Astronomia o astrologia?

Aquí teniu un tall d’una sèrie mítica, “Cosmos” de Carl Sagan, important científic i divulgador. Veieu-lo i deixeu el vostre comentari. Al Youtube, trobareu altres vídeos relacionats, si en trobeu algun que us cridi especialment l’atenció, no dubteu a dir-nos-ho per tal que en poguem gaudir tots.

19 thoughts on “Astronomia o astrologia?

 1. Joel 1BTX

  El tema pricipal que han agafat el veig com un tema, d’aquells que cadascu s’el prengi de la manera que vulgui fins que es trobi la veritat de tot això, de si els hòroscops funcionen o no. I una altra part es el començament perque cerc que ha estat molt encertat en comensar pels estels am els noms que reben i el seu significat, que rebien en altres époques.

  Jo crec que els hòroscops son una tonteria i em diclino més, a fabor de tot el que ha estat dient la persona que parla en el video.

 2. Alba 1BtxA

  Bones!
  Jo, personalment penso que, encara que el fet de trobar el nostre destí en les estrelles és una cosa temptadora, vull dir que és bastant atractiu el fet de poder fer una predicció a partir d’una cosa tan màgica com poden ser les estrelles, però: Hem de creure en els antics mites grecs?O simplement gaudir del que ens explica?
  Amb tot això vull dir que jo per molt que m’agradi escoltar històries sobre els estels, la màgia del planetes, o els Déus, crec que això no és cert. I que ningú hauria de arribar a creure en això. Però som persones lliures, i podem pensar com vulguem.

 3. Carlos 1Batx A

  Hola!
  Finalment m’he decidit passar per aquest bloc, espero que la gent vagi comentant… a veure si s’anima la cosa perqué anem a 1 comentari diari. Bueno, poc a poc 😉
  Respecte el video, s’ha de dir, que l’he trobat interessant però no comparteixo l’opinió de relacionar les vides de les persones amb, segons lo que ens diuen les estrelles, tenir un destí o un altre.
  Crec que els horòscops només serveixen per a fer creure a la persona que tindrá o no sort.La veritat es que cadascú tindrà la sort que desideixi el destí.
  Bueno… doncs aquí està tot dit. A veure si aixó rutlla i continua endevant perqué és un recurs molt bo per a guaitar informació i videos curiosos.

 4. Judith Miró 1batx A

  Hola!
  no sabia que l’astronomia tingués tanta relació amb nosaltres. Sabia que hi han els horòscops oi tot això, però la veritat és que no m’enrecordava de que els reis dels altres temps volguessin saber el futur a través de les estrelles. M’ha semblat molt interessant tot i que jo no trobo que sigui cert ni correcteque volguem comparar i adivinar les nostres vides amb les estrelles. I bueno, trobo que aquest video és llarg i interessant i que se’n pot treure molt de profit.

 5. Meritxell

  Gràcies pels vostres comentaris, tots enriqueixen el bloc.
  Si us mireu en profunditat el vídeo, o el llibre, o fins i tot, compareu els horòscops dels diaris de demà al matí, estic convençuda que en treureu encara més profit…
  Malhauradement, no són només els reis d’altres èpoques els únics en prendre desicions a partir d’hor`scops, cartes astrals osimilars

 6. Elisabeth Miró 4tC

  Bones.
  La veritat es que es interessant tota la història que sen’s explica sobre els planetes i la relació que es va establint conjuntament.
  Podem veure també que la gent tant en les èpoques d’abans com en les d’ara, s’interessa en saber que li passarà posteriorment, en el seu futur. El que fan és intentar averiguar-lo a través de les estrelles, fet que podem veure que no dona gaires bons resultats.
  Trobo que és una idea equivocada.

  El video (conjuntament amb els altres que es poden veure al final) és molt interessant, qualsevol persona que tingui un coneixement mínim d’aquest tema, pot adonar-se que li falten moltes coses per saber.

 7. Lorena González Román 1r BATX. A

  Meritxell 😀
  per fi m’he decidit a passar per aquí…
  he estat remanant tot aixo del bloc i em sembla bastant interesant, trobo una altre manera més pràctica per aprendre.

  Pel que fa al món dels horoscops s’ha de dir que a mi de tant en tant m’agrada llegir-los, ara bé no significa que per aquest fet em cregui el que em diuen, tot i que a vegades acerten!
  Conec a gent que si que s’interesa bastant pel que fa a aquesta branca de l’astronomia, i com a conclusió hem diuen que és una manera de conèixer el que et pugui passar, suposu que d’alguna manera es refereixen al fet d’estar com protegits del que es puguin trobar el dia de demà!

  seguiré pasant per aquí!

 8. David Sánchez 1BATX TECNO - IES Miquel Biada

  Hola!
  Jo crec que l’astrologia és un seguit de creences que és totalment fals, ja que és
  impossible que els astres intervinguin en la nostra vida, ni pot predir el nostre futur.
  Jo crec que com a curiositat esta bé, però ja esta, perquè hi han molts canals només
  dedicats a treure els diners a la gent ingènua.
  Estic completament d’acord amb el que diu l’home del vídeo, ja que és el mateix
  que penso jo, que el nostre futur sempre el podem canviar.

 9. Aarón Castilla

  Opino el mateix que el meu company de classe, David. Tot això és fals, només serveix per dir-li a les persones el que volem llegir o escoltar; es divulgació. No té cap sentit que el planetes o nèixer en un mes determinat i un dia determinat tingui influéncia en la meva manera de ser. La manera de ser i el destí d’una persona bé condicionat, dels medis econòmics, el comportament de les persones al seu costat i altres factors. Això serveix per donar-li a certes persones algo en el que creue, com la religió.

 10. Naiara Ruiz [IES Miquel Biada 1BATtecn.]

  Qui no ha escoltat mai: “Hoy los astros estan de tu parte” o per la posició de VENUS, nosequé. Aquestes frases donen pas a imaginar, pensar i crear una curiositat pel que et depara el futur, per aquesta raó, jo, personalment crec que si la lluna es capaç d’influenciar les marees, perquè nosaltres no podem estar influenciats pels astres? D’alguna manera tot va lligat, penso. Peró tampoc cal ser extremistes, esta bé llegir horòscops per curiositat pero el que no trobo normal es guiar-te pel que diu i fer la teva vida a partir del que ens diuen que ens pasarà en el diari/revista que es llegeix diariament.
  Cal prendre’s-ho com un joc de nens, com un joc de l’azar. És com començar a desfullar margarides i creure el que dirà l’últim pètal, sense tenir clar si és la resposta enertada.

  Demà dilluns, que vagi bé la setmana!

 11. Jose Luis Guerra [Miquel Biada 1Batx Tecno.]

  Personalment, crec que el nostre destí, ens el plantajem nosaltres mateixos, amb els nostres pasos i amb l’entorn on vivim ( Pares, amics, cultura, ambient, etc ). Tots tenim alegries, baixades de moral… però això es degut al dia a dia, per això es diu q els essers humans tenim sentiments i cadascu sentim les coses del nostre entorn a la nostra manera i ho vegem a la nostre manera tambè.

  Crec que la gent tindria que mirar de ser mes responsable i mirar el que fa abans d’agafar els horoscops i dir-se; “Mira que bè, dema la feina manira molt bè”-> En aquest exemple, com podem veure, en una feina ( depen quina ) tenim possibilitats de fer-nos mal o que surti malament perquè som principants.

  Amb l’exemple anterior vui fer veure que una persona pot fer i li pot pasar qualsevol cosa… ya que no estigui atent o què no sap escullir per alguna raò (inexperiencia, por i entre d’altres ).

  Espero que us serveixi d’alguna cosa el meu comentari i que us vagi molt bè, adew.

 12. Alan Moreno Criado

  Doncs bé estic d’acord amb els meus companys del Biada, pero ells sols ya ho an dit tot, no se que mes dir, de totes maneres penso que aixo de la astrologia no es mes que una creença vinguda desde temps remots, que tenen a veure amb les constelacions, sincerament, no crec que un conjunt d’estrelles amb el nom de Leo em diguin si dema em tocarà la loteria, Cap conjunt d’estrelles amb el sobrenom de Leo dirigueix la meva vida.

  Salutacions a tots i anims en el curs(sabem que costa).

 13. angel tandazo sarango (miquel biada 1batx tecno)

  el tema de l’astronomia es un tema molt important del qual parlar ya que molta gent el relaciona amb l’astrologia, m he vist el video y crec que tè raó en moltes coses com per exemple: que l’astronomia es un tema al que la gent li presta mes atenció que e la astronomia, deu ser perque l’astronomia serveix més per no posar nerviosa a la gent y que sempre ens diu el que volem escoltar, peró mai ens diu com evitar el que ens pasará o que quan ens pasara. Personalment yo crec que el destí no es pot relacionar amb un tema que es basa en els moviments del planetes, perque el nostre destí crec que el marquen nosaltres amb en nostres propis fets com per exemple, si maten una persona saben que per aquell fet poden estar presos el rete de la nostra vida.
  No crec que estigui marcat en les constelacions, ya que no crec que dues persones, que sense ser familiars o coneguts poguin tenir el mateix destí, per el sol fet d aver nascut el mateix dia i a la mateixa hora.
  en conclusió que pl sol fet de que dos planetes estiguen en un moviment en un determinat temps no pot marcar el nostre desti perque un nen amb una bona familia que neix en el mateix moment que un noi pobre no crec que tots dos tinguin un mateix destí.

 14. ariadna rodríguez masafrets (Miquel Biada 1r batx tecno)

  Perquè encara es segueix creient amb Déu?
  Crec que, amb tot el respecte pels qui potser hi estan a favor tant de l’astrologia com dels déus, la gent necessita tenir alguna cosa perquè la vida tingui algun sentit.
  La gent necessita sentir que no estem sols (perquè encara no s’ha descovert “vida” ves a saber on de l’univers), que “algo” ens envolta, ja siguin deus que vetllen per a nosaltres o siguin els “astres” i les ascendencies aquestes dels planetes que ja ens tenen escrit el què ens depararà el futur.

  Posarli un nom a tot sense cap fonament més o menys estable, no el trobo correcte.
  Es més, sembla que vulguem moure-ho tot per ser el centre de l’univers.
  Que un munt de punts doni forma a peixos, el meu signe del zoodiac, perfecte, imaginació al poder.
  Ara, que afegint-hi a aquesta imaginacó que segons com s’aliniin els planetes quan neixi jo m’han de fer més propícia a ser d’una manera o una altre…
  O inclús! el que m’ha semblat més fort! Que depen com sigui l’ascendencia de, Venus ha dit? dona motius a produir guerres? Aixo ja és massa

  El que em fa ballar el cap a mi es el fet que la lluna ens influencii tant. Que provoqui marees, que ens costi més adormirnos i aspectes d’aquests.
  Però aixo com molts altres temes, l’astronomia ens ho desvetllarà.
  No un conjunt de gent que en comptes de treballar en un supermercat treballa de escriure oròscops als diaris gratuïts del metro.

  com un joc de l’azar diu la Naiara
  mentre no ens ho prenem a la valenta, pot ser el que sigui, que ja no vé d’aqui

  apa, fins demà

 15. Juan Jose Gamboa 1BATX TECNO MB

  Això dels horòscops que apareixen als diaris, revistes o algun altre escrit no pot ser cert perquè va dirigit a molta gent, i no a tothom li pot passar el mateix. Ara bé potser n’hi hagi alguna casualitat… io n’hi sé alguna però la meva manera de pensar és així, altres s’ho creurien i el llegirien cada dia.
  En canvi l’astronomia és certa perquè n’hi ha un estudi més avançat, proves, imatges… és una ciencia més avançada, demostrable.
  En conclusió cadascú pot pensar el que vulgui i creu-re, això no és més que una opinió personal. Jo amb això no hi puc demostrar res, nomès és la meva ideia.

 16. Arturo Azpire Vilches 1r Batx Tecno Ies Miquel Biada

  yo opino que todo este tema de la astrologia y la astronomia puede confundir un poco al principio por el parecido de los nombres, pero que una vez ya sabes un poco de cada “ciencia” vas viendo cuala tiene unas bases cientificas mas creibles. I a mi personalmente los horoscopos no me los creo porque no les veo sentido que alguien sepa tu futuro solo porque un planeta o una constelacion estaba encima tuyo el dia que naciste.

  esa es mi opinion.

 17. Alberto Delgado

  Això dels horòscops no es fiable, ja que ningu sap qui esta darrera inventase allò o si algu ha estudiat els astres. Com no es una ciencia, no es fiable per lo tant no hi creuria. Pero hi ha gent, perquè hi ha d’aver detot que creu en això, com tambè i ha que creu en deu. Això es una especie de surtida que dona la gent, per mirar cap un altre banda, i ignorar els seus problemes.
  En canvi, l’astronomia es una cosa més segura, per això es una ciencia i s’utilitza el metode cientific.
  Com això va per gustos, doncs per gustos els colors…
  Cadascú pot pensar el que vulgui, pero en la meva opinió, si els horoscops tinguesin raó tindriem que ser tots igual, per lo tant si uns besons neixen el mateix dia, no son iguals.
  Bueno aixo es tot el que puc dir fins ara.

  Alberto Delgado Barroso [1er Batxillerat Tecnologic I.E.S. Miquel Biada] *per si no queda clar qui soc

 18. Anna Acuña 1BSocial M.BIADA

  Personalment, he de dir que a mí hem fa gràcia llegir l’horòscop, no es que me’l cregui però de tant en tant me’l miro, encara que per una altra banda sé que tot es mentida, com poden els astres influïr sobre les persones? Això no pot ser de cap de les maneres, no té ni cap ni peus que una estrella pugui decidir el futur d’una persona, a més no hi ha cap relació entre un astre i el destí. El que passa es que a la gent li agrada saber que es el que li passará, durant el día, durant el mes o durant la seva vida, com será el futur… i els astròlegs, jo crec, que han sabut aprofitar-se d’això, a més, com diu Carl Sagan al vídeo, els astròlegs mai et diuen què és el que et passará exactament, es dediquen a escriure paraules típiques que es poden aplicar a moltes situacions i si una persona creu en els horòscops, qualsevol cosa que li passi, directament l’aplicarà a allò que hagi dit l’horòscop.

 19. sara 1er batxillerat Ies Palafolls

  Hola!
  Aquest tema que s’està debatint al vidio, es bastan interessant, però tambe bastan extens.
  Jo crec que cadascú te la seva opinió com es obvi, però tan els ideals cientifics, com els ideals astrològics son respetables, tot i que la ciencia no es basa en una suposició o en una creença mítica, pts comprovar fets i el que va fer aquest home escomprar simplementuns ideals amb uns altres.
  Tot i que a mí m’agrada llegir el meu horòscop, ho trobo mera curiositat. No pas una creença.
  Peró tot i així esta interessant que es distingeixi un conçepte d’un altre.

Comments are closed.