10 Regne Animal

REGNE ANIMAL

Els animals es caracteritzen per ser pluricel·lulars eucariotes i per tenir una nutrició heteròtrofa, és a dir, extreuen matèria orgànica dels aliments i la transformen per obtenir energia.

Presenten tipus de teixits especialitzades en fer funcions concretes i a més, alguns són exclusius del regne animal com el teixit nerviós i el teixit muscular i esquelètic.

En al funció de nutrició dels animals intervenen diversos conjunts d’òrgans.

  • Sistema nerviós : Rep la informació de l’entorn a través dels òrgans dels sentits i processa la informació en els centres nerviosos com ara el cervell elaborant les respostes oportunes.
  • L’aparell locomotor : Permet el desplaçament. Està format pels músculs i de vegades també l’esquelet.
  • L’aparell digestiu : És l’encarregat d’obtenir els nutrients dels aliments que es transformaran en energia. Normalment consisteix en un tub obert que en extrem té la boca i a l’altre l’anus.
  • L’aparell respiratori : És l’encarregat d’extraure l’oxigen del medi, l’aire o l’aigua. Normalment conté uns òrgans respiratoris com els bronquis i les brànquies però, algunes espècies presenten respiració cutània a través de la pell.
  • L’aparell circulatori : Distribueix l’oxigen i els nutrients per les cèl·lules de tot el cos.
  • L’aparell excretor : S’encarrega d’expulsar els residus de l’activitat cel·lular a l’exterior.

 

CLASSIFICACIÓ

La gran diversitat d’espècies animals es classifica en dos grans grups que alhora inclouen nombrosos subgrups que han anat evolucionant de diferent manera adaptant-se sde manera diferent al medi on viuen:

Invertebrats que són els animals queno tenen una columna vertebral

Vertebrats que presenten una columna vertebral que protegeix el cordó nerviós.

 

One thought on “10 Regne Animal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *