Què passaria si…?

Poc a poc, el bloc va creixent amb la vostra ajuda. El vídeo l’han proposat uns alumnes de l’IES Miquel Biada, és un documental sobre les conseqüències que tindria l’impacte d’un meteorit sobre la Terra. Les imatges són impactants i el guió està en japonès, així que si coneixeu algú que ens el pugui subtitular… És clar que seria molt millor si el subtituléssiu vosaltres mateixos. Podeu començar a practicar deixant les vostres propostes als comentaris.

33 thoughts on “Què passaria si…?

 1. Elisabeth Miró 1r Batx. A

  Aquest video fa bastant de respecte i és molt interessant tot i que jo crec que d’això no ens n’em de preocupar encara, ja que s’estan pensant mètodes per fer algo en contra d’aquest asteroide.
  (Des d’un punt de vista cristià la gent no es preocuparia, ja que Déu ho té tot sota control).
  Mirant aquest video, també es mostra la necessitat que té l’home de saber el seu futur. (S’estableix una relació amb els horòscops, voler saber què passarà al futur).

  Meritxell, jo també he vist una pel·lícula científica que es diu “La clave del Misterio de la vida”. És molt interessant i demostra que la terra no s’ha fet sola, sinó que hi ha un creador. (Si no la troves jo puc donar-te’n una).
  Bona nit!!

 2. Laura Soria 1batx A

  Hola!
  Un video molt impactant, tot i que no esta subtitulat crec que les imatges són suficientment clares i entenedores.
  La meva opinió sobre les probabilitats que hi ha de que un metorit impacti contra el nostra planeta, són mínimes,
  avui en dia la nostra tecnologia esta molt avançada i cada dia més, i en el cas de que es donés el cas buscaríen una solució, com per exemple intentar cambiar la trajectòria del metòrit.
  Fins dema! Bona nit!

 3. Meritxell Post author

  Bona nit Laura,
  No estic gaire segura que sigui tant fàcil desviar un meteorit de la seva trajectòris com passava a “Armaggedon” o “Deep Impact”: entren en joc les forces d’atracció gravitacional, les òrbites de planetes i satèl·lits… Es tracta d’una partida de billar amb molts més factors que la (simple) geometria.
  Com ha destacat l’Elisabeth, en l’altre post es veu el “fracàs” d’un projecte per estudiar el SOl en profunditat on s’hi havien invertit, no només milions de dòlars, sinó els coneixements d’un gran equip d’investigadors que, ben segur, havien fet i refet els càlculs de l’experiment abans de llencaçr-se a l’espai.Per sort, la ciència funciona a base d’assaig i error, però davant l’impacte d’un meteorit…

 4. Oriol

  Bones!

  Com han dit ja, el video es molt impactant. Crec que es molt poc probable que colisioni un meteorit com el del video contra la Terra. El problema seria si passes de veritat…
  En una situació així, no crec que amb la tecnologia que tenim en aquets moments siguessim capaços d’evitar-ho.

  Buscan per internet informació sobre impactes de meteorits, he trobat això:
  “El 30 de junio de 1908, una explosión ocurrida en Siberia, concretamente en la región del río Tunguska, destrozó 2150 Km2 de taiga siberiana, derribando de golpe cerca de 60 millones de árboles. Los estudios realizados con posterioridad han mostrado que este suceso podría haber sido el resultado de la explosión en la atmósfera de un pequeño cometa o asteroide menor de 100 metros de diámetro, que habría provocado una explosión de más 10 megatones de energía, lo equivalente a más de un centenar de bombas atómicas con una potencia como la de Hiroshima.”
  http://www.astroenlazador.com/article.php3?id_article=137

  Ma impactat bastant, perquè un “petit” asteroide de menys de 100 metres de diametre que no va arribar a impactar a la Terra va destrossar més de 2000 km2, amb un que fagi 10 km de diametre per exemple… sortiriem molt mal parats…

 5. Meritxell Post author

  Gràcies Oriol per tota aquesta informació.
  Consultant altres fonts, hepogut esbrinar que impactes com l’ocorregut a Tunguska no són pas tan rars com pensem ja que la Terra està sotmesa a un “bombardeig” còsmic des de sempre. De fet, l’any 2002 va caure un meteorit de característiques semblants a la mediterrània. Tranquilitza pensar que 3/4 parts de la superfície terrestre estan cobertes per oceans, fet que redueix la probabilitat que afecti una zona habitada.

 6. Sergio B 1er BAT B

  He vist de millors documentals per “explicar” el nostre final ara mateix busco el documental “4 maneras de acabar con la tierra” o alguna cosa aixi i el paso.

 7. Oriol

  Ja t’agrada queixarte eh segio… ¬¬
  xD
  aquet documental que dius le vist uns cuans cops (lan fet bastans cops per la tele…), i esta molt bé. 😉

 8. Sergio B 1er BAT B

  http://cinetube.es/documentales/cuatro_maneras_de_acabar_con_el_mundo.html
  Aquest es el que deia, pero a http://cinetube.es/indices/documentales.html hi ha uns quants mes com:
  Cuatro maneras de acabar con el mundo
  100% hecho de basura
  2050¿Es demasiado tarde?
  Agujeros negros
  Airbus 380 El avion mas grande del mundo
  Animales sobrenaturales
  Antiguas invenciones chinas
  Así se hace
  Bowling for Columbine (aquest es força interesant, si no recordo malament. Crec que tractaba de assassins en serie o terroriistes o alguna cosa així, ara no m’enrecordo, fa un any o aixi que el vaig veure)
  Cambio climatico en el imperio antiguo
  Caminando entre dinosaurios (6 documentales)
  Campamente Jesus (no se de que va pero amb aquest nom i la foto… pel tema de creacionisme vs evolucionisme pot anar bé)
  Cazadores de mitos (aquest es mol bó, es una serie de documentals que posen a proba creences tradicionals d’una forma bastant… impactant de vegades)
  Cerro Uritorco
  ¡Comienza el espectaculo!
  ¿Como lo hacen? (14 documentales)
  Cuando el petroleo se acabe
  De que está hecho el universo
  Dentro de 200 millones de años
  Diario de un skin (aquest es famos)
  EEUU contra John Lennon
  El alma de los verdugos
  El bloqueo: La guerra contra Cuba
  El delicado arte de aparcar
  El experimento Filadelfia
  El hombre que nunca llegó a la Luna
  El lado oscuro de la Luna
  El libro tibetano de los muertos
  El petroleo de la discordia
  El secreto
  El señor de los anillos: la comunidad del anillo (National Geografic, no la pelicula)
  El III Reich en color
  El universo de Stephen Hawking
  En el vientre materno
  Es facil dejar de fumar
  Fahrenheit 9/11
  Fobias
  Grandes coches (19 documentales)
  Hayao Miyazaki y el museo Ghibli
  Historia de los videojuegos (Aquest es bo, explica del pong fins als “The Legend of Zelda”)
  Historia secreta de los piratas informaticos
  Invisibles
  Ibiza sobredosis de fiestaLa ciencia de la lucha – El guerrero definitivo (BRUTAL!! es un dels que mes m’agraden dels que he vist)
  La ciudad de las hormigas
  La corporacion
  La droga mas peligrosa del mundo
  La espada del samurai
  La guerra del golfo
  La segunda guerra mundial en color
  La guerra del chip
  La guerra sin fin (Irak)
  La historia de las cosas
  La nanotecnologia
  La ruta del hachis
  La sinfonia inacabada de Einstein
  La ultima batalla de los 300
  La vida sin nosotros
  Las guerras espartanas
  Los 60: La decada de los BeatlesLos nuevos retos – La revolucion del hidrogeno
  Los reyes del Artico
  Manda bala
  Marabillas modernas: El ordenador
  Megadesastres: Glacicion
  Mega tsunamis
  Nefertiti al descubierto
  Nelson Rockefeller
  Ovnis: Círculos en los campos de cultivo
  ¡Papi, cómprame un Kalashnikov!
  Petroleo: El fin de una era
  Roger & Me (subtitulada)
  Secuestrados, agonía en la oscuridad
  Seis grados que podrían cambiar el mundo
  Sicko
  Spam
  Super size me (famos)
  Taxi, al lado oscuro
  Triangulo de las bermudas
  Trilogia del Pene
  Una verdad incomoda
  Zeitgeist

  I fins aqui l’apartat “Documentals” de cinetube.es

 9. Àngela 1 BAT B

  HOLAA!!

  El video relament impactant però sobretot interessant,
  he vist que per aqui han trobat la traducció i ara
  enteran-te de tot encara ho deu ser més, ara
  ho miraré!!
  Però penso com altres comentaris que és
  dificil que un meteorit així d’inmens
  arribia la Terra, però si arribés i no ho
  poguessim desviar ni fer res al respecte poc que
  ho viuriem aixó no?

  M’ha encantat!

  🙂

 10. Sergio B 1er BAT B

  Angela, son contraris, jo he trobat aquest documental dulentot XD Un meteorit d’aquest tamany xoca i quan l’impacte ha “danyat” 1/2 superficie del planeta, nomes queda un crater i el seu rastre de destrucció… I a més, el meteorit frena en sec, no traspassa mitja Terra no, es para!
  Les imatges per aixo son bones.

 11. Alba 1BtxA

  Sí, la veritat, que l’idea de que un meteorit xoqui amb la Terra és força impactant.

  Pel que fa a comentaris tipus: les noves tecnologies poden solucionar-ho tot, sincerament penso que la societat comença a creure que amb quatre “xips” i un motor elèctric es pot solucionar tot…i que vols que et digui, no crec que això sigui una bona manera de veure la vida…Penso que una mica de objectivitat de vegades també va bé…:S
  D’altra banda, pensar que l’humanitat es salvarà perquè anirem a viure a Saturn, no està gens malament, mira és una bonica manera de veure les coses, irreal, però bonica…(ironia)
  No, ara ja parlant seriosament(per dir-ho d’alguna manera), crec que si algun dia un metorit “decideix” xocar-se amb la Terra, nosaltres no hi tindrem res a fer, encara que prefereixo no pensar-ho. Però, posats en el cas de que això un dia es produïs doncs penso que serien només segons d’angoixa, després: Qui sap?

  Vagiii béeee!
  Fins demàaa!

 12. Sergio B 1er BAT B

  Alba… tu creus que si alguna cosa del tamany de la Lluna impacta contra nosaltres sentirem alguna cosa? A quina velocitat va aixo? si no triga res a xafarte y esmicolarte el cervell, ja no sents res! Nomes quedaria confiar en atacs nuclaers, tenim unes pelicules de exemple o per que no, confiar en que es desintegri tot… Si algun dia cau una cosa d’aquestes, m’ho miraré desde la distancia, un astre tant gran estaria localitzad amb una antelació de mesos segurament suficient per evacuar tot això y a fer d’Amstrong (el de la lluna no l’altre)

 13. Oriol

  segio, per molt que volguem… de momen aixos de fer d’Amstrong u tenim una mica fotut… -.-
  i també, encara hi ha gent que discuteix que fos veritat o que nomes va ser un montatge dels EE.UU…
  ja que estem suposan que podria caure un asteroide així, també podriem suposar que avans d’impactar am la Terra podria xocar amb la lluna, deixannos sense satèl·lit… ‘^^

 14. Alba 1BtxA

  Fer d’Amstrong…-.-” sincerament, massa pel·lícules no són bones… Pel que fa a l’arribada de l’home a la lluna… jo que vols que et digui…Una bandera ben posada, unes petjades on se suposa que no hi hauria d’haver pols, ombres que no són paral·leles entre elles(només hi ha un focus de llum)…sí, sí i al seu costat E.T…
  Jo penso que si això passes (que el meteorit xoqués) no hi hauria possibilitat de que l’expliquesim, ni aquí ni a la Lluna… Ara sí, jo no vull dir que això d’arribar a la lluna i viure per allà no passes en un futur molt però que molt llunyà, perquè, mai se sap. Però ara? Per favor, si a dures penes som capaços de sortir de l’atmosfera…

 15. Meritxell Post author

  Quin debat que teniu organitzat!!!
  Ja que esteu tan implicats en el bloc… i si voteu els comentaris sobre astrologia, nois?
  Després veureu totes les pel·lícules que facin falta, tot i que no oblideu gaire el pensament crític… penseu que els guionistes no han estudiat CpaMC i es prenen moltes llicències. Bon cap de setmana

 16. Judith Miró 1batx A

  Aquesta representació dels japonesos que tenen tanta imaginació, em fa venir “escalofríos”, està molt ben fet i em sap molt de greu per als paisatges si algun dia passes.

  Tot i així, si algun dia passes, el “nostre” planeta només serien restes arqueològiques per a la humanitat que vingués “milions i milions i milions i milions” d’anys després.
  Però en fi, això de que tot estigui creat per casualitat, que aquest cicle de la vida i la organització del nostre planeta s’hagi fet amb el pas dels “milers d’anys”, i tal, jo creuria més amb el disseny intel·ligent.

 17. Jenniffer Muñoz 1r Batx. A

  wow quins gràfics té el vídeo per ser del youtube xD
  sincerament, no me’l crec… com ha dit en sergio, que es pari just al col•lisionar no em quadra gaire… i a demès no se suposa que la terra s’hauria d’escampar en milions de trossets?? en comptes de convertirse en lava??
  no se.. jo nomès dic la meva opinió xD
  i el que han dit de que amb les noves tecnologies el destruiríem… hehem… NO
  nens, que el que surt a les pel•lícules es mentida xDD

  Per cert en japonès.. jo al menys nomès se dir “arigato” que vol dir gràcies i.. almenys espero que no ho hagi dit hehehe

  (va alba ara obre un nou devat xD)

 18. Jenniffer Muñoz 1r Batx. A

  ah, meritxell sento posar tants “xD” es que és la costum heheh

 19. Oriol

  “no me’l crec… com ha dit en sergio, que es pari just al col•lisionar no em quadra gaire… i a demès no se suposa que la terra s’hauria d’escampar en milions de trossets??”

  això es el que passava a la nostre estimada serie de la infancia Bola de Drac. Sempre que impactava algo contra un planeta, arribava fins al centre d’aquest, i al final explotava en milions de trossets, però això no vol dir que passi el mateix a la realitat. com as dit en el comentari Jenniffer:
  “nens, que el que surt a les pel•lícules es mentida xDD”

 20. Jenniffer Muñoz 1r Batx. A

  es veritat! no m’enrecordava de bola de drac! xDD
  però sembla més real que s’escampi en mil trossets que un missil faci explotar el planeta.(jo m’entenc xD)
  i torno a repetir: es la meva opinió
  no dic que estigui bé

 21. Alba 1BtxA

  Ehem…
  Continuu pensant, i ara amb més raó que la societat està molt marcada per les imatges en moviment que la televisió emet. Gent les pelicul·les, i sèries per molt realistes que semblin mai diuen la veritat (en casos excepcionals, i pocs n’hi ha, sí, però…)
  Siguem una mica crítics:

  Si creiem que un meteorit pot ser desviat o destruït, com passa a “Armaggedon”, si creiem que el món es farà trossets tipus “Bola de Drac”, per què no creure que les joguines dels nostres germans quan no hi som es posen a parlar entre elles tipus TOY STOY? O, millor, per què no creiem que un goril·la de nosequants metres va pujar al Epire State?

  Va, gent, que els reis Mags no ens porten els iPod al Nadal, i els prínceps blaus acaben grisos!

 22. joelbxt

  kin debat més intens estik llegint aki amb l’oriol i en sergio, però pel que fa la meva opinio es més porbable que ens caigui un raig al cap que no un meteorit, si fa no fa com si ens toques la loteria…

  però hi ha una cosa que em pensu i k encare no e trobat la resposta si un meteorit amb més força gravitacional que la terra es poses a milions d’anys llum la terra seria atreta pel meteorit fins que aquetsa impactes contra ell(si aquetsa sortis d’orbita) pero imaginat que ni la terra t més força de gravetat que el meteorit ni l’inreves, nosaltres que on seriem perque la gravetat de la terra seria menys llavors pujariem cap al cel (estaria divertit oi) doncs mireu en definitiva crec que m’agradairia ´més aquet futur que no la colisio de meteorits ni quan el sol s’infli…

  tornan del que parlavem el documental el veig molt be i amb la info que l’oriol enbs a donat esta de perles.
  a i sergio, que no tens rao pero bueno la te l’oriol i estik d’acord am ell

  donks aki akabu vinga bona nit

 23. Sergio B 1er BAT B

  Joel siusplau, aixo no es el messenger i escrius d’una manera il·legible, no posis accents i coses d’aquestes pero “k” cuan pots posar “c”… es el mateix treball algun pot passar per que es normal pero tots…

  Seguint amb la discusió:
  Es mes probable que vinguin super saiyans que nosaltres, els tot poderosos humans, poguem destruir un cometa del tamany de la Lluna? Si fer estrelles de la mort es una coseta senzilla que faig cada dia!

  Que dieu? Super saiyans (destrucció de la terra) o estrelles de la mort (destrucció del cometa)?

  Com seguidor de Star Wars, m’agradaria veure una “estrella” d’aquest tipus pero com jo, veure a Goku seria una pasada. Siguent realistes carregarse un cometa gegant es una cosa facileta, Hiroshima (bomba nuclear) + Chernovil (urani per totarreu) + EEUU (EEUU XD com esplique això?)+ un cometa ve cap a aqui (crisi mundial) = via lliure per bombardejar-lo (si es una fieshta!), nomes per probar.

  En l’ipotetic cas de que aixó arriba a pasar, m’agradaria estar per aqui per veure-ho i si res ho para…. “que deu s’apiadi de nosaltres” (aixó es una altra cosa, si existeix, per que ens envia aixó?? Podem discutir d’aixo o ho deixem per “creacionestes (no sabria que sobrenom posar-lis…) vs evolucionistes (pokemon)”??)

 24. Jose Luis Guerra [Miquel Biada 1Batx Tecno.]

  La cosa esta clara i amb aixo vuy dir, que en qualsevol moment pot passar qualsevol cosa, o sigui en poques paraules; coses que ens son desconegudes, coses inesperades ( enfermetats, catastrofes naturals, catastrofes com la del video provinent de l’espai i entre daltres ) que puguin acabar amb l’esser humà tal i com va passar suposadament amb el dinosaures.

  Resumidamenent la meva opinio es, cal gaudir de la vida al maxim que son dos dies, si ens anem preocupant del que pot passar viurem amb mes preocupacions de les que tenim, pero tambè es veritat que investigar per prevenir totes aquestes causes tambè estaria bè pero d’una manera o un altre crec q el planeta es fara una auto-neteja, ya sigui per culpa del sobrepoblament, epidemies, meteorits, guerres, etc.

  Comentari personal al del video:

  El meteorit es de la mida de la lluna, es una sobreposicio del que pot passar ( millor que no passi mai ), pero penseu, si el meteorit agafa una gran velocitat contra la terra i choca, fara un forat d’aquesta mida o mes ( que es el camp vermell vistos que podem veure al final del video ) i a mes a mes us poso un exemple, **segons de quin tipus sigui la pedra, quan es llença a determinada velocitat s’acaba partint si no m’equivoco** ( recordo que amb la gravetat de la terra el meteorit cauria a una gran velocitat a la terra ), per això como podem veure en el video quan entra en contacte amb el planeta terra s’expandeix l’onda expansiva del impacte del meteorit i a sobra i an meteorits ( Provenen del que ya e dit ** ), apart del materials q surten desde l’interior de la terra. Fins aqui ho veig normal, però quedaria aixi el planeta? Si voleu saber la meva resposta, prefereixo no saber-ho mai xD

 25. Jose Luis Guerra [Miquel Biada 1Batx Tecno.]

  Se ma ovlidat de dir, que podria ser posible inventar maquines de desviar amb camps gravitatoris o amb algun tipus d’arma del exercit extinjirlo o fer-ho a trossets mes petitons , però ho veig una mica lluny el tema, encara que qui sap, a lo millor estan al cas investigant per si ve alguna vegada al cas algu semblant de mides mes petites però que tambè podrien causar destrossos en segons de quina zona impacti.

  Que tingueu un bon dia 😉

 26. Oriol

  Sergio, es IMPOSIBLE carregar-se un cometa del tamany de la lluna, siguem una mica realistes… Per moltes bombes nuclears o tot l’urani que hi puguis enviar. A més, nose que seria pitjor… si deixar que xoques tot senser, o intentar destruir-lo i que depres en lloc de xocar 1 sol cometa, hi xoquessin 1000 (o els k vulguis…).

 27. Meritxell Post author

  Crec que ha quedat prou clar que la destrucció d’un meteorit no és pas, avui en dia, possible. Sembla que en l’actualitat esté una fe cega en la capacitat de la tecnologia per a resoldre qualsevol situació.. POtser estem al davant d’una nova religió… O bé, és que tantes sèries de ciència-ficció ens han alterat la percepció de la realitat… (i sense cap mena de dubte, l’Star Wars original és mooolt millor que que Bola de Drac, pel meu gust en Son Goku va morir i ressucitar un nombre excessiu de vegades).
  Així que, tot agraint l’intens debat que heu mantingut, dono per tancats els comentaris d’aquest pot.
  Però no us amoineu, aviat penjaré novetats perquè estigueu ben entretinguts 😉

 28. Sergio B 1er BAT B

  [quote=meritxell]i sense cap mena de dubte, l’Star Wars original és mooolt millor que que Bola de Drac, pel meu gust en Son Goku va morir i ressucitar un nombre excessiu de vegades[/quote](suposo que sortira “[quote]” i no el que sol apareixer en foros (benvolguts siguin els codis BB, o crec que es diuem aixi…)

  +1!

  Que deu et beneeixi (que dios te bendiga, que no se como se dice en catalan) per dir aixó!

 29. David Sánchez 1BATX TECNO - IES Miquel Biada

  Hola a tothom. Primer de tot felicitar a en José Luis per l’aportació d’aquest vídeo.
  És molt interessant, i molt curiós. Una de les coses que em pregunto és com podran haver
  fet aquesta representació tan real. És impressionant que el meteorit que és bastant més
  petit que la terra pugui destruir tota la terra en uns minuts, i les conseqüències que provoca (incendis, erupcions volcàniques,inundacions i poc després l’evaporació de l’aigua…).
  Si volguéssim saber aproximadament la velocitat amb la qual impactaria aquest meteorit
  sobre la Terra, només tindríem que fer uns quants càlculs (si sabem que més o menys té
  la massa de la Lluna, he llegit en un comentari anterior).
  Per últim dir que és una llàstima que aquest vídeo no estigui en el nostre idioma.

 30. Carla Prior (1r batx B)

  hola!
  Hola!
  finalment he pugut veure el vidio, ja que per problemes tècnics abans no podia!

  m’ha semblat un vidio molt interessant i m’ha agradat molt la veritat!
  estic d’acord amb molt comentaris, es bastant impossible que un meteorit impacti conta la Terra,
  i si fos pssible, que es produis no crec que ni res ni ningú sigui capaç de destruir-lo, a més
  no crec que ningú sobrevisques, a no ser que s’hagués trobat vida en algun altre planeta i
  poguessim arribar a habitar-lo no? força irreal la veritat..
  en fi.. aniré passant per aquest debat que teniu aqui organitzat jeje

  🙂

 31. Jose Luis Guerra [Miquel Biada 1Batx Tecno.]

  Respecte al que dius Oriol, yo penso que no serian tan tontos de fer volar un asteroide d’aquestes mides per que fos encara pitjor xDD, crec que si s’inventa alguna cosa nova contra aquestes coses, sera molt molt ajustat per la desintegracio o inclos qui sap trobar algun producte que al contactar amb l’asteroide i aquest estigui penetran en l’atmosfera es vagi dissolent, poden aver-hi mil i una cosa o cap ni una.

Comments are closed.