Quart (curs 19-20)

PADRINS LECTORS

Aquest curs som els/les padrins/es lectors/es dels nens i nens de P5. Els hi ajudarem a llegir una estoneta cada setmana però abans ens hem hagut de conèixer una mica: hem baixat a infantil i ens hem presentat, els hi vam ajudar amb el poema de Nadal i hem fet unes medalles amb els nostres noms per tal de tenir una identificació de padrins, ja que ens fa molta il·lusió poder ajudar als més petits. Ja us anirem explicant com va l’experiència!

L’evolució del nostre hort.

El nostre hort de mica en mica va creixent! Hem estat uns dies sense anar perquè el Josep ens ha dit que ara no podíem plantar ni sembrar, però això no vol dir que no haguem treballat. Hem conegut moltes dites que relacionaven el mes en el qual ens trobàvem amb el món de l’hort, a més hem après molt vocabulari relacionat amb les eines, les feines… del camp i hem fet els cartells per diferenciar les parcel·les que hem plantat/sembrat.

Hem baixat per veure com està creixent tot i després de Nadal, el Josep, ens ha ajudat a sembrar patates. Hem fet un cavalló invertit, hem posat fems per tal de nodrir la terra i hem sembrat trossos de patates amb grills.

Estem aprenen moltes coses i a més estem veient de primera mà, com és de dura/cansada la vida de l’hort!

Museu de les Matemàtiques

Les i els alumnes de quart hem fet una sortida super divertida i interessant al museu de les matemàtiques que es troba dintre del parc de Can Mercader a Cornellà. Hem après moltes coses !!!

Després hem jugat sense parar dintre del mateix parc.

Concert de Nadal

Aquí teniu les actuacions que vam fer a l’escola, per si algú no va poder venir i en vol gaudir. Teniu primer l’actuació de 4t A i després les de 4t B.

Un forat al moneder

Els nens i nens de 4t hem fet un taller sobre el consum responsable anomenat “Un forat al moneder”. Hem treballat sobre quines són les premisses per fer un bon consum de tots els productes que adquirim; com ara no comprar coses innecessàries, pensar bé abans de comprar, informar-nos del que comprem i reutilitzar.

Al finalitzar el taller hem pogut fer un petit role-playing per posar-nos a la pell de persones que tenen un forat al moneder i d’altres que no, i poder identificar-les.

Hort

Els nens i nens de 4t som els encarregats de l’hort de l’escola!

El primer pas que vam fer va ser treure les males herbes per poder preparar la terra per poder sembrar. Després vam haver d’esperar a que portessin els fems i d’aquesta manera tenir llest el sòl.

Amb l’ajuda del Josep, vam realitzar diversos cavallons amb l’aixada per tal de poder començar a sembrar. Aquestes setmanes hem començat a plantar pèsols, faves, pastanagues, raves, enciams i cols.

Hem conegut algunes eines de l’hort i estem preparant un mural per tal que tota l’escola sàpiga tota la feina que estem realitzant.

Us mantindrem informats/es de la nostra collita!

Innovamat

Aquest curs, els i les alumnes de 4t, treballem les mates de manera diferent! Ho fem a través d’Innovamat.

Una sessió a la setmana utilitzem les tablets i fem jocs relacionats amb els continguts que hem treballat a les altres sessions.

Ens divertim alhora que aprenem!

Projecte les plantes

Els nens i nens de 4t hem estat treballant les plantes. Hem treballat de manera cooperativa i hem investigat sobre aquest món per tal d’entendre una mica més tot el que envolta a les plantes i com són d’important per a nosaltres.

A més, hem fet diversos experiments com ara dissenyar i construir una caixa de cartró amb forats i posar una planta dins d’ella i fer hipòtesis per veure que passaria, hem plantat cigrons i llenties i hem observat amb la dinolite el procés de creixement, i també hem extret clorofil·la. Tot això seguint el mètode científic.

A l’àrea de plàstica hem realitzat una planta carnívora amb la tècnica de l’origami que ens ha servit per decorar els murals que hem realitzat i hem exposat al passadís de l’escola.

Ens ho hem passat molt bé investigant  i hem après moltíssimes coses que aplicarem a la nostra feina de l’hort!