8 de març, dia de la dona

Sempre hem sentit parlar de compositors o musics com… Mozart, Beethoven, Vivaldi, Bach… però hem sentit parlar de dones compositores o músiques? No us preocupeu, l’alumnat de tercer ha fet una petita recerca de dones que són músiques o compositores de diferents gèneres i èpoques, van sortir noms com:

Barbara Strozi, va ser cantant i compositora italiana, va néixer en 1619. Es va especialitzar a l’òpera.

Elizabeth Jaquet de la Guerre, va néixer en 1665. La seva família era de músics i des de petita tocava el clau. Era compositora, concertista i, a més a més, feia classes. Va compondre obres de ballet, cantates o sonates, entre altres.

Raquel García Tomás, va nèixer al 1984, és compositora escpecialitzada en creació interdisciplinària, ha guanyat molts premis pels seus projectes. També composa òpera.

Maria José Arenas, va nèixer en 1983, és una especialista del piano i de la interpretació musical. A fet composicions per a corda i piano.

 

Si voleu saber més sobre aquestes dones o altres, busqueu que ben segur hi trobareu.

 

 

Experiment amb copes

Els alumnes de tercer van demanar fer un experiment tocant ampolles amb aigua al seu interior, doncs bé, com és més fàcil trobar copes iguals que no pas ampolles, us proposo aquest REPTE! A veure qui s’anima. Grabeu-vos en vídeo i si l’envieu al correu nuria.tuloch@escolajoseechegaray.cat , us el penjaré al bloc!

El penjo no només per tercer, sinó per a tothom que el vulgui fer! Ànim!

#joemquedoacasa

 

Hola a tots!

Us deixo una app molt divertida per aprendre les notes musicals a aquells que us costen. Hi ha diferents nivells i pantalles. Segur que us agradarà!

Percussió creativa 6è!

Nosaltres, els alumnes de sisè A hem fet uns ritmes inventats per nosaltres en grup. Cada grup l’ha inventat en tres parts: una part conjunta, una part en polirítmia i una de final conjunta.

Francesc: Ens hem divertit molt fent les polirítmies i hem fet un parell de bromes molt gracioses.

Radia: Quan hem fet la part conjunta, ens hem divertit molt. Al principi ens va costar una mica, però després de practicar, ens va sortir molt bé.

Amin: Ha estat difícil, però divertit!

Us deixem uns vídeos per a què us divertiu també! A veure si us agraden.