AMBIENT EXTERIOR

El contacte amb la natura és tan important per a la salut física dels infants com per al seu aprenentatge.

Més enllà de ser una zona d’esbarjo volem que el pati es converteixi en un espai més de coneixement: amb zones que afavoreixin les relacions, zones que incentivin el lliure moviment i la superació de petits reptes físics, zones que afavoreixin la calma, zones que propiciïn la manipulació, l’experimentació, el joc simbòlic…

El jardí i l’hort ens ensenyen a observar, conèixer i estimar l’entorn i, per tant, a ser més respectuosos amb el medi. També ens ofereixen aprenentatges matemàtiques (quantes llavors plantem, quin espai cal deixar entre elles, cada quant temps cal regar…) i lingüístics (el nom de plantes, verdures, hortalisses…); valors com la paciència i la cooperació; sentiments com la insatisfacció (perdre la collita per la pluja o les plagues…) o bé la il·lusió (de poder fer la collita)

Realitzem una transformació constant dels espais i una renovació dels materials que permetin donar resposta a les inquietuds dels infants, facilitant moments d’interacció entre ells que enriqueixin les seves vivències. 

L’ambient exterior ofereix l’oportunitat al nens i nenes de l’escola de poder observar, descobrir, experimentar i crear a partir del seu propi interès, amb propostes i espais pensats per satisfer les necessitats dels infants i organitzats de tal manera que convidin a fer i a aprendre de manera espontània en un entorn diferent a les aules tot gaudint de l’aire lliure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *