AMBIENT DE CONSTRUCCIONS

L’ambient de construccions és un espai on poder explorar, crear, manipular, experimentar, investigar… de manera lliure amb diferents tipus de material (cilindres de cartró, peces de fusta kapla, peces de lego, gots de plàstic, blocs de foam, etc.)

El joc amb blocs i construccions és un aprenentatge vivencial increïble. A través de la manipulació de les peces els nens aprenen conceptes relacionats amb les matemàtiques, com les diferents perspectives d’un objecte, les seriacions, els angles, les formes geomètriques… Amb la prova i l’error els nens i les nenes comproven què encaixa i què no. I amb el temps aquest procés que es fa amb les mans passa a realitzar-se a nivell mental.

Jugar a construccions estimula la motricitat fina, la coordinació mà-ull, els raonaments matemàtics, la lògica espacial, la creativitat i la tolerància a la frustració. I el joc amb materials més grans possibilita moure tot el cos i treballar la motricitat gruixuda: per arribar a la part més alta d’una torre cal estirar-se bé o buscar una cadireta per seguir col·locant les peces.

Els nens i nenes aprenen a fer cada vegada creacions més complexes fent servir materials molt diversos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *