El monstre de colors . Pràctica “Fem ràdio”

EL   MONSTRE    DE   COLORS                                                                                       

A classe de segon, hem treball el conte “El monstre de colors” d´Anna Llenas. Els nens i nenes han llegit i gravat el conte. L’activitat de gravar “Fem ràdio a classe” ha estat una pràctica molt engrescadora i molt bonica que ha entusiasmat molt els alumnes a llegir en veu alta. L’alumnat ha estat  molt motivat durant la realització de la pràctica, clau de l’èxit d’una activitat! La lectura en veu alta d´aquest conte i el seu posterior treball ha agradat molt als nens i nenes. Tots els alumnes de la classe han estat gravats.

“El monstre de colors” és un conte molt interessant per treballar l’educació emocional des de ben petits. Amb aquest conte s´ identifiquem cinc emocions claus per treballar les emocions les quals es relacionen amb cinc colors.  Aquest conte tracta sobre un monstre que no sap el que li passa perquè s’ha esbullat amb les diferents emocions i ara li toca ordenar-les. Una nena de manera  molt poètica l’ajuda a posar ordre i a mostrar-li de què van les diferents emocions (representades cada una per un color). Un conte senzill i polit que introdueix als infants amb un llenguatge planer en el món de les emocions. Les emocions que es treballen són l´alegria, la tristesa, la calma, la por i la ràbia. Aquesta història permet treballar la llengua oral en tots els seus vessants.

Grocs- contents: perquè es senten contents de tenir la seva família; perquè tenen amics amb qui jugar; perquè van a l´escola,…

Blaus- tristesa: perquè s´han barallat amb un amic o amiga; perquè algú li havia llançat una pedra,…

Verd- tranquil: quan escolten música, quan fan bé la feina

Negre – por: perquè tenien por del coronavirus, de quedar-se sols,…

Vermell- enfadat o enrabiat: quan no saben fer alguna activitat bé,…A més, aquesta activitat també l´hem  treballat en llengua anglesa, s´ha treballat el vocabulari de les emocions en anglès. Una activitat que ha donat molt de sí i que ha agradat molt als nens i nenes de la classe.

A més, aquesta activitat també l´hem  treballat en llengua anglesa, s´ha treballat el vocabulari de les emocions en anglès. Una activitat que ha donat molt de sí i que ha agradat molt als nens i nenes de la classe.

A continuació us deixo un bocí de la gravació realitzada del conte! Espero que us agradi !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *