March i Martorell: dues vides novel·lades

les-cendres-del-cavaller.jpgausias-marc.jpg

Si heu quedat fascinats per dos dels més grans escriptors en llengua catalana, Ausiàs March i Joanot Martorell, us convido a llegir dues biografies novel·lades de dos autors valencians, Josep Piera i  Silvestre Vilaplana.

L’objectiu d’ambdós llibres és fer conèixer la vida del  gran poeta valencià del segle XV i del novel·lista, també valencià, Joanot Martorell, autor del Tirant lo Blanc.

Josep Piera en el llibre Jo sóc aquest que em dic Ausiàs March ens relata mitjançant una documentada biografia les diferents etapes de la vida del poeta: la infantesa, el seu ensinistrament com a cavaller, els inicis en la lírica fins a la plenitud com a poeta, els viatges a Itàlia, les relacions amb les dones…

Silvestre Vilaplana en el llibre Les cendres del cavaller, ens explica en primera persona la vida tan intensa, apassionada i dissortada de Joanot Martorell: la lluita per conquerir Nàpols al costat del rei Alfons, les conseqüències del seu caràcter impulsiu i guerrer, els seus actes fora de la llei, les relacions amb el seu cunyat, Ausiàs March.

Llegint aquestes dues biografies novel·lades, ens aproparem i coneixerem amb més profunditat els dos autors fonamentals del segle d’or de la nostra literatura.

El llibre de Josep Piera Jo sóc aquest que em dic Ausiàs March es troba publicat a  Edicions 62 i el de Silvestre Vilaplana Les cendres del cavaller a Bromera.