TOQUEM INSTRUMENTS A 4t

A la classe de música els alumnes de 4t hem estudiat el compositor Franz Schubert i hem escoltat i treballat la seva obra “Moment musical número 3”.

Hem fet diferents activitats relacionades amb l’audició d’aquesta obra però les que més ens han agradat han estat: portar el compàs de 4 temps mentre escoltàvem la música com si fóssim directors d’orquestra, acompanyar la música amb percussió corporal i la que més ens ha agradat ha estat…

 Acompanyar el Moment musical número 3 de Franz Schubert amb diferents instruments de percussió!!!

 Aquí teniu una mostra de com ens ha quedat…

 

A LA CLASSE DE MÚSICA… CANTEM I BALLEM CANÇONS I DANSES DE LA CASTANYADA

Durant el mes d’octubre a les classes de música hem cantat i ballat cançons i danses de la tardor i de la castanyada.
Hem cantat i ballat: la Castanyera, el Marrameu, la dansa La castanya, el ball de la castanya, la castanyera rockera, la rumba de les castanyes, Per Tot Sants…
Durant unes setmanes les hem practicat a la classe.
El dia 31 d’octubre a la tarda vam celebrar la festa de la castanyada a l’escola i vam anar tots al pati a cantar i ballar les cançons i danses que havíem practicat a les classes.
Ens van sortir molt bé i ens vam divertit molt!!!
Aquí podeu veure els alumnes de 4t, 5è i 6è ballant les danses de la castanyada a les classes de música.

PERCUSSIÓ CORPORAL A 6è

Aquest trimestre amb els alumnes de 6è hem treballat la percussió corporal (body percussion).

La percussió corporal és un art que uneix música i dansa mitjançant els sons que produeix el xoc de dues parts del cos.

La idea és fer música amb el propi cos com si fos un instrument musical.

Però la percussió corporal va més enllà que una forma diferent de fer música ja que suposa un important treball del ritme, de la coordinació de moviments, desenvolupa les activitats motrius, la capacitat d’atenció, de concentració i memorització i fomenta el treball en grup.

Hem après i practicat una coreografia amb percussió corporal per acompanyar la famosíssima Marxa Radetzsky de Johann Strauss.

Al principi ens va costar una miqueta però practicant hem anat millorant i al final ens ha sortit força bé!

Ha estat tota una experiència i ens ho hem passat molt bé fent música d’una manera diferent!

Per Carnaval vam voler ensenyar a tots els altres nens i nenes de l’escola que era la percussió corporal i vam interpretar davant de tots la coreografia de la Marxa Radetzsky que havíem practicat a les classes de música.

Aquí podeu veure com ens va quedar…

CARNAVAL A L’AULA DE MÚSICA

Aquests últims dies a les classes de música hem cantat diferents cançons de Carnaval: Ara arriba Carnestoltes, Carnestoltes ha arribat, Carnestoltes quinze voltes, el pobre Carnestoltes…
Com que aquest any el Carnaval l’hem dedicat a la Música, també hem après, cantat i ballat diferents cançons que parlen de la música i de les diferents famílies d’instruments.
A Cicle Mitjà hem treballat la cançó “Els instruments” de la Dàmaris Gelabert i a Cicle Superior “Pluja de sons” del Gibert d’Artze i el David Melgar.
Les hem cantat, n’hem vist els vídeos i també les hem ballat.
Per ballar-les, en alguns nivells, hem seguit els passos de la coreografia que els ensenyava la senyoreta. En altres, hem treballat la improvisació i eren els mateixos alumnes que seguint el ritme de la música havien de ballar fent els passos i moviments que volien creant així la seves pròpies coreografies.
El dia de Dijous Gras vam anar a esperar el Carnestoltes Orquestoltes al pati i quan va arribar li vam cantar les cançons del Carnaval.

Després, vam ballar fent una rua-desfilada amb les cançons i coreografies que havíem assajat.
Aquí podeu veure les fotos, fotos de com vam practicar a les classes i també de com vam cantar i ballar al pati.

CANTEM NADALES

A les classes de música, unes setmanes abans de les festes de Nadal, tots els nens i nenes de l’escola hem après a cantar diferents nadales: les hem escoltat, n’hem vist els vídeos, hem treballat la lletra, la melodia, el ritme… i els alumnes de 6è fins i tot n’han interpretat algunes amb la flauta!

L’últim dia del trimestre hem fet un Concert de Nadal i les hem cantat davant dels altres alumnes de l’escola.

Aquí podeu veure uns fragments de les diferents actuacions que han fet els alumnes d’Educació Primària.

Alumnes de 1r

Alumnes de 2n

Alumnes de 3r

Alumnes de 4t

Alumnes de 5è

Alumnes de 6è


DANSES DE LA CASTANYADA

Aquest mes d’octubre a les classes de música hem cantat i ballat cançons i danses de la tardor i de la castanyada: la Castanyera, el Marrameu, la dansa La castanya, el ball de la castanya, la castanyera rockera, la rumba de les castanyes, Per Tot Sants…

Algunes són danses tradicionals catalanes i d’altres són cançons més modernes i animades.

Primer les hem cantat, després hem practicat els passos sense música, amb música, tots junts, en grups… i el dia 31 a la tarda sortirem tots al pati i celebrarem la castanyada menjant castanyes i ballant les danses que hem practicat a les sessions de música.

Ball de la Castanyada_01-COLLAGE