Orientació familiar

0
debatssocials

El dimecres 13 de juliol, dins del programa «Taller de Debats Socials» de la Model, ens ha visitat en Toni Rubio. És educador social, família d’acollida professional (UCAE) i soci fundador de l’AssociacióDebats socials: la família Entramat, per parlar sobre la família. Per a preparar-nos pel debat, hem vist la pel·lícula Little Miss Sunshine i ens hem preguntat què és una família, quins rols seguim dins les nostres famílies i quins models familiars coneixem. El dijous i el divendres, a l’espai d’arts plàstiques, hem treballat el concepte de família a partir del dibuix de la pròpia família. Després, hem construït mòbils amb els personatges i hem pogut veure com quan un membre de la família es mou la resta també ho fa.

Hem anat a recollir el Grundtvig Award 2017

0

Com segur recordareu, el 2013 vam iniciar el projecte Europeu Grundtvig “Second Chance”.

Durant dos anys vam treballar dur per tal d’aconseguir, no només millorar la intervenció educativa de la nostra escola, sinó de les escoles d’adults en general i vam assolir importants millores.

Fruit de tota aquesta feina és el premi que ens ha atorgat l’EAEA-European Association for the Education of Adults– com a millor projecte en la categoria de projectes europeus.

L’acte d’entrega de premis es va dur a terme el passat 27 de juny al Teatre Municipal de Girona. Allí vam retrobar-nos amb els nostres companys de Polònia i, plegats, vam recollir aquest merescut premi.

Per a nosaltres és una bona manera de posar punt i final a la nostra tasca al CFA Jacint Verdaguer, l’escola de la Model. És l’hora de tancar portes per obrir-ne d’altres, però sortim per la PORTA GRAN.

 

Goodbye from… English Level 2!

0

 

Anglès 2 comiat curs 16-17

 

[vimeo]https://vimeo.com/222639628[/vimeo]

 

Aquest vídeo recull una mostra del treball dels últims alumnes del curs d’Anglès nivell 2. Han elaborat un Avatar amb el programa SP Studio. Alguns han inclòs una descripció del personatge en anglès.

A més a més, aquest vídeo conté dos “Wordles” amb paraules que els alumnes han triat com a més representatives. El primer, és sobre la primavera i el segon, sobre la classe en general. Aquesta eina TIC ha estat útil per utilizar-la com a activitat d’aula.

Amb aquest article ens volem acomiadar de tots els alumnes que han passat per les nostres aules.

 

GOODBYE AND GOOD LUCK!

 

Wordle anglès 2 Anna G.

 

 

Wordle anglès 2 Isabel

 

Últim projecte de COMPETIC 1

0

L’escola comença a esvair-se però encara tenim alumnes acabant els seus projectes.
Us mostrem el que potser l’últim treball realitzat a COMPETIC 1, el vídeo promocional associat al projecte d’avaluació final del Karl Kas

Hem guanyat The 2017 Grundtvig Award!!!

0

Ahir, 10 de maig de 2017, ens van comunicar que el projecte Grundtvig “Second Chance” ha estat escollit com a millor projecte en The 2017 Grundtvig Award, dins la European category, organitzat per European Association for the Education of Adults (EAEA). Aquest projecte es va dur a terme entre sis països europeus:   Turquia, Itàlia, Romania, Estònia i Polònia com a participants i nosaltres com a coordinadors.

Aquest premi és un reconeixement a aquells projectes i iniciatives europees que contribueixen satisfactòriament a aconseguir que nous aprenents es vinculin a l’educació d’adults.

Per això ens sentim molt contents, orgullosos i satisfets ja que amb aquest premi es valora la bona feina realitzada durant els dos anys del projecte i perquè la seva petjada continua viva en les diferents institucions que hi vam participar.

La cerimònia de lliurament tindrà lloc el proper 27 de juny al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona.

Podeu trobar més informació al nostre blog Second Chance.

.

Toni Moog i Alberte Montes a La Model

0

Avui els alumnes de l’escola i els usuaris del Programa d’Intervenció en Drogodependències han gaudit dels monòlegs del Toni Moog i l’Alberte Montes.

L’Alberte Montes ha presentat part del seu monòleg “Gallego de Galicia” i el Toni Moog, part del seu famòs espectacle “Follamigas“.

Ens hem divertit molt, en un dia plujós i amb la situació actual del centre, el riure ens ha fet passar un estona genial.

Espectacles com aquest ajuden a apropar les arts escèniques als interns.

Volem agrair, de nou, la seva presencia en el que pot ser l’últim espectacle que ofereix l’escola de La Model als seus alumnes.

Txarango a La Model

0

El dijous 6 d’abril el grup de música Txarango va venir a acomiadar el trimestre amb un concert espectacular amb cançons del seu últim disc.

Segurament és un concert que posa punt i final a la llarga vida del CFA Jacint Verdaguer, l’Escola de la Model, la nostra.

L’alegria, l’alliberació i les ganes de festa que ens van transmetre durant el concert van calar en tots els nostres alumnes i en nosaltres, les i els mestres.

La música és una bonica manera de guardar en el nostre record totes les experiències viscudes a l’Escola: la música és una forma de somiar.

Els alumnes els van regalar un quadre d’arts plàstiques, darrere del qual hi havia paraules escollides per ells per descriure les sensacions que els va transmetre les cançons d’aquest grup treballades a l’aula. Les mestres de Castellà 2 (Bàrbara i Anna G.) han elaborat un “Wordle” per a mostrar-vos-les.

Amb aquestes paraules donem les gràcies al grup Txarango per venir a compartir aquesta experiència innoblidable.

 

2wordle

El món laboral a la nostra escola

0

Realitzar el mòdul del Món Laboral a la nostra escola ja és una tradició. I aquest curs escolar no en podia ser menys!!!

Durant uns dies, els alumnes de GES1 van treballar tot el que implicava portar a terme un projecte d’emprenedoria per a la creació d’una empresa. En paral·lel, els alumnes de Formació Instrumental, de Català 2 i 3 i de Castellà 2, es van endinsar en tot el procés de recerca de feina.

La culminació d’aquest mòdul va tenir lloc el dia 30 de març amb la simulació d’entrevistes entre tots els alumnes: uns eren els empresaris-entrevistadors i d’altres eren els treballadors-entrevistats.

Tots els continguts es van treballar a les diferents classes i en els diferents grups. També vam comptar amb la participació de la Xarxa d’Assessorament i Mediació Sociolaboral Juvenil EIXAM-AVALOT que van oferir, en diferents grups, tallers sobre l’elaboració del currículum, el procés d’entrevistes i l’emprenedoria. Des d’aquí, volem agrair la seva col·laboració al llarg d’aquests cursos.

Aquí us deixem un recull de fotos de tota la feina feta. Esperem que us agradin!!!

Dia Internacional de les Dones

0

El passat dimecres 8 de març la nostra escola va celebrar el Dia internacional de les Dones. En aquesta ocasió vam contar amb la Natalia ” La negra”, una de les raperes amb més projecció dins el món del hiphop. Ella i tot el grup “Templo Negro” ens van oferir una classe magistral d’scratch i ens van contar la seva vinculació amb el rap així com les seves experiències que han fet possible la creació del grup. Es va destacar el paper de la dona dins els món del rap per tal de normalitzar la presència femenina en totes les vessants del món laboral. Finalment ens van oferir un concert on els alumnes van tenir l’oportunitat de rapejar amb ells.

IMG_6088

Raons trigonomètriques i STOPMOTION

0

Com a tasca final del mòdul de Matemàtiques III (trigonometria i equacions), vaig proposar als meus alumnes de GES2 fer un audiovisual amb la técnica  STOP MOTION. La idea els va agradar molt i van començar a idear el projecte. Aquest ha constat de diverses fases:

  • escollir el tema,  “raons trigonomètriques d’un angle agut”.
  • elaborar un story board on precisar les seqüències de la seva pel·lícula.
  • preparar els dibuixos i els textos
  • realitzar les fotografies
  • escollir la música  i retocar-la amb l‘AUDACITY
  • fer el muntatge amb el OPENSHOT

 

L’experiència ha estat fantàstica. Aquí podeu veure el resultat. Esperem que us agradi.

Go to Top