La Castanyera

Aquests últims dies hem pogut escoltar i veure el conte de la castanyera, a més hem ballat cançons i danses tradicionals d’aquesta senyora tan emblemàtica.

Us adjunto aquí el conte per si el voleu veure a casa:

CANÇONS RELACIONADES AMB  LA CASTANYERA:

Pintem amb pintura de colors de la tardor

La setmana passada vam poder gaudir d’unes estones de pintura lliure amb els colors de la tardor:

groc

marró

taronja 

vermell 

Vam poder realitzar-ho de diferents maneres i eines: pinzells, esponges, amb els dits i les mans.

Ens va encantar poder experimentar i fer aquestes magnífiques obres d’art que teniu exposades al passadís de l’entrada, de manera que quan vingueu a buscar ele nens i nenes a l’aula ho podreu veure i trobar el de cadascú.

 

 

 

Aniversari Roc

Avui hem celebrat l’aniversari del Roc, diumenge va fer 3 anys!

Per molts anys bonic!

Hem fet una corona, decorada per tots i totes, hem bufat les espelmes del pastís i hem cantat la cançó de “moltes felicitats”

A mesura que sigui el dia de l’aniversari afegirem fotografies a l’àlbum de fotos d’aniversaris i ho anirem publicant en aquest bloc.

 

 

El nostre dia a dia a l’aula

Ja estem al mes d’octubre i a la classe ja tenim molts hàbits i rutines instaurades.

Cada matí tenim estones de joc, a vegades, propostes més dirigides i altres més lliures. Just després, recollim i ens diem bon dia escoltant i cantant la cançó de la Dàmaris Gelabert i posant les fotos dels nens i nenes que han vingut a l’escola i els que s’han quedat a casa:

Just després, mirem quin dia és de la setmana, també amb ajuda del calendari, i després observem el temps què fa, amb aquestes cançons ens és més fàcil aprendre -ho:

Després anem al lavabo i rentem les mans per poder esmorzar!

Quan hem acabat d’esmorzar sortim al pati, cada setmana a una zona diferent.

Altres moments desenvolupem la psicomotricitat fina amb la plastilina, fem activitats més concretes que en altres articles veureu i també mirem contes a la nostra biblioteca de la classe.

Què ens voleu veure en aquests moments tan importants del dia per a nosaltres? Feu click a la imatge! Tot i així seguirem afegint més fotos en aquest àlbum al llarg del curs.

SOM DE LES SALESIANES!

Aquests dies haureu vist que els nens i nenes han arribat a casa amb una titella d’un personatge. Es tracta dels personatges relacionats amb el Lema d’aquest any: SOM DE LES SALESIANES!

Els primers dies vam fer la celebració de la festa de benvinguda on vam poder conèixer el nostre lema i els personatges relacionats. Són la “Team”, una noia molt esportista però amb moltes ganes de cooperar i aconseguir moltes coses tots junts i el “Trickster”, un noi també molt esportista però amb una mirada més individualista…

Aconseguirem que el “Trickster” canvi la seva manera de competir i fer les coses?

Ho anirem veient al llarg del curs, ens hi acompanyeu?

Mireu com vam gaudir a la festa, la visita a la classe del personatges i com hem fet una titella amb ells:

El Roc porta fulles

Aquesta setmana el Roc ens ha portat fulles que ha trobat al terra de diversos colors: marró, groc, algunes amb una mica de taronja, uns colors molt típics de la tardor.

Tots les hem observat i les hem posat al nostre racó de la tardor!

Us animo a portar altres elements per poder observar com pinyes, aglans o bé, també pot ser algun fruit, que no es faci gaire malbé per poder-lo tenir a la classe, com ara castanyes, magranes…

Vinga que farem un raconet ben bonic entre tots!

Mireu com ens hi explicava en Roc el què ha portat:

Taules sensorials de la tardor

Aquests dies a partir de diferents contes i cançons sobre la tardor, hem conversat sobre què els passa a les fulles i de quins colors les podem trobar en aquesta estació de l’any.

Per això hem preparat unes taules sensorials amb arròs tintat amb colorant alimentari, amb els colors groc, vermell, taronja i marró. Hem afegit elements de la tardor com aglans i pinyes i hem utilitzat diferents estris que ens ha permès fer transvasaments, experimentar, fomentar la psicomotricitat fina i moltes altres coses que ens afavoreix en el nostre desenvolupament.

Mireu com hem gaudit:

 

Benvinguda tardor!

Aquests dies ja hem donat la benvinguda a la tardor i de moltes maneres!

La Gemma passejant pel bosc ha trobat moltes coses interessants:

Pinyes 

Aglans 

Fulles

Nosaltres hem experimentat, observat tots aquests elements i ens hem fet moltes preguntes on ens ha portat a una petita conversa sobre la tardor.

Mireu com gaudim explorant, feu clic a la següent imatge: