Book review: Wilt – Tom Sharpe

Tom Sharpe - Wilt (cover)

Thomas Ridley Sharpe, who wrote the book, was born in London and tries to show a hilarious reflection of the British society. Wilt is the first of a series of novels which explains Henry Wilt’s life with a humoristic point of view. If you like Monty Python or you enjoy the bawdy British humour probably you’ll enjoy this offering. It has slapstick, sexual innuendos, and tons of puns.

On the one hand, Wilt Is a teacher who is consumed by a job he hates and hasn’t seen a raise in over a decade. On the other hand, his marriage is dissatisfying. He really hates her as much as she hates him too. He has many times wanted to kill her, but he has fun thinking of different scenarios to do it when going to walk the dog.

One day, his massive wife, Eva, meets a trendy American couple, the Prigsheim. They invite Tom and Eva to a barbecue. From that moment lots of illogical things happen. Sally, the liberated wife, make advances toward Wilt. He takes offence and rejects her but she takes revenge. Finally, he leaves the house. Things get worse. His wife decides to go alone with the Prigsheim to a trip. Wounded he gets drunk and simulates his wife’s murder with an inflatable doll. Things get confused when he’s accused of murdering his wife. Did he do it?

Wilt is a really funny novel. It’s a fun reading with several strong belly laughs. It’s easy to read. However, there is a lot of vocabulary for describing psychological aspects. Sometimes it’s a bit tasteless, vulgar and rude but maybe balanced. I’m sure you will enjoy the book.

 

Book review written by Pablo GV

La web www.angles365.com

Benvinguts a la web http://www.angles365.com/ espai creat al 2002 per en Joan Serra, especialista en llengua anglesa, multimèdia i educació.

En aquesta adreça web hi trobareu tot tipus de recursos preparats per a treballar la llengua anglesa. L’objectiu és segons l’autor, “ser una eina útil en la nostra tasca educativa com a mestres de llengua anglesa”. La veritat és que hi ha molt recursos interessants!

A la web trobareu, entre d’altres, els següents apartats:

* Bloc
* Recursos
* CLIL (Content Language Integrated Learning)
* Festes
* Fòrum
* Pissarra Digital
* Activitats on-line
* Deures*
* Experiències
* …

*Per poder accedir a alguns continguts haureu de demanar una clau al creador de la web.

Build Your Wild Self

Avui us presento:  BUILD YOUR WILD SELF, un recurs on-line de “New York Zoos and Aquarium” que ens pot servir per treballar el vocabulari en anglès de les parts del cos o per treballar qualsevol altra llengua fent descripcions.

El recurs és un ‘flash’ interactiu en el que esculls un personatge i el vas modificant al complet fins al punt que pot mesclar parts de tot tipus d’animals. Inicialment és un noi o una noia però li pots posar peus de granota, llengua de serp, banyes de girafa, ales de ratpenat… La veritat es que el resultat sempre queda molt vistós i ens pot servir per fer unes descripcions de manera que els alumnes estiguin molt més motivats ja que el que descriuen ho han creat ells i és més proper. La veritat és que els hi agrada moltíssim.

Una vegada acabada la creació es pot enviar a algun amic, es pot imprimir, descarregar… Recomano que deseu la imatge amb el resultat i l’inseriu a un document de Word per poder fer la descripció a sota.

També podeu aprofitar per fer un treball de comprensió oral exposant totes les imatges creades per els vostres alumnes i llegint cada una de les descripcions redactades per veure si són capaços de relacionar la descripció llegida amb la imatge que li correspon. Això li dóna encara més sentit a la feina ja que té una funcionalitat posterior.

Aquí us deixo l’enllaç i una captura de pantalla amb un exemple de creació feta amb aquest recurs on-line. Espero que us hagi agradat!

Build Your Wild Self - Screen capture

http://www.buildyourwildself.com/

Spotify

Avui us presento un programa de música on-line que es diu Spotify. És realment espectacular. Aquest programa ens permet escoltar, sempre que tinguem una conexió a internet, música que podem escollir de la seva biblioteca, que cal a dir, és molt completa i actualitza. Podeu trobar la discografia completa de qualsevol grup musical una mica conegut…

Logo de Spotify

Logo de Spotify

Ja s’ha acabat el portar música al nostre usb per escoltar mentre treballem a l’ordinador! Només cal que ens registrem com a usuari i ja podem escoltar música al moment i sense cost. Això si, de tant en tant ens posa algun anunci curtet, però res insoportable. Normalment per donar-te d’alta cal que et convidin i la llista d’espera és molt llarga però podeu saltar-vos aquesta formalitat fent un registre directe en el següent enllaç:

https://www.spotify.com/en/get-started/

Podem fer cerques per artistes, àlbums, cançons… Podem crear llistes de reproducció que es mantenen i sempre tindrem disponibles allà on ens conectem a Spotify. Realment molt eficaç. També hi ha canals de radio configurafles per temàtiques musicals i dècades…

Captura de pantalla de Spotify

Captura de pantalla de Spotify

Cal recordar que Spotify és un programa i és per això que cal instal·lar-lo a l’ordinador. El programa en sí ocupa molt poc i és molt ràpid d’instal·lar. A més està disponible per a PC i MAC.

També hi han versions ‘portables’ no oficials, que funcionen perfectament per poder dur al vostre usb i no haver d’instal·lar-lo a cada ordinador.

Realment val la pena.

Windows XP edició USB

Us presento una versió de Windows XP super reduïda que arrenca des de USB. Us la podeu instal·lar a l’USB en tan sols 47 MB (recomanable 256 MB).

Per fer la instal·lació us recomano que ho feu en una memòria USB buida. Una vegada instal·lat podeu afegir carpetes sense cap problema i fer-ho servir com a memòria USB normal.

El Windows XP portàtil USB està pensat per dur a terme tasques de manteniment. Porta de sèrie un programa de gestió de particions, un de creació i restauració d’imatges de disc durs (Ghost)  i una utilitat de grabació de CD’s.

Si voleu descarregar aquesta versió i veure com instal·lar-la ho podeu fer en el següent enllaç:

http://www.losportables.net/portable-extra-small-windows-xp-usb-edition.html

Pack de Jocs educatius – TEU

El TEU és un pack ‘portable’ de jocs educatius en castellà per fer servir amb l’ordinador. Consta de 15 aplicacions orientades a diversos nivells. Hi ha activitats per infantil, primària i fins i tot l’ESO.

Treball el càlcul, temes de cultura general, lògica, numeració… i molts temes més. Són aplicacions molt sencilles però molt útils per alguns moments.

Podeu descarregar el Pack TEU de Juegos educativos en el següent enllaç:

http://www.losportables.net/teu-de-juegos-educativos-v1.html

Descàrrega directa amb temps d’espera…

http://www.4shared.com/file/110671020/e1c78e27/TEU_Juegos_Portables.html

 

Formació a l’estiu!

L’estiu ja és a prop i és un bon moment per formar-nos.  Moltes institucions, centres, associacions… tenen programes de formació de tot tipus per a tothom. Tenim cursos presencials i no presencials.

Us convido a que visiteu l’enllaç a la formació d’estiu de la web de l’XTEC que us deixo al final i busqueu algun curs que sigui del vostre interès.

Ja sabeu que en la majoría de casos, per no dir tots, els cursos són reconeguts pel Departament d’Educació i puntuen de cara a oposicions (mínim 20 hores)…

Si voleu veure les propostes d’enguany no dubteu en visitar:

http://www.xtec.cat/formacio/formacioestiu09/index.htm

El Projecte IntraWeb

La intenció del Projecte IntraWeb és la de crear una eina que proporcioni mecanismes de comunicació interna i externa al centre, a la vegada que aporti solucions a problemes quotidians de la vida escolar.

El resultat ha de ser una eina interactiva, participativa, accessible via Internet i fàcil de gestionar, on tots els col·lectius del centre poden trobar i aportar informació.

Aquesta eina també ha de dotar el professorat de recursos per a l’ensenyament de les TIC, ajudant d’aquesta manera l’alumnat a assolir les competències bàsiques en aquest àmbit.

El resultat ja està a l’abast de tothom a partir del portal http://agora.xtec.cat/moodle/moodle/

Els centres us podeu donar d’alta i demanar un espai Àgora per a la vostra escola. Us animo a tots i totes a començar aquest projecte a les vostres escoles. Suposa un gran canvi en la millora de qualitat de la comunicació del centre.

Documentació

Jocs “Clic & drag” – Ús educatiu

Bones!

Aquí estem de nou per mostrar-vos una sèrie de jocs Flash anomenats ‘click & drag’. Són jocs on només hem de fer servir el ratolí per a fer clic en alguns llocs concrets i com a molt en alguns casos arrossegar objectes.

La gràcia d’aquests jocs és que enganxen molt tant als grans com als petits. Agraden molt ja que són fàcils, no cal saber grans coses… Això sí, cal pensar una mica i tenir paciència.

Us convido a que feu ús en les vostres aules d’aquests jocs com a eina de treball per ensenyar. Podeu treballar la llengua en base al joc. Aprofitar per fer descripcions dels personatges, dels entorns, de les escenes… Cració de textos narratius, instructius tot explicant el procés que han seguit per aconseguir la fita… Aprofitar per fer treball oral de manera que els alumnes tinguin un espai de temps per poder parlar sobre el joc, demanar informacions i opinions sobre la manera de continuar…

Ja veieu que les opcions són molt diverses i si ho proveu, prodeu veure que el nivell d’atenció dels vostres alumnes és alt ja que el que tenen entre mans els motiva moltíssim i a nosaltres ens serveix per treballar la lògica, qualsevol llengua oral o escrita, etc. És adient per treballar inclús a les aules d’acollida ja que provoca en els alumnes la necessitat de fer servir el llenguatge per poder treballar sempre que el mestre faci de moderador i els alumnes que col·laborin oralment participin fent servir l’ordinador que mitjançant un canó de projecció permet a la resta de l’alumnat veure el que pasa.

Un d’aquests jocs és el famòs SAMOROST 1 i la seva segona entrega SAMOROST 2 que ja va sortir a la web de l’XTEC en les novetats fà uns mesos.

Dels mateixos dissenyadors tenim THE  QUEST FOR THE REST que és una mica curt però a vegades ja ens està bé per nens més petits (Es pot treballar des de 1r de primària).

Finalment us presento un per a més grans. Es diu PRISCILLA GONE MISSING i és com els anteriors però amb la complicació que pots recollir objectes, convinar-los entre ells… LA complicació ja no és només saber a on clicar i prou, sinó que has de pensar en els llocs a on pots clicar i en els objectes que pots recollir, com combinar-los i a on fer-los servir. És una mica complicat però val la pena.

Alguns joc més que us podríen servir:

Polcarstva és rus. Gràfics una mica dolents i també una mica extrany de jugar.

Haluz 1 i Haluz 2 són de l’estil de Samorost però amb pitjors gràfics.

Gwen és una mica extrany i difícil. Crec que és xinés.

Wogger és una mica difícil i ens situa a l’espai.

The Magic Globe de la BBC.

Sabrina in North Pole és d’una noia al pol nort. És una mica complicat però està bé.

Alchemia és un joc amb una presentació una mica llarga i amb diàlegs curts en anglès. També està prou bé.

DocJax.com el cercador de documents

Us presento un motor de cerca com el conegut Google o Yahoo però amb la gran diferència que aquest es dedica exclusivament a la cerca de documents amb format .doc .xls .ppt i .pdf.

Podeu accedir a el DocJax i fer cerques de documents ofimàtics a la xarxa de manera acurada i amb uns resultats bastant acurats. És un portal cercador basat en els motors de cerca de Yahoo i Google.

Cada document pot ser previsualitzat gràcies a un servei integrat anomenat iPaper. El poder afegir a favorits o el podem descarregar.

Té la posibilitat de poder integrar-se amb els nous navegador com a motor de cerca predeterminat o optatiu.

DocJax