Les classes de tercer i quart hem anat a Can Ribas de Montbui on hem pogut aprendre què és una vinya i els treballs que s’hi fan. Ja coneixem les diferents parts de la vinya (pàmpol, circell, sarment, soca, arrels i raïm), els diferents tipus de conreu, les malalties que l’afecten i què s’hi produeix.
I què es fa del raïm que es cull? Hem fet la trepitjada del raïm d’on ha sortit el most i l’hem tastat. I ens han donat l’ampolla plena del most que ha sortit al trepitjar el raïm per poder observar que passa durant la fermentació.
Ens han explicat que hi ha tres requisits per tal que el most es converteixi en vi: el silenci, la foscor i un recipient idoni per a tal fi. A la classe tenim l’ampolla amb el most, ens van recomanar que poséssim un globus a la boca de l’ampolla. Aquest, després de 24 hores s’ha inflat perquè al fermentar es desprèn un gas. Segurament quan el destapem i l’olorem s’assemblarà més a vinagre ja que ha estat en un ambient sorollós, il·luminat i dins una ampolla, ens al contrari del que necessita. Però tot i no aconseguir un vi, hem aprés molt al respecte!
Voleu veure’ns fer el most? Cliqueu : https://photos.app.goo.gl/eVx3L9r942h8L6kPA
