3r (curs 21-22)

ENS VISITA LA NADIA GHULAM!

L’alumnat de 3r i 6è ha rebut una visita molt especial a l’escola! La Nadia Ghulam, refugiada afgana a Badalona, ens ha vingut a veure després de saber que havíem llegit i treballat el seu conte il·lustrat “El País dels ocells sense ales”, on parla de la seva història a través de la Bibí com a protagonista. 

El conte es va treballar a 3r i 6è a través d’un taller de teatralització, amb role-playing i improvisacions que giraven entorn la narració. Allà van poder experimentar amb el propi cos i el dels altres, també el treball cooperatiu i l’empatia amb els personatges.

Posteriorment, vam aprofitar la visita de la Nadia per resoldre dubtes tant sobre el llibre que havíem treballat, com de la seva vida. Va ser una experiència molt enriquidora i agraïm molt a la Nadia el seu pas per l’Escola Pau Picasso.

Us recomanem llegir El País dels ocells sense ales! I com diria la Nadia… Pau és possible!

PROJECTE COS I SALUT: L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE

Els alumnes de tercer ens hem convertit en cuiners per treballar el cos i la salut. Per això hem estudiat quins son els aliments saludables i els que no ho son tant.

Finalment hem construït un restaurant amb tots els nostres plats: El restaurant Cientig!!

PROJECTE PAISATGE I RELLEU

L’alumnat de 3r hem realitzat un viatge des de l’aula per descobrir els diferents tipus de Paisatges que existeixen segons el seu relleu: Paisatges de costa, plana i muntanya.

Quan ja vam esbrinar les seves característiques, vam rebre unes capses de diferents pobles de Catalunya on ens demanaven ajuda per modificar el seus terrenys!!!

Vam fer una maqueta que ara està exposada al passadís perquè tota l’escola en pugui gaudir! 

ELS INVERTEBRATS

Els nens i nenes de tercer hem treballat els invertebrats a l’àrea de medi i plàstica. A medi  ens hem fet experts de  tots els invertebrats i després d’un grup d’artròpodes  que hem explicat a la resta de la classe. A plàstica ens ho hem passat molt bé. Amb paper, cinta i cola hem fet unes maquetes d’animals invertebrats.

LA COBLA

Els nens i nenes de tercer el passat  divendres 26 de novembre, vam manar al Palau de la música de Barcelona a veure la Cobla. Va ser molt divertit! Ens ho vam passar molt bé!!

SORTIDA AL MOLI PAPERER

Els nens i nenes de tercer hem anat a fer una visita al moli paperer (Capellades). Hem après com es feia el paper fa molts anys i hem pogut fer el nostre propi paper.

Ha sigut un dia molt divertit!!!

 

TREBALLEM EL COLOR

A 3r hem començat a endinsar-nos en el món de l’art començant pel color. Hem après de tot: quins són els colors primaris, com s’aconsegueixen els colors secundaris i també hem descobert la diferència entre els colors càlids i freds!!

Per fer-ho, hem creat diferents pintures abstractes utilitzant diferents colors i tonalitats, i finalment, entre tota la classe hem reflexionat i muntat un cercle cromàtic gegant amb les nostres creacions!

També ens hem inspirat en artistes especialistes en els colors i les formes geomètriques, especialment en Okuda San Miguel, un artista contemporani madrileny d’allò més interessant!

CELEBREM LA CASTANYADA!

El passat divendres, a 3r vam celebrar la Castanyada! Ens vam convertir en obradors i obradores, i vam fer castanyes, moniatos i fins i tot panellets. Ens van quedar tan i tan bé que semblaven de veritat!!!

Els vam exposar a una paradeta al passadís, juntament amb les carbasses de Halloween dels companys i companyes de 4t, i fan molt de goig!

Visca la Castanyada!!!