu per exemple que trobarà alguna persona que estimarà, fa que encara s’ilusioni i més i potser la trobi… 

Aquest apartat sobre astrología ens ha ensenyat bastant no només de l’astronomia com a ciencia que és lo que es pretenia en l’exercici , sinó de els estats anímics de una persona respecte aquesta. 

4 thoughts on “Període electoral: els candidats (1)

 1. Judith Miró 1batx A

  Bones Meritxell! Està discutible això de haver de votar un comentari amb tots els que hi ha! però tot i així, ja que no puc votar el meu comentari, el comentari que voto és el número 1, ja que trobo molt interessant aquesta relació que especifiquen de les estrellesamb nosaltres; ens indiquen que les estrelles marquen el nostre “futur” tot i que és bastant relatiu.

 2. joelbxt

  vinga kom si kada dia fos festa

  MERITXELL em dius k em mtink k llegir aquets mega paragraf (menys mal k vas 8-10 linies, que si no t’escriuen la biblia)
  bueno vaig a llegirmels detalladament i votare segurament els de ERC(xdxdxd) ja et dire la meba resposta per correu

 3. Elisabeth Miró 1r Batx. A

  S’ha d’escollir un d’aquests dos comentaris??
  -Crec que vaig una mica tard :s-

Comments are closed.