10 Pautes senzilles pel TANV a l’aula

1.    Intentar acompanyar tota la informació amb una explicació verbal. Si exposem recursos visuals, si posem exercicis, etc. Recordem que tota aquella informació que sigui no verbal no la podrà entendre.

2.    Classes molt estructurades. Que pugui preveure l’evolució de les mateixes i se senti segur.

3.    Necessitarà més temps per a fer les tasques.

4.    Poca informació per cada full i lletra més gran. Dividir les activitats en passos i seqúenciar-los per a la seva millor comprensió.

5.    Començar per allò més concret, que és el que comprendrà millor, i anar poc a poc avançant cap allò abstracte. Els exemples li aclariran molt els conceptes nous.

6.    Li aniran millor els treballs individuals.

7.    Organització: necessitarà una revisió de l’agenda i de la carpeta abans de sortir de casa o de l’escola.

8.    Avaluació: tenir en compte les seves dificultats, instruccions curtes i clares, que tingui més temps, i plantejar-li fer exàmens orals (si no es posa més nerviós)

9.    Li costaran especialment les assignatures de: Matemàtiques (tenen un component visual i abstracte molt alt), Plàstica, Música (lectura de partitures, instrument musical, etc.), Educació Física (els exercicis que requereixin molta coordinació en especial)

10.                      Fora molt bo que el tutor pogués fer-li un seguiment més intensiu que a la resta. Fer tutories de 10 minuts abans de començar el dia i en acabar-se, per organitzar-se, planificar-se i autoavaluar-se, o bé senzillament treballar el reforç positiu i millorar la seva autoestima quan pugui fer una atenció més individualitzada amb ell.

Info relacionada:


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>