Psicomotricitat

Emocions a psico

El llenguatge natural de les nenes i nens durant els primers anys de vida és sobretot corporal, i és així com expressen les seves necessitats, els seus desitjos i emocions. A través del joc espontani i lliure, les criatures recreen el seu món i expressen de forma inconscient moltes vivències i emocions.

Hi ha emocions molt ben rebudes com l’alegria, l’entusiasme, la tendresa, l’admiració, l’esperança…i d’altres no tant com la tristesa, la por, la pena, la decepció, la ràbia o enuig…De vegades a  aquestes últimes  ens costa donar-li lloc per poder integrar-les i saber-les gestionar. 

Podem vivenciar les emocions a través del cos, a través d’històries i relats, a través de l’art, a través de la música…

Aquí us deixo la història d’un nen que quan s’enfada deixa de ser nen i es comporta com si fos un drac…Després de la tempesta i amb l’ajuda dels seus pares torna a la calma sent el mateix que  d’abans.

Tu també et transformes en un drac quan t’enfades? O, potser en un altre animal? Espero que us agradi.

A continuació també us deixo alguns enllaços de diferents músiques amb les que deixar anar el cos i expressar-vos lliurement.

 

 Teniu una carpeta que es diu EMOCIONS per si voleu penjar un dibuix vostre sobre el conte o algun vídeo de la vostra expressió corporal amb música.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.